Všetci v mojom termíne už rodia, len ja nie

kamca495
4. júl 2021

Baby som už zúfalá všetci v mojom termíne rodila a ja nič žiadne posličky 😭 akurat vždy večer mám pichanie zo spodu keď sa mala hýbe vždy sa hýbe najviac večer včera som skúšala už aj drepy čítala som že pomáha aj to aj zazvorovy čaj že vraj pomáha a nič 🤦‍♀️😐

petamich
4. júl 2021

nechcem sa ta dotknut ale "velmi" mam rada tieto vyjadrenia "vsetci" - som s tebou v terminovkach a tiez v julovkach na FB (tam neviem ci si) a je tam teda celkom dost zien, ktore este ani nahodou neporodili 🤷‍♀️ a ak si navyse prvorodicka, tak je relativne bezne, ze dieta sa narodi par dni po termine a mozes dovtedy skusat co chces a nezaberie to, ja prvorodicka som a lekar mi rovno povedal, ze toto vidi skor na po termine

ved si citaj tie prispevky, je x z tych zien v nasej skupine co uz porodilo malo planovany cisarsky alebo neplanovany, lebo komplikacia, co asi uplne nechces, zasa tak vela pred terminom ich prirodzene neporodilo 😃

ja som prvorodicka, mam termin o par dni, nemam ziadne poslicky, netvrdne mi brucho, krcok sa neskracuje, neotvoram sa...obcas ma niekde zaboli, pichne alebo dostanem laket do mechura ale inak nic nenasvedcuje tomu, ze by som mala rodit - nuz vsak on skor ci neskor von pojde - zostat tam nemoze 🙈

preco to vnimas tak tragicky? ved mozes ist rodit kazdy den...

martyzpp
4. júl 2021

@kamca495 ja ti poradim, uzi si este spolocne chvile s muzom ked ste len sami dvaja. Babo pride coskoro, neboj a potom sa uz budete krutit len okolo neho. Skus to brat pozitivne a tes sa, ze este mozete byt chvilku spolu sami.

kamca495
autor
4. júl 2021

@petamich nie som prvorodička syna som neprenašala len teraz mám aj takeho ginekologa ktorý nič nepovie ani či sa otvaram aky mám krčok nič zajtra mám termín a čo bývajú unas v dedine majú ten istý termín a už rodili včera a aj dnes buď zle vypočítal termín alebo čo poslednu ms som mala 26.9.2020 ale áno aj preto som taká vseliajaka lebo len domňa rypu ešte doma si ta to čo? Veď si mala ísť isto si 9 mesiaci ?a blbe reci 😑 a priateľ si vzal aj dovolenku 2 týždne kvôli tomu keby náhodou pôjdem skôr ale ako vydno nie priateľ už vo štvrtok ide do prace a ja neviem čo bude zo synom keď že nechce pri nikom ostať aj toho sa obavam

kamca495
autor
4. júl 2021

Nepochopte má zle baby

petamich
4. júl 2021

@kamca495 ja ta uplne chapem 🙂 aj ja denne dostanem 3-5x otazku "UZ" a tiez mi to ide na nervy a ked sa mamine neozvem par hodin, ta uz si mysli, ze rodim a NCIS asi zalarmuje 🤪🤪 poucenie pre mna, nabuduce si asi vymyslim termin 😂 budem hovorit o dva tyzdne neskor, nech mi daju pokoj

termin podla posledneho MS mas plus minus dobre - len preto hovoria, ze je to v rozpati 38-42t, lebo nevieme presny den oplodnenia

snaz sa ich ignorovat, zbytocne si potom nervozna a v strese, chodte na dlhsiu prechadzku, daj si k tomu pohar tonicu (vraj aj ten pomaha) a ono to pride,
v najblizsich dnoch urcite, mozno este aj dnes 🤞🏻🍀 drzim ti paste nech si zajtra precitam baby uz! ta dovolenka ma mrzi :(

hennyinnsbruck
4. júl 2021

Ale sak rok tehotna nebudes neboj😉

walteaa
4. júl 2021

@kamca495 ved mas termin az zajtra, este mas cas😊 ja mam termin 6.7., a tiez cakam a som v pohode, ved este 2 dni, a keby som aj par dni prenasala, tak no a co😊 ved babatko nejak von musi, nerozumiem, naco sa teraz pred terminom takto stresujes..na reci ostatnych kasli, je normalne, ze su zvedavi, mna sa uz tiez pytaju a mne to pride mile... .tak pekne v klude cakaj a ono to pride...narodi sa tak ci tak,.mozno dnes, mozno zajtra, mozno pozajtra...😊

