Ahojte, zajtra mi majú vyvolávať porodc kedze doteraz sa nic neudialo. Som v 41 tyzdni… Mala sa dost aktivne hybe a mam extremne naliate prsia. Pred vcerom som bola na kontrole a dole sa nic nedeje… Mate skusenosti s vybolavanim porodu? Absolutne netusim do coho idem, a mam taky strach ze sa nedokazem ani najest, ledva mi voda prejde cez hrdlo. Neviem ci len ja to tak prezivam, ale co som citala vraj to su krucifixialne bolesti. Na to som relativne pripravena, len sa bojim ze ma nechaju trapit… Ako to je pri vyvolavani? Rano mam byt v porodnici na 8:00…Strasne sa bojim 😅 taketo bobky som este nikdy v zivote nemala 🙈🙈 pekny deň, ženy devy… dufam ze napisete nieco pozitivne. S pozdravom ❤️
No držme si palce.... Moja dcéra tiež nastupuje zajtra ráno po nemocnice, presne scénar ako ty. Ja pôjdem za ňou, keď sa rozbehne pôrod.
Ja som rodila tri krát. Jeden pôrod bol vyvolávaný pred termínom, kvôli zdr. problémov. Bol zo všetkých najrýchlejší a dal sa zvládnuť, za 4 hodiny bolo baby na svete. Takže nemusí to byť vždy len hrozné.
@zuzka0209 mne vyvolali tabletkami, den predtým balónikom,ten nijak nepomohol. Práveže ja celkom pohodka, od kontrakcií som asi do 3 hod porodila ... len som sa veľa prechádzala po chodbe aby som sa otvorila dostatocne(lebo s tým bol problem), zrazu som sa tak rýchlo otvorila že nedali ani epidural.. ale zvládnuť sa dá všetko...držím palce
Bola som hospitalizovana v nemocnici na vyvolanie pôrodu. V deň vyvolania, ráno o 07.30 som išla na vyšetrenie a primár povedal, že to bude rýchle (otvorenie 7 cm). Epidural mi už nestihli podat, urobili klystir, zaviedli kanylu a podali oxytocin. Ja mam nízky prah bolesti, pre mňa to bol masaker ale vďaka pôrodnej asistentke a manželovi sme to dali a 10 hodín bol malý ma svete 🙂 držím palce.
Ja som bola deň pred plánovanou vyvolávackou v nemocnici, ráno mi mali dat jednu, ak nezaberie druhu a dr mi povedal ze zaňho to vidí až na cisársky pretože moje telo nie je pripravené na pôrod. O 4 ráno som dostala kontrakcie a o ôsmej bolo dieťa na svete. Mne zrejme pomohla dlha horúca sprcha večer. Držím palce 🍀
@zuzka0209 mylsela som že keď ešte žena môže 2 týždne prenášať tak nevyvolávajú pôrod
Koľko dní si po vypocitanom termíne? Pokiaľ nemáš ty alebo bábätko problém, tehotenstvo môže pokojne pokračovať do konca 42. týždňa.
Je lepšie, keď sa pôrod spustí sám - bábätko aj tvoje telo bude prirodzene pripravené. Zajtra sa pokojne spýtaj, či je všetko v poriadku. Ak áno, s vyvolavanim môžeš ešte pár dní počkať. Iba budeš chodiť častejšie na kontroly. Rozhodnutie je na tebe
@lulu8491 ja mám do termínu ešte týždeň ale nemám žiadne známky pôrodu, ken sťahy a tvrdnutie ale inak absolútne nič
@mariaberkyova25 no, tazko povedat. V mojom pripade je cele tehotenstvo zastrete… nakolko prvy termin mi dali 20.12 a potom s nim este hybali 2 tyzdne. Dalsi termin vypocitali neviem na zaklade coho na 31.12y mala uz ma menej okodovej vody to mi povedali v pondelok. Vo stvrtok som bola na kontrole kvoli ozvam a malej srdiecku, a povedal mi ze zajtra mam prist rovno na prijem a vyvolaju mi porod pretoze ani sa neotvaram ani nic sa nedeje odspodu. Akoby som ani tehotna nebola. A dalsia vec, mala je dole hlavou uz 3 mesiace…Teda ak soravne pocitam, od zaciatku novembra.
@mariaberkyova25 ani sa nic diat vlastne nemusi…Podla mna je to extremne individualne…U mna sa nic nedeje aj napriek tomu ze mam nizsie uz polozene brucho. Mala proste akoby nezostupovala.
@kikusenka1 dakujem velmi pekne Kikus…Modlim sa aby to bolo rychle. Samozrejme neocakavam zazraky, ale snad ma nenechaju trapit neviem kolko hodin. Vacia zabava ju bola robit ako toto zazivat 😂😂😂 ďakujem za podporu ❤️
Prvy termin sa pocita podla ms. Druhy termin podla screeningu v 12 tt. To len pre informaciu, ked nevies.
A opakujem, nevyjadruj sa ze "kolko hodin Ta oni nechaju trapit..." Nikto Ta nechce nechat trapit. Bud ten porod ale bude rychly alebo pomaly, lahky tazky... Su veci, ktore su vecou prirody. Nehovor o tom akoby to bola volba doktora, kolko "Ta necha trapit".
Sestra a švagriná boli na vyvolanie, dva dni skúšali a potom sa pristúpilo k sekcii (u segry už aj zlé ozvy boli). Bolesti mali hneď vraj tie silnejšie, no dalo sa to zvládnuť. Keby sa otvorili, porodia. Mne vyvolávali po MA a Vtedy to prišlo na druhý deň v noci, bolesti som mala, ale keďže išlo o 16tt, nevnímala som ich ako silné. Hlavne sa neboj, budeš v nemocnici a tam si pod kontrolou.
@zuzka0209 ved velkosti sa meraju potom priebezne stale, na kazdej kontrole a merani podla toho ci babo je vacsie/mensie sa "vypocita" podla TABULIEK urcity termin, ale to je len vzhladom na konkretne meranie. To uz nie je o tom, ze Ti ten termin stale menia a posuvaju. Navyse tie merania su len priblizne, aj dlzku aj vaha atd.
Terminy su dva, podla ms a podla screeningu.
Nech Ti vsetko dobre dopadne.
Jeden som mala vyvolavany, voda už odtecena, a s tou bolestou máš pravdu. Držím palce, nech všetko dobre dopadne!
@mariaberkyova25 vacsinou podla nalezu a po 6 dnoch ponukaju vyvolavanie. Asi ako kde. Ja by som do 42tt neprenasala po minulej skusenosti. Toto tehu keby to nejde samo, tam gyn chce na Termin dieta von skrz vek a problemy.
@zuzka0209 inak ja som takto drzala a hned ako do toho tukli odspodu podanym prostaglandinom, tak Par hodin nic, ale ze nic a zrazu take ako dve mestruacne bolesti, hned rupla cela voda a uz to islo. Za par hodin vybaveny porod. Bez nejakych poraneni, jeden skrabanec. Keby je mensi, tak je za dve hodiny vonku. Ale realne tie bolesti boli tak 4 hodiny.
Mne vyvolávali pôrod 9 dní po termíne a malá sa narodila 11. deň po termíne, ráno cisárskym rezom, lebo akosi nič nezaberalo 😅 Najskôr mi dali balónik, ten ma otvoril na 4 cm, bez bolestí a kontrakcií. Na ďalší deň mi dali tabletku, po ktorej sa u mňa nič nedialo a po 6. hodinách od prvej, dali druhú a tá mi spustila mierne kontrakcie. Potom sme čakali a čakali, potom konečne poriadne kontrakcie, aj mi voda praskla, no po odtečení vody kontrakcie prestali, ja som sa stále neotvárala a po troch hodinách čakania na sále, že či sa bude niečo diať, som podstúpila cisársky rez v celkovej narkóze. Malá mala 4060 g a 54 cm, a ja len 160cm a úzku panvu, takže moje telo si povedalo, že toto nie, žiaden prirodzený pôrod nebude. 😅😆 Takže 3 dni vyvolávania a aj tak to nezabralo 😅 Ale prežiť sa to úplne v pohode dalo, akurát som mala strach o malinkú, že či jej už neni tesno, či už dlho neprenášam, či už nemá zelenú plodovú vodu, lebo aj to ma niektoré úžasné sestričky strašili, pričom jak keby som za to mohla, že prenášam. Ale nakoniec mala vody veľa, a úplne čistú.
@zuzka0209 mám dve deti, obe som rodila 9 dní po termíne, oba pôrody vyvolávané, obe deti porodené do 5 hodín od podania liekov.Bolesti boli riadne, najmä druhý pôrod, ale tak neviem porovnať ako je rodiť bez vyvolávačky. Každopádne, dalo sa to zvládnuť. Držím palce ✊
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Neboj sa. Aj ked vselijake zeny pisu vselico, naozaj ciel ZIADNEHO doktora nie je nechat zenu sa trapit. Ciel je matka aj dieta zdrave a zive a v poriadku. Musis si ale uvedomit, ze vsetky veci maju svoj cas a poriadok, a niektore nejdu urychlit a niektore proste budu boliet, budu neprijemne, budu zdlhave. Pretoze to je porod.
Ps: moj prvy porod po termine trval dva dni, nepostupujuci, tj viem co to znamena mat tazky porod a rozne tomu pomahat, takze nie su to len prazdne reci. Doveruj doktorom. Predpokladam ze si si vybrala porodnicu, kde im doverujes. Tak nepanikar. Mimochodom nie raz mi povedali zeny, ze ich vyvolavany porod bol lepsi ako ten nevyvolavany. A ak sa tak velmi bojis, zvaz epidural, mozes byt v ovela vacsej pohode, mne sa s nim spolupracovalo vyborne.
Vela stastia.