Ahojte zienky. Som v 36 tyzdni a uz asi 3 dni pocitujem nevolnost ak si len predstavim jedlo. Mavam aj riadne zavrate. Ak aj nieco do seba dostanem na silu,hned je miz toho na zvracanie. Mavam aj dost silne bolesti tieto dni,uz som par x myslela ze rodim. Inak doteraz som pribrala len 6kg,ale jmedla som normalne. Mate nejaka podobne skusenosti?
U lekara som bola cca pred tyzdnom a piatok idem znova. Problem je,ze zijem v zahranici a ovladam fakt min jazyk,takze je tmdm dost zlozite,no pouzijem ruky nohy. Dneska je to troska lepsie co sa zavrate tika,aj som sa najedla,len ma prekvapila vaha. Od min.pondelka som schudla nieco cez 3kg. Nic pojdem zajtra k lekarke a idem si este precitat co je to ten help syndrom.
A este by som chcela dodat,nieco na tej cole bude to je jedine po com je mi lepsie,aj ked takto to tlekar nemoze. riesit samoztrejme
@dimitra Ak si schudla za necelé 2 týždne 3 kg v čase, keď by si mala naopak pribrať, tak to je vážne. Jazyková bariéra môže byť problém, nemáš niekoho, kto ovláda jazyk a mohol by ísť s Tebou ako tlmočník? Ak nie, skús si dopredu aspoň niektoré slovíčka pripraviť, nech doktor vie, čo sa mu snažíš povedať. Ja som bola na Slovensku, doktori mi rozumeli a aj tak nič nezistili. ☹ Ak ideš v piatok, určite sa nedaj odbiť a celkom určite to spomeň, aj keby Ti odvtedy už bolo lepšie, mne tiež niekedy bolo trochu lepšie, vtedy má človek tendenciu to podceniť. Ak by si naozaj mala ten HELLP syndróm, čo veľmi dúfam, že nemáš, tak ide o život Tvoj, aj dieťaťa! Držím palce, potom daj vedieť. 😉
Dakujem a urcite to poviem.
no bola som u lekarky a dostala som tabletky na zvyseny tlak, tak zatial je to v pohode aj ked som dala dole dalsie kilo, mala pribera Ono to mozno bude aj tym, ze kym nieco vysvetlim pouzijem cele telo ako kom. prostriedok, tak mam to aj s jogou:D. Len vcera som mala take bolesti, ze som myslela, ze uz pobezi..Ale preslo to. Kto by povedal ze zena po 2 porodoch nevie ako zacina porod. No obe deti mi vyvolali, takze som do toho vhupla rovno a nemala som nijake bolesti pred.
No dnes idem znova, uz chodim kazdy tyzden, tak dufam, ze je vseto ok
@dimitra Ahoj, ako to dnes dopadlo u lekára? Hlavne pozor na ten tlak, máš ho ešte zvýšený? Veľmi Ti držím palce, aby bolo všetko v poriadku, už by si mala byť v 38. týždni, však? To už aj keby si teraz porodila, už by to bolo v pohode. Znepokojujú ma tie Tvoje bolesti, že ich stále máš a že sú už také veľké, robí mi to starosti, lebo som si prežila to isté a lekári to veľmi podcenili, nechcem, aby si dopadla tak isto. ☹
Tak tlak aj po tabletkach mam vyzi tlak a ja mu velmi nerozumiem, ale kazali mi prist znova v piatok, tak uvidim. Snad je vsetko ok. Dam vediat a dakujem ze sazujimas a snazis sa nejak poradit
Tak dnes zase lekar a naplanovana sekcia o tyzden, neviem, ze kvoli tlaku .Ale super v nemocnici lekarka ceska.
Idem vo stvrtok a ani ja nie som nadsena z cisarskeho, ale co uz narobim, ked si myslia ze je to tak lepsie.... Mam 2 deti, ktore som rodila prirodzenou cestou a je mi troska luto,ze teraz to tak nebude, ale je dolezite aby bolo babo ok.Dakujem za podporu na dialku
tiez som mala pri malom..sice som nechudla,ale zavraty,kolabsy,zvyseny tlak,bielkovina v moci..a diagnoza znela preeklampsia..moj gyn.to tiez neriesil vtedy,az v nemocke mesiac pred porodom ma hospitalizovali a riesili. Porod mi vyvolali. Drz sa,uz mas po urcite,tak nech sa dari a ste ok
Tak mam dievcatko Zoi. Narodila sa rano 7.15, hodinu pred planovanou sekciou, prirodzenou cestou a rodila som pri ruskej doktorke, tak chvalabohu som aspon nieco rozumela. Vazila 2,80, ale tu nemeraju tak dlzku neviem. Ale poviem vam zeny, uz nikdy viac porod v grecku. Dakujem vsetkym co mi drzali palce
Dakujem pekne, aj vam vsetko dobre
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@dimitra Ahoj, áno, mala som podobné skúsenosti, nechcem Ťa strašiť, mala by si to čím skôr povedať lekárovi, aj keď teda ja som to hovorila trom lekárom a nič, nechali ma trápiť sa, až som už od zúfalstva nevedela, čo robiť, nemohla som nič jesť, ani spať od bolesti, schudla som pred pôrodom 2 kg, nakoniec som išla na pohotovosť (necelé 2 týždne pred termínom), kde bol konečne normálny lekár, ktorý určil diagnózu HELLP syndróm, okamžite ma brali na cisársky, synček mal pôrodnú hmotnosť 1860 gramov ako v podstate donosené dieťa. Bol 8 dní v inkubátore, ja na liekoch a infúzkach. Keď som pár dní po pôrode stretla na chodbe nemocnice toho lekára z pohotovosti, povedal doslova: "Tak sme vás dostali hrobárovi z lopaty." Fakt Ťa nechcem strašiť, ja som mala tie ťažkosti oveľa dlhšie, než Ty a stále sa to zhoršovalo. A možno máš niečo úplne iné, v každom prípade však choď určite k lekárovi a prípadne sa ho Ty sama na ten HELLP syndróm opýtaj, ak to jeho nenapadne. (Mne napríklad jeden z tých troch lekárov radil, nech si dám Cocacolu!!!) Držím palce, veľa šťastia.