Vložky na detekciu odtoku plodovej vody doma

bubla97
6. júl 2021

Ahojte tehuľky, v starších diskusiách som sa dočítala, že by mali existovať vložky na detekciu odtoku plodovej vody, mali by sa dať zohnať v lekárni, ale teda keď som pozerala a hľadala na nete, nič také som nenašla 🤷 Neviete mi prosím poradiť, kde ich s istotou kúpim? Mám 3 dní do termínu a necítim sa teda chodiť po lekárňach či zdravotníckych potrebách a pýtať sa na to osobne. Ďakujem veľmi pekne 😉

petamich
6. júl 2021

o vlozkach som veru nepocula ale viem, ze ten roztok, ktory pouzivaju aj v porodnici sa da kupit - ale vacsinou len v nemocnicnej lekarni aj to nie kazdej 🤷‍♀️

evka258
6. júl 2021

@bubla97 použijeme tu popôrodnú vložku. Bez parfumov ... úplne klasickú vložku, len takú čistú bunicinu, čo sa dáva po pôrode. Aspoň tak si to pamätám z predporodnej prípravy.

bubla97
autor
6. júl 2021

@petamich ďakujem, čítala som aj o roztoku... Na to sa spýtam, vo štvrtok idem na kontrolu do nemocnice. Tak snáď dovtedy vydržím... Dnes sa mi zdá, že mi niečo odtieklo 2x, len neviem či to je voda alebo výtok. Bolesti zatiaľ nemám žiadne, neviem to na intímke identifikovať 😔 tak snáď je všetko v poriadku.

bubla97
autor
6. júl 2021

@evka258 a čo s tou vložkou? Nechápem z tvojho príspevku 🙈

basska_b
6. júl 2021

Nedá sa to doma. Žiaľ. To si možno len zle vysvetlila, lebo vraj si máš zobrať vložku, na ňu čo najviac tej tekutiny nechat natiecť a s tým prísť na pohotovosť, kde tu vložku otestuju... Dám malú radu. Keď prídete na pohotovosť a test Temesvaryho roztokom vyjde negatívny, choď domov. Mna takto držali v nemocnici dva dni... úplná strata času a moja blbosť.

petamich
6. júl 2021

nos pre istotu vlozku a ked by sa to zopakovalo vo vacsom mnozstve zober ju do nemocnice a oni to skontroluju, drzim paste!

bubla97
autor
6. júl 2021

@petamich Ďakujem ☺️ skúsim odsledovať

evka258
6. júl 2021

@petamich presne tak, dať si tu vlozku, keď budeš cítiť, že niečo odteká a doniesť na oddelenie, kde urobia ten test.

tehotna40
6. júl 2021

Ahoj, tiež som toto riešila, vložky uz niesu dávno, a roztok majú len v nemocnici tiež ho domov nikde nekúpiš, treba dat poporodnu vložku, nie always a podobne lebo tam su tie chémie a moze to skreslit výsledok, tak mi bolo povedané od dr, treba ísť normálne na príjem a ona ti to tam kvapne a bude vedieť co sa deje. Držím palce a veľa zdravia

bubla97
autor
6. júl 2021

@tehotna40 ďakujem veľmi pekne ☺️

abiamo
16. okt 2021

@basska_b ano, nanestastie na SVK su za opicami a nedostat take vlozky alebo roztok kupit a clovek aby sa trepal Xkrat do nemocnice ked si nie je isty....pritom v zahranici su bezne dostupne! ....ak niekoho v zahranici mate odporucam dat si poslat

basska_b
17. okt 2021

@abiamo Veru, veď teraz sa dá aj z Číny objednať, aj z Ameriky. Jedna kamarátka si z Ameriky objednala megadávky vitamínu D na otehotnenie. Pomohlo.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre