Ahojte,mamičky,
možno nezvyčajná otazka, ale idem si k vám po radu, možno niektorá máte skúsenosť. Som 37+2tt a viem, že už treba davat pozor na pohyby, keby náhodou vôbec niesu, ale čo presny opak? Malá sa poslednú dobu už toľko nehýbala pripisovala som to tomu, že má malo miesta, ale včera sa hýbala, že nonstop, potom som podvečer na dve hodinky zaspala tak neviem a keď som vstala, zase, hýbala sa celu noc, nevedela som kvôli tomu zaspať, možno o 4 prestala. Navyše som sa stresovala či nemám únik plodovej vody, lebo na vložke som mala taký povlak ruzovkasto- hnedkasty, ale nemalo to konzistenciu výroku, ale vody. Vymenila som si teda vlozku, ze uvidíme a už nič, no je deň a malá je stále v pohybe.
Viem, ze nieste lekárky, len je nedeľa, najbližšiu poradňu mám vo štvrtok, chcela som možno nejakú skúsenosť, nech niesom v strese a neširim zbytočne paniku.
Ďakujem pekne
@nssv2 je mozne ze uz je to priznak bliziaceho sa porodu.ale ak by sa ti nieco nezdalo,chod na pohotovost
Moze to byt aj uplne neskodne, aj predzvest porodu, ale aj priznak nejakeho distresu v brusku, pokial je ti to podozrive, chod sa dat skontrolovat, radsej nech ta vysmeju ako potom nieco akutne riesit 🙂
asi by som zasla za gynekologom., ci nizka, alebo privysoka aktivita moze znamenat ( aj nemusi ), ze dieta je v tiesni.
moja dcera byvala velmi aktivna, ale mavala aj niekolko hodin, ked spala, prakrat som mala akurat poradnu a mala bola ok, teraz bude mat uz 13. cize som to neriesila, aj ked trosku obavy tam boli.
ked soms la do porodky na vyvolavacky, prietoky boli ok, no ked som prisla, bola tak neskutocne akcna, ze mi koli tomu opakovali CTG 3x denne a pre istotu aj ultrazvuk 2x.
dalsi den sa dr smiala, ze si robi v mojom bruchu disko, ked robila ultrazvuk, stale mala velmi vyoky pulz, tak zas mimoriadna aktivita a CTGšx a upltrazvuk 2x. no na obed sa uz unavila a zaspal, pulz tentokrat nizky, sestrick ymi krutili z bruchom, chceli ju prebudit a nic. no vak utahana po diske 😀
a teda dcera sa narodila vporiadku, nemala problemy, ani zltacku, len minimalnu, dokonca patri medzi malo babatiek, ktore v porodke pribrali,lebo vacsinou schudnu.
ďakujem všetkým 🙂 pre istotu aj idem
@nssv2 daj vedieť 😊
Ďakujem ;) sme obe v poriadku, že to môže byt predzvesť blížiaceho sa pôrodu, tak uvidíme 😊 @snehulak77
@nssv2 teším sa, super 😊😊😊👍👍
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj, ja nemám skúsenosti, len som čítala, že aj keď sa dieťatko moc hýbe, tam treba skontrolovať. Môže dávať najavo, že niečo nie je dobré. Resp môj malý, keď som mala horúčku, mal veľmi silné ozvy a hýbal sa až moc. Až sa to dr nepáčilo, horúčku mi nevedeli zraziť a odpustila trochu plodovej vody, bola horúca, tak mi robili akútnu sekciu.
Zašla by som na pohotovosť, nič za to nedáš, keď tá skontrolujú .
Veľa šťastia 😊