Vysvetlivky z poradne - 41. týždeň

6. dec 2024

Ahojte, vysvetlite mi prosím, čo znamená fundus siaha 4 prsty pod xiphoideus a cervix dlhý asi 1,5cm? Som 40+1. Môže to znamenať, že už to môže prísť? ďakujem

rebi789
6. dec 2024

Vrch maternice je 4 prsti pod hrudnou kosťou, je to normalne, naznačuje to ako sa babo posuva dole a môže to byť znakom blížiaceho pôrodu.

autor
6. dec 2024

@rebi789 ďakujem pekne a ako z papiera zistim na koľko som otvorená? 🙂 Som myslela, že toto je ono. Lekar mi len povedal, že nález krasny a len cakat

anavixy
6. dec 2024

Si v 41tt, moze to prist naozaj hocikedy, musi… neries na kolko si otvorena, nic ti to nenapovie, otvoris sa pocas porodu, nepotrebujes byt otvorena na 3cm uz pred nim… krcok mas skrateny, tam je dolezitejsie ci je makky, kam orientovany, ci hlavicka nalieha atd, dolezitejsie nez na kolko si otvorena 🙂

rebi789
6. dec 2024

Ak tam nemáš napísané cervix otvorený na ...... , tak pravdepodobne zatial sa neotváraš 🙂

zdenusa4
6. dec 2024

Žiadna z týchto informácií ti nepovie, kedy sa začne pôrod, ani to, keby tam bolo napísané, na koľko si otvorená. Môže to prísť zajtra alebo aj o týždeň 🙂

autor
6. dec 2024

@anavixy hlavička nalieha a krcok mám mäkký. Tak už rozumiem, dakujem za vysvetlenie🙂

autor
6. dec 2024

@zdenusa4 ďakujem🙂

colsami
6. dec 2024

Ahoj, je to normalny objektivny popis stavu. Rodit mozes dnes, aj o 10 dni.
Drzim palce.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre