Ahojte začala som brať železo a žiaľ ma začalo preháňať a zmenila sa mi stolica na čiernu fakt som sa zľakla 😞😞😞😢
Teraz mi nechutí jesť ani nič a trochu ma bolí žalúdok 😢 stretli ste sa stým niektorá?
@moly09 ja som užívala Surbifer Durules a nemala som bolesti žalúdka, ani nechuť k jedlu. A stolica je čierna to je normálne pri užívaní železa
Tiež ho užívam viac ako mesiac a mám tiež tmavu stolicu no preháňa ma občas. Tak už ten mesiac to vydrzim .
@moly09 ja som užívala tardiferon a nemala som problémi žiadne
@kristina1001 ano ano to je ono, nevedelo mi prísť na rozum názov, tak aj mne vymenila toto za ten tardiferon a uz som nemala problémy žiadne.
Zelezo upchava,nie naopak. A toto beriem a som ok. ;)
Mala som maltofer pri prvých dvoch,pri treťom mi nesadol a lekár mi predpísal tardiferon a ten už bol v pohode 🙂
A čierna stolica je úplne normálna pri užívaní železa 🙂
@moly09 ja som brala tiež maltofer, stolica bola čierna to píšu aj v pribalovom letáku ale ja som brala iba 1 tabletu denne a doktorka ma upozornila aby som si ju dala max do 15:00 a po jedle 🤷🏻♀️ Neviem ja som nemala žiadne nežiadúce účinky
Ďakujem za odpovede 😊...fakt som sa zľakla .. zajtra zavolám gynekológovi a poviem mu to
Za mna odporucam tiez narosan cucoriedkovy, ako uz bolo spomenute vyssie. Ja som mala zelezo vzdy slabe a pocas druheho tehu som sa dostala k tomuto a vysledky som mala uzastne a po druhom porode mi ani nepodavali zelezo v porodnici, ze ho mam v poriadku, zatial co pri prvom som ho musela jest a teda mna zapekalo neskutocne z tabletiek. Tolko za mna 😉, pekny vecer.
Tento doplnok je strašný, tiež čierno zelená stolica a zapekalo ma z toho, ani som to nedobrala. Lepší je sirup Floradix. Absolútne žiadne vedľajšie účinky a super výsledky, ešte aj ja, čo som mala celý život na testoch nízke železo 😀
Ja som nemohla ziadne to zelezo na predpis, mala som hrozne bolesti zaludka po par tyzdnoch. Ale odporucam volnopredajne globifer forte, je to topka.
@arabellka1
@dankabetka Ahojte, chcela by som sa spýtať, kde ste kúpili tento sirup? Dá sa aj v kamennej predajni? A od kedy ste ho začali brať v tehotenstve?
@arabellka1 Ďakujem
@moly09 kúp si globifer forte. Mne ho tu baby poradili. Mávala som na začiatku tehotenstva strašne zápchy a preto som sa železa bála. Z tohoto nie sú ale žiadne problémy. Čierna stolica nie je nič nezvyčajné. Ale preháňať ťa zo železa určite nepreháňa. Neberieš magnézium? Lebo z toho dosť preháňa ak ho berieš veľa, zo železa zapeka
Ja som mala opačný problém so železom v tehotenstve 😶 Ku koncu to už bolo tak zufale, že keď som dostala pred pôrodom klystir, tak prísaham nebolo šťastnejšieho človeka ako ja, konečne som sa cítila "ľahšie" 😅🤫
Brala som v tehotenstve niekolko druhov zeleza a z kazdeho ma zapekalo. Ked sa ma pred porodom spytali, ci chcem klystir, bez vahania som suhlasila. Konecne som sa po dlhom dlhom case poriadne vytoto :D
@kkovacovak ahoj neberiem magnézium ...teraz som si kúpila iba vitamíny nové
Ja mam predpisany Sorbifer 🙂 lepsie sa mi z neho chodi na wc, a mam väčšiu chuť do jedla 👍🙂
@moly09 mne nejako nejde dokopy to preháňanie v súvislosti so železom. Lebo to má práve opačný efekt. Nemôže ťa preháňať z niečoho iného? Skus teda zmeniť druh podľa toho čo ti tu kto radí a uvidíš. Je možné že zle znášaš nejakú zložku lieku
@selu11 v lekarni ho nekupis bohuzial, ja som kontaktovala jednu pani co robi s Justom, ale poslala mi ho naozaj rychlo, a brala som od cca 3 mesiaca ak si spravne pamatam, balenie je sice dost drahe, ale mne sa oplatilo velmi a hlavne vobec ma nezapekalo od neho. Teraz ho kupujem cez zimu deckam na imunitu.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
to železo robí že farbí stolicu. Ja ho užívam tiež len nepreháňa ma ani nebolí žalúdok užíva sa s jedlom neviem ako ho užívaš :D