Ahojtee, som v 38tt a doktor povedal, že môžem začať vyvolávať pôrod zo sexom a horúcou sprchou, len ze nepomáha, máte nejaké zaručene recepty cviky hocičo co pomôže? Malinka ma už teraz 3200gramov tak sa bojim co by bolo do termínu 😐
Načo chceš vyvolávať pôrod, veď si len v 38tt, dieťa má ešte 2 týždne a viac.
Podľa ultrazvuku má 3200 g, v skutočnosti môže mat aj o 300g menej.
Nechaj to na bábätko
Ja som bola 39+4tt a sex zafungoval.. maly mal 3500g..
podľa mňa netreba to siliť, bábätko sa vypýta aj samé...a s horúcou sprchou opatrne
normalna dlzka tehotenstva je do 42 tyzdnov, nesil to...
mne povedali tusim v 37tt, ze ma 3800.. narodila sa 39+0 s vahou 3190, takze kvoli vahe by som neriesila 😉
@ikaros332 nič nevyvolávaj. Telo samo vie, kedy sa má dieťa narodiť a postupne sa pripravuje. Vyvolavane a urýchľovane pôrody sú ťažšie a bolestivejšie, keďže telo sa nestihne pripraviť. Samozrejme, ak je na to vážny dôvod, zle prietoky, dieťatko sa nemá dobre, zene vybehne tlak, pripadne dlho prenáša, vyvoláva sa, ale to patrí do rúk odborníkom a nie sa pariť v horúcej sprche a sexovat s týmto cieľom.
Váha dieťaťa je naozaj veľmi orientačná a ak ti povedali 3200, môže to byt plus/mínus pol kila. V posledných týždňoch už dieťa zasa toľko nepriberie. Moji vážili obaja rovnako a pôrod bol iný, keďže ide najmä o obvod hlavy a nie telíčko...
Sex musí byť ale že sa chlap aj urobí do teba spermie napomáhajú a počkaj si tak zo 2 hodinky napr 3 a potom daj horúcu vaňu daj si akurát čo v poho vojdeš do vane ale nebapustaj plnú a potom si postupne pripúšťajú teplú až je také fakt fajne teplohoruca voda poprípade najskôr vaňu potom sex ...u nás sme to urobili takto .na obed rýchlovka 😂 po obede kolo 2/3 pekná turá do kopca a o 9 večer horúca vaňa pol hodinu po vani mi praskla voda😬😀
Ešte skúšajú aj ananás jesť, chodiť po schodoch, jesť štipľavé a podobné vecí ale ani jedno nemusí zabrať
Nam tiez ani sex, ani tepla voda nepomahala zacali sme tyzden pred terminom. Nakonkec sa narodila den pred terminom mala a mali sme 4600g a 55cm 😀 nasledovalo hodinove sitie, ale ten pocit stastia to je uzasne
@ikaros332 nechápem prečo chces vyvolávať pôrod nechaj to na bábätko vie kedy má prísť na svet a bude pripravené 🙂...ja som rodila v 38tt ale to prišlo úplne samé naša madam sa poponáhľajte sama 😉...👌a hovorili že ma cca 3100g a nakoniec mala 3900g
A prečo nutné siliť? Pôrod ? Nerozumiem.. daj bábätku čas, samo sa vypýta na svet . Keď bude pripravene vlastná skúsenosť🤗 žiadna voda , ani fit lopta ani sex ti nepomôžu keď proste bábätku sa ešte von z domčeka nechce 😌😌držím palce a nazoaj daj tomu čas.
@ikaros332 Ja som si urobila ricínový koktejl. Bola som presne 39+6. Ráno som bola zatvorená , krčok polotuhy. Okolo 3 poobede som si dala koktejl a o 6 mi začali slabé kontrakcie. Prišla som o pól 10 do nemocnice , doktor má pozrel,otvorená na jeden prst. Dali klistir, nejakú injekciu , do pól hodiny odtiekla voda. No bolesti mi nastúpili razom silne...Možno aj kvôli tomu koktejlu , neviem. Porodila som presne na termín ráno o 8. 🙂. Aj mojim dvom kamarátkam sa deti narodili na termín. No pockala by som ešte tyzden určite. Bábätko musí byt riadne donosene. 🙂.
Doktorka asi neni normalna.Naco vyvolavat porod dietatko vie kedy ma ist von.Ak mu je v brusku dobre naco to nahlit.Sono nikdx presne g neukaze aspon ja tomu neverim.Mne vraveli ze v 39t ma mala okolo 3800 a realita bola 3300 ked som.porodila tyzden po termine.Ak je problem ze dieta musi ist von tak nech vas uoberu do nemocnice ale vase je zdrave tak naco nahlit 🙈
@ikaros332 ja som prenášala a nepomohlo mi vôbec nič. Ani sex ani horúca vaňa či behanie hore dole po schodoch 🤣 upratovanie. Proste nič. Až kým mi Dr nespravila Hamilton hmat, v ten deň som ešte porodila
@34michaela to ste este na tom dobre ja obe deti po termine tyzden a ani hmaty nepomohli boli 2krat az oxitocim.Ale to bolo po termine.V termine ak nesu problemu zbytocne urychlovat porod
@janulik270 no mne prvý hmat nepomohol týždeň pred tým a až potom ten druhy už áno. Bolo to teraz pred mesiacom 😁 doma ma čakali ďalšie dve deti tak som len dúfala aby sme boli už na vianoce všetci pekne spolu doma a teda aj sme to stihli. Bohvie do kedy by bol malý ešte v brušku keby nezabral ten Hamilton na druhý pokus
No my sme sexovali normálne celé tehotenstvo. Posledný týždeň už som sa každý večer v lete močila v horúcej vode. 40+0 mi po sexe odišla hlienová zátka a 40+2 bol na svete 🙂 doktor mi vtedy povedal, že sex bez ochrany môže pomôcť, lebo spermie niečo (už si nepamätám názov) obsahujú. Proste si užite jeden druhého ešte a malé 'vylezie', keď príde jeho čas 😉
@34michaela ja tak isto hmat nic o 2 dni dalsi nic o 3 dni oxitocin doma ma cakala 4r.Tesila som.sa domov no po porode najprv zlomena klucna kost malej potom u nej zltacka vysoke hodnoty,zeby bolo malo umna vysoke teploty 39/40.2 tyz s malou v nemocnici a trapenie do dnes vysoke hodnoty celiakie kde za 2r trapenia nic nevedeli co dietatu je :(
38 je asi ešte dosť skoro, ale keď sa na to cítiš, tak asi sex, schody, upratovanie - proste urobiť bábu nepohodlie (ako keď teba sused zobudí vŕtačkou, neublíži ti to, ale si nasratá a vstávaš 😀 )
@janulik270 och to ma mrzí 😒
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@ikaros332 no do terminu by bolo asi o pol kg viac, mozno ani nie, vyvolavanie sexom a teplou vodou zafunguje len niekedy, tak by som sa na to vykaslala a nechala to na babatko