Ahoj baby, dnes mi doktorka povedala že ak do nedele neporodim tak má pošle na vyvolávačku 😏 dosť sa toho bojím lebo som otom počula len samé zle skúsenosti že to boli oveľa viac ako bežné atď neviem či je to pravda keďže ja som prvorodička a žiadne skúsenosti nemám, mamina mi poradiť tiež nevie keďže má len mňa a aj to mali cisársky. Budem rada ak mi napíšete skúsenosti ale poprípade ako by som si mohla vyvolať pôrod
@marika1918 ja som vyvolávačku odmietla. Malý sa narodil po termíne, ale zdravý ako rybka.
@marika1918 bude to boliet 🙂) a velmi. Dufam ze ta to minie 🙂 ja som ju mala pri prvom porode cez 9hodin. Neviem na aku gutu cakali ked videli ze sa i tak neotvaram a nerodim aj tak mi urobili nakoniec sekciu 🙂 no budem ti drzat palce a dufam ze sa nad tebou skor zlutuju ako nadomnou 🙂
@marika1918 ahoj ja som mala🙂 najprv som prisla rano a napichli ma na ocytocin a pomaly pol dma pustali ci sa neotvorim..nic ziadne bolesti...tak pridavali a tak a nic..nakoniec poobede vyvolavacka..to som vyliezla na kozu a dali mi tam "tabletku"..nic ..a tak chodte na izbu zajtra skusime znova..zohla.som sa po tasku a hned bolesti..tabl mi dali o 13.00 a bolesti cca o 15.00..neviem bola som prvorodicka aj ja nemam to ako porovnat ale dost to bolelo apravili mi klystir to bolo akoze pre mna fajn..chodila som do sprchy..len k veceru ma to dost bolelo medzicasom mi museli prepichnut vodu co necitis absolutne ze vobec a kvapkala postupne..no bolesti sli tak som ze nieco na bolest kym pride pani s epi...dali mi dsku tabl na vkladanie do zadku no emam pocit ze pomohla.kedzw som chvilu na to letela na zachod😅a uz to slo...vecer som porodila🙂neboj sa lahko sa mi to hovori ja som sa strasne porodu bala a plakala ze preco ja vyvolavackou..a nakoniec aj dobre
@marika1918 je to v pohode, bud to zaberie alebo nie. Ci to boli viac je individualne. Hlavne sa toho neboj. Keby ja viem , tak si dam vyvolat v 39tt a neriesim ten tlak a velke opuchy. By mi to usetrilo cas a za par hodin by bolo babo na svete
@dada153 fuuh 😏
Veru len dúfam že sa mali rozhodne prísť na svet do nedele..
Noza mna porod s vyvolavackou ooooovela lepsi a rychlejsi ako prvybez nej, ktory sa sice rozbehol sam, ale nepostupoval, to bolo ukrutnych 18 hodin. S vyvolavackou 9 hodin, z toho prva hodina len voda odtekala,potom mierne bolesti, take vyraznejsie bolesti som mala 3-4 hodiny len...oproti prvemu 18 hodin nepretrzite otrasne bolesti, toto bola fakt malina
Tak uvidíme ako to dopadne, no aj tak sa bojím či sa to spustí samo alebo mi pôrod vyvolajú .. no nevihnem.sa tomu 😂
@marika1918 ja som mala vyvolávacku kvôli tomu, že mal synček slabé ozvy a určite by som radšej rodila celý deň bez vyvolávacky ako s ňou. Je to ozaj dosť bolestivé, jednoducho telo ešte nie je pripravené na pôrod. Mne pomohla jedine teplá sprcha. Ja som z nej nevyliezla až pokiaľ som necítila že už tlačím. Skúste hlavne pohyb, sex a náparku. Prípadne v nemocnici ešte poprosiť nech vás len sledujú ešte nejaký deň. Nevieme váš zdravotný stav, ale rodiť môžete aj 10dní po termíne.
A teda este aby som dodala, mne nepomohol ani sex ani pohyb, chodenie po schodoch, ani omalovat kuchynu nepomohlo a porodila som 10dni po termine veru s tabletkou
Sex,narocnejsia prechadzka,caj z maliny,teplo a uvolnenie.. Mne pomohla asi aj citronova voda. Inac ano. Bolelo to viac po vyvolavacke ale si prvorodicka,takze nemas s cim porovnavat a prezijes. ;P Tiez som rodila 1. s vyvolavackou.
@marika1918 v ktorom tyzdni si??
@dada153 To je ako pri mojom prvom mňa nechali trpieť 12 hodín a až potom mi spravili sekciu
@marika1918 1porod mi vyvolali, strach a hrôza. Veľmi bolestivé, 16hod a následná akútna sekcia.1 rok som sa dávala dokopy. Druhé som pprenáša iež, odmietla som vyvolávacku, na 13 deň po termine sa narodila. Krásny, prirodzený pôrod do 4 hodín od 1 kontralcie. Vyvolávacka je proste, že to, čo ešte nieje pripravené, dozrete, oni urobia násilím a chémiu. Ešte som nepočula, žeby si niekto pochvaľoval vyvolavany porod.
Prvý pôrod - po troch dňoch poslíčkov typu každých 12 minút kŕče hlavne v časti okolo chrbtice, som si vypýtala vyvolávačku, už som nevládala. Tabletka zospodu okolo 9, dcérka sa narodila o 17:30. Relatívne rýchlo po tabletke prišli kontrakcie s vysokou frekvenciou, ale krátkym trvaním, do epi sa to dalo vydržať. Dokonca by som povedala, že to bolo lepšie, ako tí poslíčkovia (kríže z poslíčkov som cítila ešte dva týždne). Nebolelo to viac a videla som svetlo na konci tunela 🙂
Druhý pôrod - vyvolávačka v 37+1, kvôli tehotenskej cholestáze. Tabletka okolo 8:30, syn sa narodil o 13. Tiež nič strašné, aj vďaka epidurálke. Pomáhala aj fitlopta.
Takže myslím, že to je individuálne a každá z nás to vníma inak. Hlavne sa netreba stresovať. Držím prsty!
@marika1918 ja som mala tiež vyvolávačku, ráno som prišla do nemocnice vložili mi tabletku o 3 poobede kontrola zistili že tabletka sa nerozpustila dali mi druhú do 7 večera začali kontrakcie, začali sa stupňovať veľmi rýchlo a okolo pol noci už boli každé 2 minúty a bolesti ako sviňa 🙈 Dali ma na pôrodný box na pásy do rána som sa otvorila na 6cm ale malý sa nechcel zosunúť do pôrodných ciest tak spravili nakoniec sekciu aj kvôli zelenej plodovej vode. Vyvolávaného pôrodu som sa tiež neskutočne bála lebo som počula tiež zle na to a musím povedať že tie bolesti sú fakt strašne 🙈 Skúšali sme vyvolavat pôrod hocijako a nič nepomáhalo
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Sex, sex a opäť sex,dlhá prechádzka, teply kúpeľ, skákanie na švihadle, chodenie po schodoch a mrazené maliny 😅