Viacero termínov pôrodu

1pishulka
25. apr 2012

Ahojte..chcela by som vediet vas nazor na moju situaciu.som uz v 40 tt. teda ASI...asi preto lebo mam urcene 2terminy porodu...17.4.2012 (podla pohybov plodu) 29.4.2012 (podla sona) .je tam rozdiel 12dni co sa mi zda velky odstup,lebo 12dni moze rozhodnut o vselicom a za ten cas sa tiez moze udiat vela veci,ale lekari tvrdia ze najpravdepodobnejsie sa je riadit podla terminom zo sona...dnes je sice 25 aprila a este stale synceka nosim a dnes som bola v poradni a lekarka mi povedala ze som uz na dva prsty otvorena a ze to vidi tak ze za take 2-3dni pojdem rodit (je to jej nazor)..mam uz aj priznaky ako je tvrdnutie bruska,obcasne kontrakcie ale nepravidelne aj hlienovu zatku,silnejsie tlaky na wc...a este som zabudla dodat SOM PRVORODICKA...a iba ma zaujima vas nazor co si o tom celom myslite,ci uz je nejaka sanca ze za tie 2-3 dni "pojdem" ,alebo stretli ste sa stym uz osobne???

katrinka8
25. apr 2012

@1pishulka - ahoj, no ja som pre istotu mala 3 terminy 😀 Jeden podla datumu poslednej MS, dalsi podla sona a dalsi podla pohybov. Termin podla pohybov je, aspon podla mna, velmi nepresny, pretoze kazda zena citi prve pohyby velmi individualne, hlavne ako prvorodicka. Hovori sa, ze viacrodicka ich citi ovela skor - pretoze vie, co ma ocakavat. Mne bolo tiez viackrat povedane, ze termin podla sona je najpresnejsi 😉 Ja som vsak nasla v jednej starsej knihe este dalsi vypocet terminu, a ten mne presne sadol. Podla lekarskych vypoctov sa dcerka mala narodit 29. 05., ale narodila sa az 07. 06. (podla pohybov dokonca sa mala narodit 24-ho maja a podla sona to bolo este cosi uplne ine) Cize podla lekarov som ju prenasala. V danej knihe (myslim, ze sa volala Vademecum - moja suseda pracuje v zdravotnictve) sa pisalo o vypocte terminu porodu aj to, ze ak ma zena dlhsi menstruacny cyklus, mal by sa k datumu predpokladaneho porodu pripocitat taky pocet dni, o aky je ten cyklus dlhsi od 28 dni. U mna sadlo prave toto.
Chapem, ze uz si nedockava a ze sa aj obavas, tie posledne dni su take "vlekle", pretoze nevies, co a kedy mozes ocakavat. Ale neboj sa, urcite to uz bude coskoro, naozaj to mozu byt uz dni alebo hodiny 😉 Pokus sa este oddychovat a spat, kym mozes a kym sa da, lebo o par dni sa Ti zmeni zivot o 180 stupnov 🙂 Tes sa, skus byt pokojna (aj ked to asi nie je jednoduche), rob veci, ktore mas rada a mysli na to, ze zachvilku budes mat pri sebe ten najvacsi poklad 🙂 Takto o tyzden uz urcite budete doma a budes pozerat do postielky na malicke babuliatko.

anjelicek26
25. apr 2012

@1pishulka - termin podla pohybou je hovadina, ja som malu citila v 15 a maleho v 13.tyzdni, co je zriedkave - a to mi mali o mesiac skor posunut termin? Hadam nie. Drz sa terminu podla sona v 12-13.tyzdni tehotnosti, to je najpresnejsie!

A dietatko vie, kedy chce prijst na svet, kludne mozes prenasat aj do 10. maja 😉 A stale to bude v norme.

1pishulka
autor
26. apr 2012

no tak teda uvidim kedy ten den "D" pride.... 🙂

bobocka
26. apr 2012

@1pishulka ja ako prvorodicka som mala asi 5 terminov porodu 😀 co lekar ,to inak povedal 😀 (bola som sledovana najprv v uk,potom v druhej polke tehu na svk) od cca 21.9-29.9. a maly sa narodil 26.9.rano s tym,ze 23.9. mi robili hamiltona.a ked som sla rodit,tak ziadne "varovne" signaly neboli.len som si sla vecer lahnut do postele,zrazu vo mne nieco ruplo( bezbolestne,no bolo to ako ked pukne velka bublina) a hned som na vecko utekala.som si myslela,ze som daco pojedla a behacku mam a to kontrakcie boli 😀 .od toho "prasknutia" po maleho narodenie sa boli len pat a pol hodiny 🙂 daj si malinikovy caj a uzivaj si posledne dni s velkym bruskom 🙂 zelam krasny a co najmenej bolestivy porod a superzdrave miminko 🙂

mia258
26. apr 2012

Pri prvom tehu som mala 2 termíny a neporodila som ani na jeden, lebo malá sa vypýtala skôr 😀
Teraz mám zatiaľ 3 termíny a som zvedavá, či aspoň jeden trafili 😅

tomika
26. apr 2012

U syna som mala termin podla PM 29.9 a podla pohybov 16.9.A narodil sa presne podla terminu pohybov (bolesti sa začali v noci 15.9 a syn sa narodil 16.9 1:15).A u dcéry som mala termin PM 25.4.a podla pohybov 30.4 a porod sa začal presne na 30,4 ale ešte som 2 dni trápila v nemocnici a dcérka sa narodila 2.5.
Teraz v tretom tehu mám termin PM 1.9. a podla pohybov 23.8 😀 .Tak som zvedavá kedy to pride 😀

graceful9
26. apr 2012

@1pishulka ja som mala prvý termín 8. decembra, to bol od môjho gynekológa, keď nerobil, bola som u iného, ten mi dal termín 9:decembra, na sone mi povedali 11: decembra a porodila som 13. ale riadili sa podľa toho 8. a povedali, že ak do 15. nič, tak ma hospitalizujú, ale bambuľa zažila rozumu a šla dobrovoľne :D

pink_lady
26. apr 2012

ja som mala asi 4 terminy v druhej polke septembra a maly sa narodil v polke augusta...ono sa narodi kedy chce samo, neboj 😉

dany1986
26. apr 2012

tak to aj ja som mala milion terminy 😀prvy podlaPM 30.4.podla sona 10.4. tak som bola v tom,ze toho 10-teho sa nieco udeje a nie 12-teho o5 kontrola v nemocke poslali ma na sono a zrazu bol termin 23.4. 🙂)uz dr.v nemocke bol hotovy z tych terminov 😀a narodila sa 22.4. 😉

1pishulka
autor
26. júl 2012

ahojte no nakoniec som porodila 7.5. a to mi prepychovali plodovu vodu....a teraz mam krasneho synceka Nikolasa ,ked sa narodil mal 4200g 50cm

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre