Začiatok kontrakcii

zuzka0209
17. dec 2024

Ahojte, som v 38+3tt.
Neviem či sa to niektorej stalo, ale vcera som nic moc nezjedla…Jeden kolačik, potom neskor som si dala len masko s ryzou co som akurat navarila takze cerstve, a vecer som si dopriala chlebik so sunkou a paradajky. Pocas dna som pila len matovy caj, lebo som chora uz tyzden. Dievcata, celu noc som nespala, extremne ma boli brucho (nie krize) a rano ma tak prehnalo, ako keby som po exorcistickom zakroku. Nestalo sa niektorej ze jej tak zacinali kontrakcie?Ja to nejak nedokazem odlisit. Prehanalo ma aj par tyzdnov dozadu. Beriem ale zelezo, a to by vraj nemalo…Ale od vcera vecera a dneska rano je to extrem. Plus, v noci som sa zobudila asi 4x na take cudne bolesti. A cela som bola spotena…stretli ste sa s tym niektora? Alebo pockam a ked tak do nemocnice?
Ďakujem.

ina2405
17. dec 2024

@zuzka0209 hnačka a divné bolesti, to by mohlo byť aj rozbiehanie sa pôrodu, ale to môže trvať dlho. To ti tu nik nezaručí. Ak budeš mať tie bolesti v pravidelných intervaloch pod 10 minút, tak už to je pôrod.

independent_woman
17. dec 2024

@zuzka0209 kontrakcie su skor ako take menstruacne krce na zaciatku, ale aj pred porodom sa telo cisti... na druhu stranu ja som bola den pred porodom extremne hladna ze by som zjedla aj slona

rebi789
17. dec 2024

@zuzka0209 To, že ťa preháňa je znak blížiaceho sa pôrodu 🙂

PA

zuzka0209
autor
17. dec 2024

@rebi789 ďakujem veľmi pekne.. nechcem panikarit a zbytocne letiet do pordnice aby ma neposlali domov. Vcera som mala poradnu a povedal ze vsetko zatvorene. Preto som v klude a ine priznaky okrem tej hnacky nemam. Mala sa hybe, a jedine toto ma trapilo aj v noci aj teraz rano. Ale ďakujem krasne Vam vsetkym. Ja som z toho zmatena a bojim sa ze tie kontrakcie si pomylim alebo nejak nezachytim 🙈

mogaa
17. dec 2024

to môže byť pred pôrodom, ale to neznamená že hneď aj porodíš...to môže trvať aj pár dní....do pôrodnice ak keď ti odtečie plodová voda alebo budeš mať kontrakcie

carduelis
17. dec 2024

@zuzka0209 kontrakcie zachytis 🙂 oni sice zacinaju mierne ale postupne naberaju na intenzite ze sa pocas nich uz nebudes vediet na nic ine sustredit a vtedy budes vediet, ze je to ono.

anna_2012
17. dec 2024

Ja som sa na takú divnú bolesť brucha zobudila o 22,:00, taktiež hnačky riadne a o 4:10 ráno som porodila, ale ja som bola hospitalizovaná v nemocnici už 2 dni predtým kvôli tlaku čiže som bola pod dohľadom a nemusela riešiť či už ísť do pôrodnice alebo cakat, tak držím palce ak by to už bolo ono 🙂

katarina_kat
17. dec 2024

@zuzka0209 neboj, kontrakcie spoznaš a keď budú pravidelné každých 7-8min (ono je to fakt ako hodinky), tak je čas ist do nemocnice 🙂 držím palce!

zuzka0209
autor
17. dec 2024

Ahojte dievcata.
Boli ma brucho od rana ako som pisala. Ale zatial to je celkom fajn, a nie je to pravidelne. Tak este cakame, a uvidime. Mala sa hybe ako zvycajne, aj som sa najedla ale mala som jeden tak moment ze som videla hviezdicky ale pravdepodobne sa mala iba nejak natocila…Takze, sim rada ze sedim doma a cakam co bude ako bude. 🙆🏼‍♀️
Ďakujem Vam vsetkym za komenty. Aspon sa v tom trosicku dokazem orientovat, ze co mam ked tak cakat 🙈😁

evcagabi
17. dec 2024

@zuzka0209 ja som stresovala, ze rodim hadam aj 5x 😅 tiez som si myslela,ze kontrakcie nespoznam ale ked prisli tie skutocne vedela som, ze je to ono 😅

niki566
17. dec 2024

@zuzka0209 mňa takto prehnalo tiež v noci najprv mi odtekala plodová voda akoby som sa pocikala. Potom tie hnacky to bol začiatok pôrodu u mňa telo sa čistilo ráno bol mali na svete. Podľa mňa sa blíži porod.

maryetta
17. dec 2024

Ako si na tom?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre