Veľký šok a stres v 28. týždni. Mám sa obávať?

helena220
9. jún 2013

Ahojte dievčatá, bude to v skratke. Som 28 týždeň plus 5 dní. Momentálne žijem v dome s otcom, ktorý je dosť veľký nervák a dnes sme mali nepeknú hádku, kde ma veľmi pourážal, poponižoval a aj ma fyzicky napadol. našťastie na bruško, no schyala som poriadnu facku a úder do chrbta, udrela som si tým aj stehno o kuchynsku linku:( niekoľko minút som sa z toho šoku a stresu celá chvela, triasla. našťastie, dieťatko krásne pociťujem ako kope, mrví sa, lenže pociťujem slabšie pichanie v podbrušku a bolesť v časti ochlpenia nad pošvou. neviem či to niečo môže znamenať. mám sa podla vás obávať??nechcem utekať na pohotovosť pre slabé občasné pichnutie v podbrušku a momentálne nemám ani kam inam ísť, partner robí v zahraniči a najbližšie príde o dva týždne tak tu musím vydržať. myslíte , že takéto niečo mohlo môjmu malému veľmi ublížiť? čo by mu to mohlo spôsobiť? čítala som že veľký stres môže dokonca vyvolať predčasný pôrod:( ani neviem ako by som to mala pocitovať, keby to pišlo, prosím poradte mi ak máte niektorá skusenosť alebo viete.dakujem zo srdca

kacena4
9. jún 2013

@helena220 moja urcite by som zasla v pondelok za svojim gynekologom ze mas tento problem s pichanim v podbrusku a ze si bola zbita, nemusi vediet nic viac. prezrie ta a da si lepsi pozor pri tebe keby sa daco dialo urcite to nenechaj len tak v tomto tyzdni mozes porodit za par minut ani nevies ako nie len zo stresu ale aj z tej bitky.

grelu
9. jún 2013

@helena220 no hlavne sa skús ukludnit, ľahnúť a vyložiť nohy...krpcovi by to nemalo ublížiť, skôr mu ublíži vysoký tlak
Ak ti začne pravidelne tvrdnut bruško, chod na pohotovosť

helena220
autor
9. jún 2013

ved som aj objednana na poradnu aj sono

helena220
autor
9. jún 2013

a ešte otázka,ak chcem ísť na pohotovosť, lebo volala som so svojim gyn. a ten mi povedal aby som šla, ale bývam na dedine a najbližšia pohotovosť je 25 km od nás. ale pohotovosť volať nemôžem.či? dá sa zavolať sanitka alebo niečo z nemocnice?ako by sa to malo riešiť? autobus mi najbližšie ide o pol 9 večer a naspať z mesta hádam až nadránom:( ale vraj by som mala ísť pre prípadne komplikacie aj spísanie záznamu že sa ,,mi to stalo" dnes

helena220
autor
9. jún 2013

kedže nemám výrazné bolesti, tak nechcem ani nemôžem prehánať záchranku ktorá zachranuje životy čo to skutočne potrebuju ja potrebujem isť len na kontrolu či je všetko ok

lilla83
9. jún 2013

@helena220 Oddychni si, vyloz si nozky na stenu. Verim, ze to prejde a ze budete obaja v poriadku, drzim palce, aby sa vyriesila aj Vasa rodinna situacia. Akoze taky otec, nehnevajte sa na mna, to je riadne hovado. Takeho by snad nechcela mat ziadna z nas. Drzim Vam palce

epsonka45
9. jún 2013

ja ked som prezila sok a stres tak hned pohotovost a nasledna hospotalizacia lebo som bola na to ako ty ze som nevedela pomaly ani kde som..na tvojom mieste idem hned do nemocky radsej ist 100x zbytocne ako raz neskoro

mama83
9. jún 2013

@helena220 a pripomeň "ockovi" ,že tehotná žena je zo zákona chránená !!!! a utekaj na pohotovosť

janinah
9. jún 2013

@helena220 prosím ťa,čo riešiš,cigáni si zavolajú sanitku aj kvôli boľavému zubu..samozrejme,že si volaj sanitku,ale povedz,že nepotrebuješ rýchliu s lekárom,len potrebuješ ísť na gyn.pohotovosť..a pekne krásne popíš aj tú bitku tam na pohotovosti,možno sa otec spamätá...nemáš kam inam odísť od neho?

aristka
9. jún 2013

tatinko nie je nervák ,ale debil a dopúšťa sa aj kriminálneho činnu...ak ti dovolil tam bývať to neznamená ,že má dovolené ťa udrieť...ak by si to chcela nejako riešiť ,alebo mať na papieri,že ťa napadol ,pre istotu,treba ísť do špitála na zdokumentovanie a zistenie či si v poriadku,potom každý takýto stres je veľký problém a môže už v brušku u bábätka vyvolať stres,čo sa môže na bábu prejaviť aj v dospelosti,jedno ti odporúčam ak máš kam ísť alebo jednoducho tvoje bývanie rieš a otcovi sa vyhni oblúkom....inak neviem či sa toto monštrum dá nazvať otcom ☹

romanula
10. jún 2013

@helena220 zavolaj na 112 tak mi to povedz co sa stalo a ze sa bojis o maleho a oni ti povedia alebo hned poslu pre teba. To ze maly kope neznamena ze je vsetko o.k. moze sa to prejavit pozdejsi. Presne ako sa to tu pisalo, kde jaky cigan si zavola zachranku lebo si nevi prdnut a ty prezijes volaco take a rozmyslas? A tatovi povedz ze na neho podas trestne oznamenie.... a ked nemas kam ist skus volaky azilak alebo volaco take. Ja by som sa aj bala zaspat s nekym takym pod jednu strechu, drzim pesti nech ti to vsetko dobre dopadne.

lienka1701
10. jún 2013

ked nie si si istá tak chod sa dať vyšetriť...dieťatko je síce chránené plodovou vodou a ak si priamo nepadla na brucho alebo neutrpela silný náraz do bruška tak podľa mňa v poho...a ked sa dieťatko aj hýbe...ale tak pre istotu radšej chod ak máš pochybnosti...a stres moc neprospieva budúcej mamičke a ani dieťatku

mistrall
10. jún 2013

@helena220 podla mna ak nechces urgovat pohotovost, tak skus ist cez den, ALebo si bola dnes? pripadne chod zajtra, nech to mas zdokumentovane, ze ta udrel, ak by sa daco v bud. este udialo..co samozrejme dufam , ze nie...si ok teraz??

helena220
autor
10. jún 2013

ahojte, dakujem Vám za všetky príspevky. Od ,,otca" som preč, priateľ sa naštval a vrátil sa na pár týždnov zo zahraničia, kde ma robotu. Ja som ešte včera bola na pohotovosti, tam to zdokumentovali a vyšetrili ma aj sono vyšetrenie. Malinké kopkalo, ale veľmi silno, veľmi nepokojne. A že vraj mi kleslo bruško a krčok sa náhle skrátil, fakt neviem čo to znamená:( zajtra idem ešte k lekarke mojej a zrejme pôjdem ležať.

basburianka
10. jún 2013

@helena220 Ahoj, viem, čo je to, mať otca nerváka. Mňa teda nikdy neudrel, ale všeličo som s ním prežila...neboj sa, dobre to dopadne, keby sa aj bábätko skôr narodilo, tak už má dobré vyhliadky. Samozrejme, že by bolo ideálne, keby si tam ešte pekných pár týždňov pohovel...Ale hlavne sa upokoj, príliš veľlý stres môže telo vyhodnotiť ako ohrozujúci stav pre dieťa a môže sa spustiť pôrod. To, že sa ti skrátil krček znamená, že tvoje telo sa už začalo pripravovať na pôrod. Je to síce trochu priskoro, zvyčajne to býva len niekoľko týždňov, prípadne dní pred termínom pôrodu, ale kľudovým režimom sa to dá ešte dlho udržať. Len už žiadne stresy a namáhanie. Držím palce!

kveta
10. jún 2013

@helena220 Podloz panvu, nohy dohora, nech babo netlaci na krcok. Vstavaj len na zachod, inak vobec nie.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre