Ahojte zienky tie co ste uz rodili ...absolvovala niektora z vas vonkajsi hmat otocenia babatka kedze sa same neotocilo hlavickou dolu ?
Pozor na to, niekedy je babatko hlavickou hore kvoli kratkej pupocnej snure, prip.je zauzlena. Toto by som bez kontroly na utzv neriskovala
@tenerifka chápem, že v takejto situácií, má žena obavu....ale nemajte predsudky a nesúdte keď o tom asi viete len z netu....
@didus12 držím palce, aby ste v pokoji porodili a boli s dieťatkom vporiadku.
@marsilea23 neviem o tom len z netu, kamaratka mala sekciu kvoli neotoceniu babatka a maly mal snuru tak okolo krku, ze sa proste nemohol otocit hlavickou dole, zadusil by sa
@tenerifka myslela som o rebozo a babiciach....o slovenskom zadubenom zdravotníctve pomlčím...
Samozrejme nevylučujem prípady, kedy treba pomôcť bábätku cisárskym rezom, ale tá miera akou sa k tomu pristupuje je neprimeraná. To, že má dieťa omotanú šnúru okolo krku neznamená, že sa automaticky pri pôrode zadusí a že dieťa otočené koncom panvovým musí byť rodené cisarákom....k prípadu vašej priateľky sa nevyjadrím...nič viac o tom neviem
@marsilea23 ahoj, môžete mi na ňu dať kontakt? Ďakujem
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@didus12 Nepatrím medzi ne, ale poznám osobne dulu, ktorá robí rebozo. Je to otočenie bábätka pomocou šatky😊