mamicky tehulky potrebujem radu..dnesk som bola na kontrole v nemocnici ohladne babätka atd..vsetko je ok co je hlavne!!! som v 38tt jedine coho sa asi bojim ze maly bude velke babo??? ☹ ☹ ☹ hlavicku ma 33cm a velkost cca 3400g a to mam este 2-3 tyzdne pred sebou 😒 😒 ako rychlo rastie dieta po 38tt mate skusenosti ci este moze vela dorast??a aj hlavicka??len dufam aby nemalo okolo 40cm to by som asi nedala normalnou cestou ☹ ☹
Dakujem za rady 🙂
@muriel21 každý normálny doktor by ti povedal, že merania v takomto vysokom štádiu tehotenstva sú veeeľmi orientačné. Stačí, aby hlavička bola bližšie k sonde, resp. aby doktor viac pritlačil na bruško a údaj už je skreslený, nie raz sa tu stretneš s prípadmi, keď je rozdiel v UZV a rozdiel v skutočnej pôrodnej hmotnosti aj 15-20% hmotnosti dieťatka.
Odporúčam nestresovať a v posledných týždňoch nečítať internetové fóra o pôrodoch a podobne 🙂
Držím palce !!! Pozitívne myslenie je 95% úspešného a príjemného pôrodu 😉
áno presne tak, mne tiež doktor tvrdil v 38tt, že malý je poriadny chlap - že má okolo 3500g a mňa vtedy brali mrákoty, keď som si pomyslela, že ho mám nosiť ešte možno aj mesiac a ako ho potom budem rodiť. Keď sa však narodil mal 3510g a porodila som ho v 40tt
tie miery sú iba orientačné 🙂 žiaden strach
veď sa kľudne môže stať, že do rána pôjdeš rodiť. je to úplne normálna váha, poslednú dcéru mám narodenú v 38 týždni s váhou 3460g
Udaje z ultrazvuku su orientacne. Velmi casto sa stava,ze je tam rozdiel aj pol kila ci niekolko cm..takze tvoje babo moze byt aj vacsie a tazsie,ale i mensie a lahsie ako sa im podarilo namerat.
kočky a to 38tt myslite 37+ alebo uz 38+. mne doktor odhadol vahu v 35+1tt kedy som bola naposledny na sono ze vazi 2890 gramov a hlava bpd 93,4 a to ze uz vtedy malo byt 33. tak tiez som prerevala ze ake bude velke.. a co stou hlavičkou ☹ teraz som 37+0tt a lekar mi vcera povedal ze ked by malo aj teraz uz 5kil oni somnou do 41+ nebudu robit nic ani len vyvolavat porod, som dost na nervy z toho
tak mne napr. v 37tt povedala na sone, ze ma "maly" 3800g. a kolko este do porodu bolo casuuu. No a narodil sa presne na termin, prirodzenou cestou s vahou 4700g 😅 (moje 2 dieta). Takze u nas to vazenie bolo presne 🙂
Mne v 38tt "navazili" 3200g a slecna mala 2980g ked sa narodila 😀 😀 😀 A mozno ti drobec este priberie ale nemyslim, ze by sa mala aj hlavicka nejako velmi zvacsit 🙂
Vobec sa neboj..mna strasili uz asi od 7dmeho mesiaca ze mala bude velika a bala som sa rovnako ako ty...asi tri tyzdne pred porodom mi hovorili ze ma uz 3500 mozno viac...ale vsetko je len obrazne odhadom..mala mala 3680g..
Ahoj, nestresuj, meranie je orientacne, tak ako ti pisali baby hore, babo este trosku priberie, ale urcite nie vela, ale hlava uz podla mna nie, max tak do 1cm, tak ziadne obavy, ked vytlacis hlavicku, ostatne uz v pohode vyklzne same ( sestrenici vraveli, ze bude mat riadnu babu a slecna mal 2400g a bratrancovej zene zasa ze chlapcek je malinky, ze pojde do inkubatora a "drobec" mal cez 4 kg, takze asi tak s ich meranim 😉 )
Mňa tiež doktor vystrašil orientacnou hmotnosťou v 39 tt že 3700g. Drobec sa nakoniec narodil začiatkom 42 tt a mal len 3000g 😀 Nebooooj, tam je vždycky odchýlka cca 400 g +\-
mne dve doktorky nezávisle od seba povedali, že malá bude mať 3700g a že budem mať čo robiť, aby som ju vytlačila... akurát ma zbytočne vystrašili.... nakoniec mala 3300g. oni si to síce neradi priznávajú, povedia ti, že sa môžu mýliť max. o 100g, ale okolo mňa je najmenej 5 prípadov, keď sa pomýlili o pol kila. a vždy smerom nahor...
