Wellness v 9. mesiaci

1. jan 2022

Ahojte baby som 36tt a o 2 týždne ma chce zobrať partner do wellness. Chceme si ešte spraviť posledný výlet pred porodom len sa bojím či mi to nemôže nejako uškodiť pripadne vyvolať pôrod. Boli ste niektorá v takom neskorom štádiu niekde vo wellness? Celé tehotenstvo sedíme len doma a konečne môžeme niekam ísť (kvôli korone)

sasa1310
1. jan 2022

no je to riskantné. Niečo tam chytíš, nejakú infekciu dole, ktorá ostane v pôrodných cestách. Následne porodíš a dieťa to schytá. Takže ja by som neriskovala

janai1
1. jan 2022

Do vírivky nemôžeš, do sauny tiež by si nemala
... Mhmm, takže aký wellnes máš na mysli?

luccija
1. jan 2022

Nie, nešla by som

danilabe
1. jan 2022

do sauny ani do virivky sa neodporuca cele tehotenstvo.tak jedine daky vylet

janinah
1. jan 2022

korona už niekde nehrozí? nemysím si......a k otázke...určite nie,bud rada,že si ok a vydrž

lienka.7
1. jan 2022

Chces riskovať ze sa ti teraz spusti porod? Sauna, virivka a nejaké teple bazény vobec. Ani masáž, resp.su nejaké masaze pre tehotné ked uz tak. Max.si zaplávať v klasickom bazéne. Ja by som ale neriskovala teraz tam niečo chytiť (nemyslím teraz koronu).

marzuz89
1. jan 2022

Urcite nie z dovodu ako pise @sasa1310. V 3trim som bola sice na predlzenom vikende a aj vo welness, ale max som si "masirovala nohy" vo virivke, polezala chvilku s knihou v tapidariu. Ziadna sauna, virivka s ponorenim tela, vobec. Len taky oddych s manzelom a kneipov bazenik, ci ako sa to vola 😅

Musim povedat, ze nemam rada, ako sa vsetci vyhovaraju na covid. Preco si cele tehotenstvo sedela doma? Tristvrte tvojho tehotenstve neboli predsa skoro ziadne obmedzenia, "vsetko" sa dalo tak, ako bezne.

nikpa
1. jan 2022

Neviem čo tam chces robiť? Do vírivky max. s tehu tampónom, do sauny vôbec a pochybujem, že by ti to bolo aj teraz príjemné. Podľa mňa úplne nevhodné, žena pred pôrodom na wellness 🤔

autor
1. jan 2022

@marzuz89 pretože som bola na PN a kvôli korone sa potom už nedalo ísť a teraz sme už obaja zaočkovaní takze už môžeme

deti95060810
1. jan 2022

určite nie do vody... inak týždeň pred pôrodom som bola ešte služobne vlakom 200 km - však nemocnice sú všade....😉

marzuz89
1. jan 2022

Autorka, tak jasne, to je neprijemne a dufam, ze je vsetko v poriadku po zdravotnej stranke, ale nemohla si teda vyjst z domu kvoli PNke a nie kvoli korone 🙈 ta v lete "nebola". Jednoznacne, ak ist, tak s vynechanim vsetkych tych nevhodnych "atrakcii". Manzel nech si odpocinie v saune, vo virivke, ty na lehatku. Za mna to takto bolo 50:50 🙂

janinah
1. jan 2022

že si zaočkovaná neznamená,že nemôžeš chytiť covid,welnes je na to ideálne miesto....samozrejme predpokladá sa ľahší priebeh,ale načo riskovať ,aj kašeľ či bolesti hlavy alebo upchaté dutiny ti môžu riadne skomplikovať koniec teh. aj pôrod,nehovoriac o vplyvu na babetko

heleninamama
1. jan 2022

Riešiš to možno zbytočne: Mňa v 8. mesiaci - dávno pred koronou - do wellnesu jednoducho nevpustili. 😂 Vraj také sú nariadenia kvôli riziku pre tehotné ženy a bábätká.

sasa1310
1. jan 2022

@heleninamama majú viac rozum jak tie tehotné

ivkazba
1. jan 2022

Odhliadnuc od korony, ak by si wellness navštevovala pravidelne pred tehotenstvom, tak je v poriadku v tom pokračovať aj v tehotenstve, keďže telo je na to zvyknuté. Ale ak si nechodila pravidelne do teplej vody a sauny pred tehotenstvom a teraz si bola pár mesiacov na PN, logika a zdravý rozum hovorí, že v 3. trimestri sa s takýmito aktivitami nezačína.

heleninamama
1. jan 2022

@sasa1310 Mne to napríklad vôbec nedoplo. Normálne som fungovala, pracovala, chodila všade - okrem veľkého brucha mi nič nebolo 😂 a chodievali sme tam aj pred tehotenstvom. A zrazu toto 😂.

martinka13
1. jan 2022

Ja by som nešla. Riskovať infekciu teraz pred pôrodom sa fakt neoplatí. Ešte si užijete.

sykoroka_dizajn
1. jan 2022

Chodím normálne do sauny zatiaľ (24tt), aj do studenej vody- chodila som ale pravidelne cely život aj pred tehotenstvom. Iba v prvom trimestri som samizda preistotu nešla. Samozrejme to nepreháňam, idem von skôr ako za normálnych okolnosti.

deti95060810
1. jan 2022

@heleninamama počujem prvý krát...to na sk?

heleninamama
1. jan 2022

@deti95060810 V RajeckýchTepliciach. Stopla ma slečna hneď pri vstupe.

kamatopo
2. jan 2022

🤦🤦🤦to ako že fakt nad niečím takým premýšlas????

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre