Ahojte, je tu niekto komu tiež zistili tehu cukrovku??? Som z toho na prášky tak či je na tom niekto podobné ako ja 🙂
Aj ja som mala...drzala som dietu a pekne som si hladinu glykemie ustrazila...po porode sa to vratilo do normalu
Ahoj, aj mne zistili, bol to teda riadny sok.
Nastastie mam dobry team okolo seba, som v Londyne, tak mam velmi dobru podporu. Mam dietu, beriem Metformin a na noc si picham insulin. Ten mi najviac pomohol.
Jasné že anooooo.Prajem veľa šťastia.Tolkeho obmedzenia.Ja som pribrala 3.5kg za celé tehotenstvo.
Ďakujem za podporu 🙂 zatiaľ mám len dietu ale už ma nenapadá ani čo mám poriadne variť 🙂 a z mäsa na vode ma napina...čo ste vy také papali??
@buducanevesta12 ja som na vode nič nevarila.Az tak som tu diétu neprehanala.Na sone mi povedali že budem mať veľké bábo a mala iba 2.5kg
A môžu sa papať aj celozrne cestoviny?? A so zemiakmi a ryžou je to ako??? Čítala som o tom ale jední vravia že nie a druhí zas že áno.
@buducanevesta12 ja som jedla z každého po troške.babatko potrebuje všetky vitamíny.V malom množstve nič neublíži.Aj keď zemiaky mi diabetológ zakázal.Celozrnne cestoviny sú Ok.Ryza je ok v malom množstve
@buducanevesta12 pri druhom tehu mi zistili tehotensku cukrovku. Mala som dietu, merala som si hladinu cukru, chodila na kontroly pravidelne na ten cukor a dalo sa to takto drzat pod kontrolou....mala sa narodila zdrava a moja cukrovka po porode tiez skoncila.....drzim palce, da sa to zvladnut
Ja mam tehotensku cukrovku druhýkrát. Inspiraciu na jedlo beriem z fcb, kde je ceska skupina a davaju si aj typy na jedla, aj poradia
@petulaptt mozes prosim poradit aka je to skupina kde by som sa mohla inspirovat na typy na jedla?
@dany1006dany das si len do vyhladavaca tehotenska cukrovka a nájde ti. Treba tam vyplniť nejaky formularik a potom ta prijmu. Maju dve skupiny, jedna ohladne všeobecnych veci a dalsia s receptami. Tam uz by si sa potom zorientovala kam treba
baby dnes mi robili glukózový test a U-glukóza mi po dvoch hodinách vyšla pozitívna-nie sú pri nej žiadne hodnoty, b-glukóza a U-ketolátky boli negatívne, k lekárovi idem o 3 týždne, mám sa báť?
Ahojte 🙂 neviem ci mozem vramci tejto diskusie sa nieco opytat. tento tyzden mi zistili tehotensku cukrovku. dostala som aj glykomer aj tie pasiky na testovanie cukru a ketolatok v moci. Ten moc ste si vysetrovali kazdy den rano a po jedle alebo stacilo 3x tyzdenne ? dakujem za radu
@namibia8789 zalezi od lekara kazdy povie inak, ale ja som si kontrolovala najprv kazdy den a ked som videla, ze oka, tak 3krat tyzdenne plus sem tam len tak cvicne ;)
@renci777 dakujem za radu 😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@buducanevesta12 Ahoj. V druhom tehu mi ju zistili. Našťastie stačila dieta, alebo skôr dávať si pozor čo zjem. Chvíľu mi trvalo kým som si zvykla na pichanie do prstu a meranie hladiny cukru. Plus to zapisovanie bola oštara. Ale dalo sa to zvládnuť. Držim palce.