ja som mala vcera kontrolu 38+2tt a vraj moja dcera vazi minimum 3800g .pondelok uvidim ci udaje boli spravne,lebo mam planovany cisarsky rez.
ako všetci píšu, tie údaje sú len približné, mne v pôrodnici robili uzv 4 hodiny predtým, ako sa malá narodila, a povedala mi doktorka, že malá má 3300 g...poviem ti, za tie 4 hoďky stihla neviemakým zázrakom zhodiť 400 g, lebo keď sa narodila, mala 2900 😀
No môj malý bol taký istý v tomto týždni a prenášala som ho 4 dni a mal 4 250 g a veľkosť 54 cm . A bol väčší aj teraz je stále väčší skoro o pol roka.
Kľud mne podla utz povedali v 38tyzdni ze ma 3200 g a narodil sa pekne na termín a 2900g 😄
@muriel21 ahoj, v prvom rade len pokoj a klud 🙂 mne nasho maleho odmietol lekar uz v 38 tyzdni odmerat lebo nam vyslovene povedal ze v takomto vysokom stadiu tehotenstva aj ich vyborny ultrazvuk nebude presny a udaje ktore by mi dal by boli +/- pol kila coz je teda dost!!!! 🙂 a presne ze keky mi vysli vysoke cisla tak by som stresovala ako ty a keby naopak nizke tak by som stresovala ze nieco nie je v poriadku 🙂 neboj nic 🙂 P.S. a to som chodila k primarovi 🙂
obavas sa zbytocne, prirodzene porodis aj velke babo 🙂 kedysi cisar v takychto pripadoch nerobili a deti sa take velke tiez rodili. ked som takto rodila prirodzene ja, mala som mala 18 rokov. poviem ti, ze skoro panna a syn mal 4,5 kg. 🙂 teraz ma 17 rokov. 🙂 vzdy som bola velmi chuda, velmi uzke boky, panva tiez. 4 kg dieta sa rodi uplne bezne, uz sa ani nepovazuje za nieco vynimocne, u mna v okoli je kazde tretie take. 🙂 a hlavne sono skresluje, pri prvom synovi mi hovorili, ze bude mat 3 kila a narodil sa valibuk. pri druhom mi traja skuseni lekari nezavisle na sebe povedali, ze bude tutovo cez 4 kg, podotykam 3D sono tyzden pred porodom. a druhy syn mal iba 3,5kg. 🙂 takze velkost je prekvapko ;)
Posledné týždne už babo velmi nerastie, len naberá na váhe. Za 2 týždne hádam nepriberie viac ako 400g...a okrem toho, tieto merania su len orientačne...
Nevlastna mama dala 45 a je mensina ako ja.. Hlavicka sa pri porode splosti. Nasa dcerka ju mala ako ragby loptu, co sa potom napravilo pekne na gulu : ) a po 38tyzdni uz naberala iba tuk.
Tak ja som bola o druhej hodine v den porodu na poradni a doktorka namerala 2930g .V Noci sa drobec narodil a mal 2940g a 49cm. To som bolo 37+5. Ale doteraz je drobný. Mal už 12 mesiacov a vyzera tak na 9-10, oblečenie mu kupujem 6-9mesiacov ☹ no ale dral sa ťažko, na 4kontrakcie a sili ma hodinu. Kamoska porodila skoro 5kiloveho na 2a bez roztrhnutia. Počula som ze väčšie deti sa lepšie rodia lebo majú viac sily pomôcť maminke
Pohodaa,a rodit nemusis ist o 2 tyzdne,pokojne ta to moze chytit aj teraz.ja som obidvoch rodila v 38tt. 😉
Ahojte. Mne doktorka týždeň pred pôrodom odhadovala váhu bábätka na 3700 g. Dcéra sa narodila presne o 7 dní a vážila 3890 g. Tiež som sa bála, že bude bábo veľké, stále sme boli s váhou 2 týždne popredu. Hlavne som sa bála, aby nemalo viac ako 4 kg. 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Preco velke? Uplne normalne velke a odhady su +/- 500g... nestresuj.