tehotna40
4. júl 2021

@kamca495 ja som deň pred termínom žiadne náznaky vôbec nič, myslela som si ze budem prenášať aj týždeň, a v deň termínu o 12.30 mi praskla voda nestihla som ani prísť domov z kontroly. Takže nestresuj ,vylož si nohy a oddychuj, poprípade spi ,kým sa dá

niikoletka
4. júl 2021

Bože no katastrofa život na zrútenie fakt. Si predstav ze niekoľkokrát potratis a okolo v tvojom termíne rodia ženy a ty reálne neporodis nič. Bud rada ze máš v sebe zdravé dieťa keď bude pripravene vyjsť von pôrod sa spustí 🙄🙄🙄🙄

aniele
4. júl 2021

Pred rokmi sme mali s bratrancovou ženou jeden termín, 13. 7. . Ona prvorodička, ja tretie. Ona rodila 5., ja 23.. Horúce leto, spuchnuté nohy, mama na druhom konci mesta, u ktorej boli staršie deti, ma každé ráno vítala - a ty si ešte tu? (nemali sme auto, neboli mobily) 🙂. A nakoniec to bol môj najrýchlejší pôrod.

ukulela
4. júl 2021

@kamca495 No chlap spravil pixovinu. Mal si voľno dohodnúť operatívne keď porodis. Nie s tým, že AK náhodou skôr.... mne bol termin na prt. Jedného som 10 dni prenášala, druhy siel o tyzden skor. Ukľudni sa. S doktorom komunikuj, pytaj sa. Na ludi ser. Alebo ich odpalkuj dakou odpoveďou.

thoughtfulweirdo
4. júl 2021

Prvú som prenášala 6 dní a druhého 10 a museli mi vyvolávať. Čakanie je síce otrava, ale nič neobvyklé, tak buď v kľude 🙂

misinka0611
4. júl 2021

@kamca495 Už si na konci už vydrž. Moze to prist z hodiny na hodinu. Ja som syna rodila 8 dni po termine a keby mu nepomohli ktovie dokedy by tam bol 🙂 Dceru 5 dni po termine 🙂

zuvelyn
4. júl 2021

Ale veď termín je len orientačný, dieťa v bruchu nemá trhací kalendár 🤦🏼‍♀️ ja som mala 16dni po termíne SC lebo sa nič nedialo, a nakoniec zhodnotili že kľudne mohli ešte počkať, že všetko bolo fyziologicky v poriadku

s_a
4. júl 2021

Ja som nemala ani ziadnych poslickov ani nič. Deň pred pôrodom som sa vôbec necítila na to, že o 24 hodin bude dieťatko na svete.

milka1988
4. júl 2021

@kamca495 skôr by si mala by rada zw sa ti nenerodilo predcasne s kopec zdravotnymi problémami

ajka0207
4. júl 2021

@kamca495 veď ale "termín" znamená že všetko 14 dní pred a 14 dní po je normálne. Čiže ešte stále máš 15 dni. Ale inak zvykne pomôcť vysoká fyzická aktivita, alebo rozvarené slivky

basska23
4. júl 2021

Ja som mala termín 18.8.2019 a porodila som akútnou sekciou 3.9.2019 u mňa nezabrali ani vyvolavačky.Ani bolesti som nemala vôbec nič.Takže z jednej stránky ta chápem.
Dcerka sa narodila s váhou 3460g a 52cm

littlebubble
4. júl 2021

Som strašne zúfalá.

,,Všetci,, čakajú dieťa, majú dieťa len ja nie.
Presne takto hlúpo znie tvoj príspevok.

Čo máš z toho, že všetci.Veď buď rada, že budeš mať zdravé dieťa a, že vôbec nejaké mať môžeš.

Je ti zle? Necítiš sa dobre? Alebo kam sa ponáhľaš?

Za chvíľu budeš plakať, že si nevyspatá a vyčerpaná tak ak je všetko v poriadku tak buď pokojná.

lenka2710
4. júl 2021

@kamca495 ja som rodila pred rokom a v ten den,ked som rodila vôbec nič nenasvedcovalo tomu, že porodim 😁 ešte som behala po kuchynskej linke a umyvala som okno a dala do poriadku celú kuchynskú linku 😄 večer prišiel muž z prace a vraví, že už ostane doma, že nepôjde na druhy deň do prace, lebo tiež som nemala kde nechať staršiu, keby náhodou! Ešte som mu povedala, že nech ide, že ešte rodiť nebudem 😂A večer som si šla normálne ľahnúť a puk, odtiekla voda a už som šla, takže ozaj z hodiny na hodinu to môže prísť kedykoľvek, držím palčeky

kamca495
autor
4. júl 2021

Baby ďakujem vám za vaše rady a skúsenosti 🙏 to tie hormóny možno stále somnou robia to to
Niekto má pochopí zle že môžem byť rada a tam to hem to áno viem a som panu bohu vďačná že mi umožníl mať deti a zdravé 🙏💓

julka828
4. júl 2021

@kamca495 prvy sa mi narodil presne na den terminu a druhy 10 dni po termine

marca12
4. júl 2021

@kamca495 a co sa bojis,ze nikdy neporodis? Neboj raz to babo musi vyjst von. Uz mas posledne dni,vydrz. Drzim palce

romi1019
4. júl 2021

@kamca495 viem, ako sa cítiš. Mne tiež išlo na nervy, ze sama som čakala už každým dňom ako na spasenie, že už snáď pôjdeme. Svokra posledné dva týždne písala každý deň, či už, posledný týždeň 2x denne.. prvú som mala termín 4.10., kontrakcie prišli v noci zo 4. na 5., narodila sa 6.10. ráno. Druhý pôrod termín 23.12. dúfala som, že druhá pôjde skôr a nič. 23. som išla ešte o 7 večer na veľký nákup, že teda asi na Vianoce budeme spolu doma, ani náznak pôrodu, o 10 večer začali kontrakcie, o 11 prišla mamina varovať, o 23:40 sme vyrazili z MA do BA do pôrodnice a malá sa narodila 0:31 24.12. Neboj, ozaj to môže prísť z hodiny na hodinu.

nevenka
4. júl 2021

@romi1019 ja som prve prenasala 7 dni, druhe 4 dni a tretie som mala termin 25.12., dufala som, ze budem na Stedry den "este" doma, nakoniec som s vysokym tlakom letela do porodnice tyzden pred terminom a to stacilo pustit vodu a bez kvapky oxytocinu som porodila do hodiny. Muz mi neveril, ked som sa mu na hodinku odmlcala a po hodine volala, ze ma dalsieho syna 🙂. Mal este komplikacie trosku, ale nastastie sme Vianoce "uz" boli doma. A este v case korony, rada som bola, ako blcha 🙂

maminkadeticiek
4. júl 2021

Vydym ho!Ale nie...CO RIESIS?Obe deti som premasala,vyvolavali ich.Dieta vie kedy je jeho cas.

kuko55
4. júl 2021

Ja ti aj rozumiem, keď nadišiel môj termín bola som v očakávaní permanentne 😉už už sa mi zdalo že to je tu, najprv to mal byť štvrtok,tak bude piatok, potom nedeľa .....čakala som 12dni😂😂😂takže veľa sily, teraz keď sa obzriem späť, by som tie dni iba spala 🙏🙏😳nuž nevedela som 😉držím palce

tehotna40
4. júl 2021

@kuko55 presne tak, ja ešte v pôrodnici keď som nemala také bolesti tak sestričky ze spite, pospite si a ja som si písala a hrala sa na mobile, teraz by som sa zato nakopala do ....

romi1019
4. júl 2021

@nevenka aj ja v čase korony. (Posledné Vianoce) Drahý skoro nestihol pôrod kvôli testovaniu na príjme, mne robili test na koze, ako mi prepichovali vodu. Malá už bola na svete, keď prišla sestrička povedať, že "inak, aj pani je negatívna"

kayyaa
4. júl 2021

@kamca495 inak ty si tu uz viackrat pisala, stale si z niecoho nestastna, smutna, stale je niekde problem...snaz sa spravit nieco so svojim pristupom, lebo takto si vkuse v strese, depkach, a to nie je dobre ani pre teba, ani pre deti😊 drzim palce nech porodis uz coskoro a bez problemov😊

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre