Ahoj baby mam termin buduci tyzden 28,03,2015 a chcela som sa spytat ci mozem rodit den terminu ci sa da dohodnut s gynekologom aby ma hospitalizoval a vyvolal porod ? ci musim cakat alebo kolko dni po termine vam ho vyvolaju dakujem za odpovede
Podla mna ak mas zazmluvneneho lekara tak ano
@nikola599 -závisí od doktora. Ale ak je ten doktor naozajstný odborník, nebude nasilu tlači do niečoho, čo je zbytočné. Mimochodom, vyvolávaný pôrod zvykne byť bolestivejší 😉 Je zbytočné bezdôvodne vyvolávať pôrod. Ale, samozrejme, určite sa nájde doktor, s ktorým sa dá dohodnúť.
ak tvoj gynekolog aj rodí a máš ho zazmluvneného tak prečo nie? Krčok sa ti už neotvára? Doktor ti nepovedal ako ,,to vyzerá,,?
@nikola599 ..skus sa spytat na Hamiltonov hmat, ten by mohol porod rozbehnut ked bude baby pripravene 😉 zatial by som chemiu - oxytocin a pod neriesila..vela stastia 😵
Ja som mala mat vyvolany porad. Prisla som na termin do nemocnice, vysetrili ma a poslali domo stym ze by tobolo nebezpecne pre mna aj pre babo. Mala som sa vratit o 4 dni ale na treti den som porodila prirodzene bezbolestne a za cca 30 minut. Bola som prvorodicka
Tak vtom pripade sa dohodnut urcite da
@nikola599 Neodporucam Ti to, mne to takto robili...teda ze v den porodu som musela nabehnut do porodnice a vyvolavali mi porod, hoci som bola sotva na jeden cm otvorena...take mali vraj nariadenie od primara. Bolo to hrozne - priserne kontrakcie po oxytocine, prirodne cesty este neboli pripravene a tak to aj dopadlo - nejdem tu do detailov opisovat ako velmi som bola tam dole dotrhana...zasivali ma vyse hodiny. Viem to porovnat, lebo druhy bol prirodzeny. Neviem, aky mas na to dovod, ale byt Tebou nesla by som do toho a pockala si.
@sardinka32 ved pockam do terminu a po termine chvilu viem že to boli rodina som keď som bola na 8 cm otvorená a tiež som bola zasivana ale nie veľmi lebo krcok stále sa robil problémy a dali mi vyvolavacku rodina som 12 hodín
@nikola599 -nepredpokladám, že Ti to niekto sám od seba ponúkne, ale ako vravím, určite by sa našiel doktor, ktorý by bol ochotný to urobiť 😉
Ale podľa toho, čo píšeš, asi naozaj nie je Tvoje telo a ani bábätko ešte pripravené. Kamoška bola otvorená už pred Vianocami, termín mala 2. 2., bála sa, či to nebude oveľa skôr. A malinká sa nakoniec narodila 7. 2.
@nikola599 mala som vyvolany porod po dohode s mojim gynekologom este aj pred terminom. Takze da sa to a nelutujem necakala som pokial ma to niekde chyti bola som na to pripravena nachystana a bolest no sla som pri vyvolamom porode bez epiduralky a dalo sa ako prvorodicka.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@nikola599 nechaj to na prirodu,a do nico svoje telo nasilu netlac...ono vie najlepsie kedy je ten spravny cas