Vyšetrenie v 30. týždni a predpôrodná príprava

simik7192
10. okt 2021

Ahojte, ako prebieha vyšetrenie v 30tt u gynekológa? Nejak špeciálne alebo klasicky moč,tlak,sono?...od 30tt sú už častejšie kontroly?neviete ako to je? Aj od kedy ste začali chodiť na predpôrodnu prípravu?

kiki68
10. okt 2021

@simik7192 na ziadnu som skrz coronu nechodila a vzhladom na terajsiu situaciu pochybujem, ze to nezrusia. Ono je to aj tak na nic tie pripravy. Lebo ten porod vyzera uplne inak u kazdej zeny a je dobre tam hlavne spolupracovat v danej situacii. Mne stacili videa od roznych PA. A kontroly ( nezijem na Sk) som mala tak, ze moc, tlak, sono a neskor CTG. Teraz je CTG myslim az od prakticky terminu, alebo tesne pred.

nafka0483
10. okt 2021

@simik7192 Moja poradna v 30tt prebiehala uplne rovnako ak vsetky predtym - moc, tlak, vaha, skontrolovanie krcka, kratke sono. Dostala som vymenny listok na specialne sono na skontrolovanie prietokov.
Chodim na poradnu raz za 4 tyzdne cca, od 36tt do porodnice raz za tyzden.

Na predporodnu pripravu som zacala chodit v 26tt a trvala 4 tyzdne do 30tt - ale to preto ze tak som vystihla ze otvarali kruz, neplanovala som to uplne presne podla toho v ktorom tt som.

nafka0483
10. okt 2021

@kiki68 Ja som prvorodicka a priprava urcite nebola na nic. Aj teoreticka priprava je priprava - jednotlive porodne fazy, co ako prebieha, ake ukony sa robia, co zhruba mozem ocakavat, info o ulavovych polohach, o spravnom tlaceni. Ukazka a nacvik roznych poloh, cviceni pred aj po porode, dojcenie, starostlivost o novorodenca. Urcite to bolo prinosne.

kiki68
11. okt 2021

@nafka0483 to vsetko som mala na appke zadarmo. Plus tu na koniku boli videa. U nas to stoji okolo 300 eur pre dvoch a v zasade tam nic ine ako to, co sme nastudovali sami nebolo . Kamosi na tom boli pred covidom ( stihli rodit este nez toto prislo) a asi zalezi kto to vedie. Mne pomohla appka what to expect. Sice je to v anglictine, ale tie infos boli take, ze v nemocke sa ma na porodnici pytali, ze na akom kurze sme boli. My ze nikde. Co mne chybalo boli Stillgruppen ( na kojenie). Ale aj to som zmakla sama s videami a appkou.

nafka0483
11. okt 2021

@kiki68 Ale tak to urcite zalezi od toho o aky kurz ide. Neda sa to pausalizovat, kedze na svete nie je v ponuke len jeden jediny kurz 🙂

Preto za seba hovorim ze na tom kde som chodila ja (stal 79eur pre dvoch) som sa dozvedela veci, ktore mi ziadna appka nepisala. A najma som si mohla vyjasnit take veci, kde najdes na internete protichodne informacie, mohla som sa pytat konkretne, diskutovat. Takze za mna super. Ale tiez poznam ludi, co s inymi kurzami spokojni neboli. Cize nepausalizovala by som, ze vsetky kurzy su na nic.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre