Ahojte som dnes 37+4 týždeň tehotenstva a mám pocit že mi odišlo kúsok hlienovej zátky bola priesvitná a konzistencia ako keby guma alebo také niečo, chytajú ma kŕče také slabšie menštruačné ako keby a keď sa postavím tak aj podbruško a je mi tak divne na zvracanie. Myslíte že je to začínajúci pôrod ( do par hodín alebo dní ? ) pohyby malého cítim a keď som išla na wc tak mi stvrdlo brucho.
Môže a nemusí, súhlasím do veľmi teplej vody, horuca voda po chvilke na brušku spôsobí kontrakcie. Ak to nie sú, uľaví sa ti.
Mne odišla zátka skoro a ešte som prenasala na koniec. + 2 hamiltony 🙂 a nepomohlo. Je to individuálne
Nemusis utekat hned do nemocnice, odidena zatka ani slabe menstruacne bolesti nic neznamenaju. Ak sa bolesti budu stupnovat alebo budu pravidelne (bolesti ci tvrdnutie) a tepla sprcha/vana nepomoze, tak potom mozes ocakavat porod v najblizsich hodinach. Momentalne to co popisujes sice znamena ze ano, porod sa ti blizi, ale zatial len tak ako by sa ti blizil aj bez toho, kedze si v 38tt. Uvidis v najblizsich hodinach ci sa stav vyvine. Drzim palce 🍀
@klejkaez @lenuska9999 @anavixy bola som v sprche ale nevidím žiadnu zmenu stále ta istá intenzita, dá sa to vydržať nie je to také bolestivé, chvíľku mám také kŕče hlavne kríže a potom zas nič a tak isto aj v sprche
@lienka.7 včera som mala poradňu krčok mám 2 cm a otvorená na 1,5 cm
Tak si sleduj intenzitu a pravidelnost a keby boli caste (aj ked mierne), tak sa chod dat skontrolovat 🙂
Ja som mala presne takto ako pises. Take 4-5hodin slabe krce, potom to zacalo. Ved nestresuj, cakaj, uz si v 38., takze ok.
Ja som bola minule v nemocnici na kontrole a jedna pani oproti mne v čakárni mala menšie kontrakcie asi ako ty.. a potom dvakrát zákríkla pokiaľ ja som rozprávala s doktorkou a potom už bolo počuť len bábätko. Neskutočný zážitok a že hneď tak sa narýchlo narodilo bábätko. Takže choď do nemocnice lebo nikdy nevieš.
A teraz sa zmenilo čosi? 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Skus ist do sprchy a sprchovací si bruško teplou vodou. Ak sú to poslickovia, mali by bolesti ustúpiť. Ak pôrodné kontrakcie, tak môže urýchliť pôrod.