Zadné postavenie bábätka

15. mar 2024

Úprimne, tento pojem som nikdy nepočula a gynekológ mi zabudol odporučiť o aké cviky vobec ide. :D
Stretla ste sa s tým niektorá? Poprípade viete mi poslať odkaz na tieto cviky? Strýko google mi také voľačo vobec nenašiel.

plamienka555
15. mar 2024

O žiadnych cvikoch neviem.

Skopírované z modrého koníka:
"Pozdĺžna poloha hlavičkou nadol je najčastejšou polohou, pri ktorej sa vedie prirodzený vaginálny pôrod. Dieťatko má hlavičku pri panvovom vchode do pôrodných ciest a nožičky sú zasa pri hrudníku matky. Pri vaginálnom pôrode sa teda ako prvá tlačí von hlavička.
Pri tejto polohe ďalej rozlišujeme predné alebo zadné postavenie plodu:

Predné postavenie v pozdĺžnej polohe hlavičkou – tvár dieťatka je otočená k chrbtu matky. Ide o najideálnejšie postavenie, pretože telíčko bábätka je v najpriaznivejšej polohe pre prechod pôrodnými cestami.

Zadné postavenie v pozdĺžnej polohe hlavičkou – tvár dieťatka je otočená k bruchu matky."

lucia245
15. mar 2024

Prirodzená poloha pre pôrod, všetko ok🙂 jedine babo bude mať rotáciu navyše do pôrodných ciest, takže pôrod môže byť zdlhavejsi. Neviem, aký ste týždeň, ta poloha sa môže ešte upraviť. Veľmi odporúčam vyhľadať dulu, aby skúsila rebozom polohu upravít a uľahčiť vám tým pôrod.

kiki68
16. mar 2024

Mala som to a je to tak, ze dieta ide von tvarickou hore, vola da to Sterngucker po nemecky, nakolko sa dieta pozera na hviezdy na oblohe. Je to tazsi porod na to ako dieta rotuje, mne to o hodku a pol predlzilo porod, ale inak to nebol podla mna tazky a dlhy porod. Keby mam vacsiu panvu a nemusi rotovat, tak je vonku za par minut. Takto to islo trosku pomalsie. Ale zase porodne poranenia boli minimalne. Cize mozno sa telo lepsie pripravilo.

anavixy
16. mar 2024

@kiki68 ale zadne postavenie nemusi znamenat, ze sa dieta narodi tvarou hore, tak sa moze narodit aj pri prednom postaveni. Prave o to dlhsi/tazsi porod to moze (a nemusi) byt, ze dieta musi viac rotovat (o 90 stupnov viac), nez pri prednom postaveni, ale hlavicka rotuje tak ci tak, ked sa dieta narodi tvarou hore, ide o abnormalnu rotaciu (pri zadnom aj prednom postaveni).

thoughtfulweirdo
16. mar 2024

Rodila som prvé dieťa v zadnom postavení, všetky bolesti som mala len v krížoch, v bruchu ani ťuk, nevedela som kvôli tomu bolesti ani predýchať, ani poriadne tlačiť, no dosť hrôza. Druhé bolo normálne v prednom postavení a pôrod ako zo sna, ľahký a v porovnaní s prvým takmer bezbolestný 😄 v tom druhom tehotenstve som googlila, ako docieliť správne postavenie a všade sa odporúčala poloha na 4, takže som sa snažila v nej tráviť ku koncu čo najviac času.

jarnajar
16. mar 2024

@thoughtfulweirdo presne, išlo to do krížov a najlepšie na tom je, že tie kontrakcie zo zadného postavenia ani pásy moc nezaznamenajú, resp. oveľa slabšie a sestričky na mňa pozerali ako na debila.
A aj mne sa podarilo v druhom tehotenstve dosiahnuť prednú polohu asi vďaka viacnásobnému tepovaniu koberca na štyroch 🙂

kiki68
17. mar 2024

@thoughtfulweirdo mne to islo vsade, az tak, ze som neustale zvracala. Ale tak clovek uz v tom stave to musi prezit

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre