Voľnopredajné lieky na alergiu vhodné v tehotenstve.

berryblack
2. apr 2020

Ahojte, prosim vas neviete o nejakych liekoch na alergiu, co normalne kupim a mozem ich uzivat este teraz do porodu a potom pri kojeni, ak teda budem mat dost mlieka? Som alergicka na pele, suche travy, brezy, lipy, prach, pupavy, seno, palinu... Proste vsetko co v tomto obdobi lieta vo vzduchu a kvitne. Uz od mala ma kazdy rok od Marca do Maja cca trapi kaslanie, svrbenie oci, usi, hrdla, vodnaty sopel alebo hlien a obcas piskanie v plucach. Mam aj inhalator pre miernu astmu. Ked som tento mesiac volala s alergologickou, poslala ma s prepacenim do riti, ze ona neordinuje a mam sediet doma na zadku. Obvodny sa mi bal cosi predpisat aj z karty, pretoze nechce riskovat, ked som este tehotna, poslal ma za tou alergologickou, ale ona tam nie je a jasne ma zrusila ze mi nepomoze. Takze si nemam ani kde zohnat recept. Navyse mi uz zacinaju priznaky ze sa mi tazko dycha od pluc, porod za dverami a mna ide uz porazit. Prosim neviete o niecom volnopredajnom, kym moja "milostiva" alergologicka zacne ordinovat, ak vobec to bude v najblizsej dobe?

gabrielikta
2. apr 2020

@berryblack jednoznačne Zodac

berryblack
autor
2. apr 2020

@gabrielikta dakujem

carmenuska
2. apr 2020

Fenistil môžeš určite.Ja ako tehotná som ho mala.A môže ho predpísať obvodak a niekde ti ho možno dajú iba tak.Aj gyndos ti ho môže.Ale dávala mi aj zodac pri prvej dcére ,konvickou noc preplachnuj.No a claritin sa dá navoľno ale či môžeš v tehu neviem.Ale fenistil aj keď budeš kojit môžeš,ten môžu totiz aj bábätká.No aj awamys som si spomenula že som mohla

layla12
3. apr 2020

@carmenuska fenistil žiaľ už nedostať ako tabletky, iba kvapky a tie sú na predpis. ( Alebo masť ale tá je na toto nanič).
@berryblack ja som mala predpísaný zodac , dá sa aj claritine (7 daňové kúpiš bez receptu). Prípadne ak ťa trápia iba oči tak kvapky ( sprej do nosa je myslím iba na predpis).

carmenuska
3. apr 2020

@layla12 ale ten fenistil jej predpíše hocikto,aj gynekológ.Mne ho dal aj on vždy na poradni úplne v pohode,aj obvodak.A ako píšem,aj hociktorá lekárnička ho vie dať aj bez receptu.Clsritin neviem či môže ako tehotná.

pralinka86
3. apr 2020

mala som dithiaden, pol tbl kazdý večer, ale tiež na predpis

nellye9
3. apr 2020

Vyskúšaj konvičku, ak ešte nemáš, kľudne preplachovať 2-3x za deň, roztokom so soľou, morskou soľou alebo pridať ej extrakt z grepovych jadierok.

bazosko007
13. apr 2020

@berryblack ja mam tiez silnu alergiu uz dobre nejake tie tyzdne. Co je vsak horsie, posledny tyzden pred Velkou Nocou sa mi tak upchava nos, ze absolutne neviem dychat. Som v 30tt tehu. Striekam si zatial Nasivin soft a zajtra budem volat znamej do lekarne, ze co si mozem kupit, pripadne este zavolam svojmu gyn. Bez kvapiek neprezijem, totalne neviem dychat, plus rusko na tvari a som skoncila...

xyzromi
2. máj 2020

Ahojte baby, mate niekto odskusany stopalerg v tehotenstve s tym, ze ste uz ste porodili a babo je ok ? Som este len v polke I.trimestra a skusam ten stopalerg, aby som sa vyhla antihistaminikam najdlhsie, ako sa bude dat. Viem ze to je prirodne zlozenie, ale predsa ci aj overene u tehotnych ? A to rusko je teraz masaker, vyjdem par poschodi peso s ruskom a 10min.potom rozdychavam :D

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre