Mamičky ako dlho vám trvalo kým ste porodili po vyvolavacke. Mňe dali čipok o 18 hodine a bolí silné bolestí, odtekala plodová voda a potom nič. Som zúfalá som 40+2 tt.
@pokynka mne o 14.00 vyvolávacka a 17.00 bol na svete, tretí pôrod...
ráno vyvolávačka, najskôr sa nič nedialo. O 22:00 mi odtiekla voda, predtým asi 5 hodín slabé bolesti. O 00:30 bol malý na svete.
Mne cipok rano o 9.00, o 13.00 nejake fejkove kontrakcie, ale nic dalej. Az druhe rano som sa zobudila s pravidelnymi 12minutovymi kontrakciami a zistili, ze som na spic prsta. Dali mi dalsi cipok, neviem preco a potom uz len hundrali, ako sa pomaly otvaram (o 12.00 jeden prst, o 15.00 dva, o 21.00 styri, praskli vodu a na posl. 6 hod. porodu ma uputali na CTG na box do lahu. O 3.00 osem cm... a skonstatovali, ze porod nepostupuje, lebo hlava nezostupila)
Moj druhy porod sa rozbehol sam doma a prebiehal uplne jak cez kopirak. Nevedela som na kolko som cm, ale rano 15min kontrakcie, na obed 11 min, podvecer 7 min... S tym rozdielom, ze do porodnice som prisla az 22.00, len na 2 prsty 😄 a nikto neotrcal nos, ze mi to " pomaly postupuje".... o 1.30 som bola na 9 cm
stvrtok o 10 mi dali prvu tabletku na vyvolanie kontrakcii, dcera sa narodila v sobotu o 8.26
V piatok večer balónik, v sobotu ráno o 8 prvá tableta, o 11 druhá tableta. Cca o 15 začali kontrakcie, cca o 16 na sálu, prepichli vodu cca okolo pol piatej, ešte som chodila a tak, o 18,40 sa narodila mala tak, že som ani nevedela, že už rodim. Len ma išli skontrolovať a ze, vy necítite ten tlak? No nie. 🤣 za 5 minút bola vonku
Cca 14ta vyvolavacka...po polnoci porod.
O 9 vyvolavacka, o 2 bol maly vonku.
Kocka co bola so mnou na vzdycharni, tam bola 3 dni az to skoncilo cisarakom.
Strasne individualne
@pokynka mne dali tabletku ráno okolo pol 9, o 3 poobede kontrola a tabletka sa neroztopila tak zaviedli druhu, večer som začala mať kontrakcie a začala mi odtekať plodová voda, kontrakcie trvali celú noc, v noci okolo 3 som bola otvorená na 4cm o 4tej mi dali epi o pol 7 kontrola otvorená na 5-6 cm a rozmýšľali že pre pichnu plodovú vodu, o 7 ma prišiel skontrolovať druhý doktor ktorý nakoniec zhodnotil cisársky keďže maličký sa nechcel zosunúť do pôrodných ciest a mala som už zelenú plodovu vodu 🙄
Mala som vyvolávaný prvý pôrod. Ráno okolo pol 8 som prišla a o pol 3 bola malá na svete. Ale prvá vyvolávačka extra nezabrala, otvárala som sa veľmi pomaly, takže ešte mi prepichovali aj vodu a cca o pol 2 mi dali ešte niečo na uvoľnenie a o pol 3 sa dcérka narodila. Bola veľká a nechcelo sa jej von 🙈
Mne dali tabletky o 10 rano a o 6:30 rano robili akutnu sekciu. Bolesti 18 hodin uplne sialene a neotvarala som sa ani o mm.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@pokynka tak mne dali ráno o 6 a o 10:50 hod bola malá na svete 🙂 ale je to individuálne sestra rodila aj s dvoma vyvolavackami viac ako 14 hodín