Dobrý deň,
chcem sa informovať o vyšetrení od 36. týždňa. Všade je uvedené, dokonca aj v tehotenskej knižke, že sa má chodiť už na poradne do nemocnice, kde budem rodiť.
A keď môj gynekológ povie, že netreba... Pritom on už nerobí porodníka...
Ak ma tvoj gynekolog potrebne vybavenie tak mozes k nemu chodit az do porodu na poradne a do nemocnice ist len rodit...ja to vidim ako vyhodu lebo ho poznas a nemusis ist do ineho prostredia. Ale samozrejme ked si napr. zazmluvnis porodnika a chces tak mozes ist aj k nemu
@oneva243 chodím do TO - Mudr. Síleš... Len je to uvedené aj na nete, aj v knižke- že sa ma od toho 36. chodiť na poradne tam, kde budem rodiť... a aj kamaratky mi tak hovorili, že mám ísť do nemocnice... lebo aby tam mali nejaké o mne informácie, keby som šla rodiť skôr alebo sekciou... Teraz som v 27. tyzdni...
@brachova nepotrebuješ žiadny lístok, skús si pozrieť webovu stránku pôrodnice či tam majú nejaké tel. číslo kde môžeš zavolať objednať sa pretože ta budú chcieť vidieť keďže si sa tam rozhodla rodiť.. V nemocnici kde idem ja trebars aj vyžadujú aby som mala u nich aspoň jedno sono spravené takže som tam volala a objednavala som sa a to som bola už 37+ tt..
@brachova ake zaznamy? Ked pojdes rodit odovzdas tehu knizku so vsetkymi vysledkami vysetreni...nehovorim o tom ze kopu zien chodi na poradne do nemocnice lebo ich gynekolog nema potrebne vybavenie ale rodit idu nakoniec do uplnej inej porodnice...tak je to na tebe ci chces byy do konca so svojim gyn, ktory ta pozna a aj cele tvoje tehotenstvo a priebeh alebo zas na druhej strane chcea spoznat doktorov v porodnici co tiez chapem...a vymenny listok nepotrebujes ziadny
@brachova čo si ja pamätám tak od 36.tt tak kedysi posielali povinne do nemocky; potom sa od toho upustilo, čiže dá sa prísť rodiť len tak. Ale ak si prvorodička bude ti možno lepšie ak to tam už budeš poznať. A budú zrejme pýtať predoperačné, čiže ekg si treba dať natočiť, aby si nezabudla (mne šomrali pri 3.dieťati, lebo som prišla s tým že sa cítim čudne, hoci som mala len 2 smiešne kontrakcie. Lenže kým točili pásy, praskla voda a otvorená som bola na 9... takže sa už nič nestíhalo, len vo vozíku na sálu 😀 )
@lenka2710 Ďakujem.. pretože mne už kamaratky hovoria, že to musím ísť do nemocnice aj keby mala doktorka neviem aké vybavenie.... ja si osobne myslím, že je to dobré a nevyhnutné ísť na tie poradne do nemocnice, keď: je určite cisárky rez (sekcia) a gynekolog už nemá potrebbné vybavenie na ďalšie poradne... A potom ak chce prvorodička trošku spoznať prostredie, kde rodí...
@brachova určite sa to "nemusí"....ak by si mala ťažkosti alebo by sa tvojmu gynekológovi niečo nezdalo či nemal potrebné vybavenie, tak ťa do nemocnice pošle....iné je ak máš zazmluvneného lekára alebo ťažkosti, ale ak máš bezproblémové tehotenstvo tak do nemocnice ideš až keď rodíš...
@brachova a čo chceš prísť do nemocnice v 28 týždni že chcem tu rodiť a vyšetrite ma? bez akýchkoľvek ťažkostí? ak má žena ťažkosti alebo bude musieť mať sekciu tak je to ešte ok, ale ak máš bezproblémové tehotenstvo je blbosť chodiť na poradne do nemocnice...U nás do nemocnice podiela gynekológ len ak sú ťažkosti alebo má pacientka iné ochorenie a pôrodník predtým zvážuje či bude potrebná sekcia alebo prirodzený pôrod....
@brachova pozri ak budeš chodiť do nemocnice vždy môžeš mať iného lekára na poradni, nehovoriac o tom že nakoniec ťa odrodí taký čo si ho nikdy nevidela....takže nezískaš nič...a pokiaľ tvoj gynekológ robil predtým pôrodníka, tak určite by som sa nebála že niečo zanedbá, keďže predtým sám odrodil desiatky či stovky detičiek....
Tiež viem tak, že ak má lekár potrebné vybavenie zienky uz do nemocnice neposiela (tam chodia tie, ktorým gynekolog nevie spraviť ctg a prietoky), nejde o žiadne zoznamovanie sa s porodnicou. Ja napr. do nemocky chodím, ale robia mi len Ctg, prietoky mi nerobia vôbec.
Dakujem veľmi pekne za všetky odpovede 🙂 som kludnejšia
Ja som chodila ku svojmu do 40+0tt na ctg normálne do nemocnice.. nikto ma nikam do poradní neposielal.. len mi gynďoš povedal na poslednej poradní v 40+0 že ak by som neporodila do týždňa, že vtedy sa mám hlásiť do poradne v nemocnici až so mnou čosi robia
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@brachova mne to povedal tiež, ale napriek tomu som šla a to som tam bola len 2x 🙂 rodila som 40+2tt a posledné 2 týždne som tam bola ... hlavne preto aby o mne vedeli a mala som info ako prebieha porod, keď to na mna príde kam, čo prichystať a tak 🙂