Zajtra budem po termíne

abcdefgahc
14. júl 2020

Dobrý deň milé žienky , zajtra 15teho mám posledný termín pôrodu a zároveň poradňu na gynekologicko-porodnickom oddelení. Trošku sa bojím . Je to môj prvý pôrod . Neviem čo má čaká . Myslíte si , že si ma tam zajtra nechajú a vyvolajú pôrod alebo má pošlú domov ?

lucijalucy
14. júl 2020

Neviem, ale ja mám zajtra termín a tiež poradňu a malému sa absolútne nechce von tak som zvedavá čo povedia. Držím palce a už nech to máme za sebou 🤞🏼

jeanne14
14. júl 2020

Myslím, že si ta ešte nenechajú. Resp skontrolujú ako sa bábätku darí, ak je všetko oki kľudne počkajú. Prvého syna som porodila 8 dní po termíne. U nás vyvolávajú na 10.den po termíne, ak je všetko oki.
Do 42tt je to v pohode. Držím palce 😉

ja_mama
14. júl 2020

Nechali by si ta tam len ak by sa im nieco nezdalo...ak bude vsetko ok budes chodit dalej na poradne ale castejsie kedze budes po termine - tak to bolo aspon u nas...tych 7-10 dni nechavaju bezne prenasat, zalezi od porodnice a od stavu teba a babatka

83bambulka83
14. júl 2020

Tak ako hovoria dievčatá, ak bude všetko ok, pošlú ta domov. Mna môj gynekológ poslal v deň termínu do porodnice, aby mi vyvolali pôrod, ale to preto, že som mala veľký plod, maly mal 54cm a 4300g keď sa narodil.

vilma7
14. júl 2020

Ja som obe deti prenášala, 8 a 5 dní, po termíne som chodila ca.kazdy druhý deň na kontroly.

alienkami
14. júl 2020

Ja som prvú oprenášala 6 a druhú 5 dní. Závisí od dr. Budeš častejšie chodiť na kontroly a ak by sa mu niečo nepozdávalo, tak pôjdeš na vyvolanie... ale ak bude všetko OK, tak teoreticky aj 2 týždne môžeš prenášať.

nika_m
14. júl 2020

Ak nemas ziadne komplikacie tak si ta nenechaju 🙂 ja som prenasala len 5 dni ale aj v den, kedy som mala TP na poradni lekar vobec nijak neriesil, ze mam termin a nic sa nedeje 🙂 akurat ako pisu vyssie baby, mozu ti dat castejsie kontroly uz od teraz 🙂 drzim palce kazdopadne, tiez som mala stres pred porodom 🙂

abcdefgahc
autor
14. júl 2020

Ďakujem veľmi pekne dievčatá 🙂 musím sa priznať , že ste ma teraz dosť upokojili 🙂 ja som totiž od začiatku tehotenstva bola v nemocnici už 5x a nechcela by som tam skončiť znova. Pôrod by som už síce chcela , ale bolesti by som chcela doma a nie tam 🙄

miroslavaa31
14. júl 2020

Ja som mala TP 3.11.,vyvolavat zacali 10.11.

lienka.7
14. júl 2020

@abcdefgahc je to velmi subjektivne, by som sa nespoliehala na to, ze prenasali ostatne, budem aj ja 😮 zavisi ako to posudi doktor. Ja som mala TP v nedelu, v pondelok kontrolu a v utorok rano som mala "nastup" do porodnice na porod, ziadne prenasanie 😊 ale ja sama som nemala pocit, ze uz musim rodit, nemala som kontrakcie, neodtiekla mi voda ani zatka, ani nic podobne.
Pre istotu si priprav veci, ze by si ta tam aj hned nechali 👍

majamat
15. júl 2020

je to individualne a zavisi od dr, co urobi, ak neporodis. vseobecne sa berie este za normu porod do 42tt, ale niekedy sa babatku na svet moc nehcce, tak ho zacnu vyvolalvat radsej skor, po 42tt to uz moze byt nebezpecne. ja som mala TP 11.1 a dr ma poslal 13.1. do nemocky a dcera sa narodila az po 4 dnoch vyvolavania 17.1.

jessica1122
15. júl 2020

ak bude babo v poriadku tak si myslim ze ta pošlu domov 🙂 ja som rodila 14dni po termine

marienka1989
15. júl 2020

presne tak, ako píšu dievčatá....tiež som rodila 14 dní po termíne....

botka19
15. júl 2020

Výpočet ukoncenia tehotenstva je len orientacny. Dobry lekar sa toho nedrzi, skor ho zaujima dozretie placenty ako nejaky termin. "Prenasala" som 10 dni a nakoniec som sla na akutnu sekciu. Odmietol dobrovolne vyjst.

miskamichalka
16. júl 2020

@abcdefgahc sesternica rodila teraz v marci skoro 2 tyzdne po termine, neboj sa mne lekar povedal, ze do vypocitaneho terminu od poslednej MS sa trafia 4% rodiciek 🙂 ostatbe je to cca 2 tyzdne skor, alebo neskor. Ak nebudes otvorena a maly bude Ok nenechaju si ta. Moja porodna asis.povedala ze cas doma treba dokonca aj pri kontrakciach vyuzit co najdlhsie. Niektore zeny pridu prilis skoro a rodia v nemocke aj 2 dni.. Samozrejme ze ma poucila ktore kontrakcie su este v pohode a pri ktorych uz treba ist. Drzim palce, my mame este 2 mesiace

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre