Veci pred pôrodom/po pôrode

4. mar 2023

Ahojte, neviem ci to patri sem ale skusim. Neviem co kupit ci monitor dychu alebo nie. Ci flasticky ci pockat ci budem kojit. Bude na to cas ked sa babanko narodi?
Co ste si zabezpecili a co ste naozaj nechali az po porode? Tak ako pre seba tak pre male. Ja ani neviem ci sekcia ci normalne ale to asi nevieme ziadna.
Za kazdu radu dakujem. 🙏

gabriela2952
4. mar 2023

Monitor dychu ešte stále zvažujem, ale pravdepodobne ho kúpim. Kojiť sa chystám avšak človek nikdy nevie, tak jednu fľašku som kúpila. Véd ak budem aj kojiť tak sa môže použiť keď odsajem mlieko a budem musieť ísť niekam bez malej napr.
Ja nad čím sa zamýšľam je ci kúpiť odsávač ku mlieka, keďže vieme ako je to s tým kojenie jednej to ide druhej nie. Termín mam o mesiac 🙂

nikoleta999
4. mar 2023

Všetko som si zaobstarala pred pôrodom, to posledné na čo by som po príchode domov chcela myslieť je, že čo som mohla, som nekúpila a musím teraz ... Ja by som bez monitoru dychu ani oko nezatvorila, i keď môj Nanny by som asi najradšej vyhodila von oknom, nakoľko sme mali už asi 30 falošných poplachov, ale z toho jeden nebol, neviem si predstaviť žeby som ho nemala ...
Kúp si do zásoby jednu dve fľašky a uvidíš ...

sasha10
4. mar 2023

Monitoe dychu zvazuj podla podmienok ktoré motinor potrebuje kolko mas miesta v spalni, či bude postielka dostatocne od vašej postele atď. Ja nemám, ešte prvú noc spal syn s nami pretože mu každých 5 minut vypadaval cumlík a budil sa a ja s nastrihom som plakala polku noci ako mam vstávať... Doteraz ostal takto spať, ma hniezdo a je akoby vyvýšeny takže vôbec sa nebojime že ho prilahneme, inak by som s nim nespala bez zábran... A som rada že ho mam pri sebe lebo vždy sa ihneď zobudim keď ma reflux a začne sa dusiť to je sekunda a..keby je v postielke neviem či sa zobudim. A všetko si kúp dopredu, aj ja som chcela kojiť a syn bol tak ospalý v pôrodnici že sa neprisaval, stále spal, naučili ho na fľašu, na som mlieko mala a on sa dojčiť nechcel, takže prvú noc neviem kde by som utekala kupovať všetko. Treba mať fľašu aj aspoň malý balík umelého mlieka, fakt! Mizivé % žien začne hneď kojiť, niektoré si potrebujú zavolať laktacnu poradkyňu ale to za ten čas bábätko nebude hladné 🙂 fakt sa priprav budeš za to vďačná potom 🙂

janka_266
4. mar 2023

Monitor dychu Vám požičajú aj pri odchode z nemocnice, takze to kupovať nemusíte, a môžete kúpiť jednu fľašu, keby bolo treba viac, určite to stihnete kúpiť aj osobne, alebo objednať že netu.

jaskolka
4. mar 2023

Monitor dychu si vieš požičať aj z pôrodnice, pri synovi som mala asi do 3 mesiacov, pri dcére už vôbec
Fľašku možno pre istotu na začiatku jednu mat doma, a uvidíš. Ono všetko sa dá kúpiť aj potom, nemusíš ty osobne letieť pre to, veď hádam to zvládne aj partner, kúpiť jednu fľašku a sušené mlieko, ak by si nedojcila. Odsavacku tirz uvidíš, či budeš potrebovať napríklad ja som ju mala, a bola mi nanič, lebo absolútne mlieko sa odsat nedalo(a to som skúsila aj viac typov, ručnú aj elektricku požičanu) pritom mlieka bolo dosť, lebo deti obe boli aj sú ešte dojčene.

jazula
4. mar 2023

Monitor dychu som nemala, plánovala som požičať si v nemocnici/lekarni. Ale v pôrodnici sme ich mali a akurát som to skoro pri každom nočnom kojení nechtiac spustila, tak domov som si ho už nezhanala 🙂. Mala som manuálnu odsávačku, tá mi pomohla rozbehnúť dojčenie. UM som vopred nekupovala, ani fľašku, to muz donesie hocikedy z ktorejkoľvek drogerie alebo lekárne.

milanemila
4. mar 2023

Monitor dychu si urcite zadovaz, da sa aj pozicat na pol roka v lelarni za nejaky symbolicky poplatok, nemusis kupovat. Mala som doma 1 novorodenecku flasku keby sme nahodou urgentne potrebovali, umele mlieko kupis aj v pohotovostnej lekarni hocikedy. Ja som mala elektricku odsavacku (medela) a mne sa napriklad zisla, jednak na zaciatku na rozbeh a potom ked sa mi velmi naliali prsia a malu som v noci nebudila nasilu, tak som si odsala a mliecko odlozila do mraznicky.

ankare
4. mar 2023

Nemala som monitor dychu u žiadneho dieťaťa, ale teraz by som si to už asi kupila, keď počujem z okolia, ako im to deti zachránilo. Pokojne aj z bazáru.
Fľašku si preistotu kup. Niekedy trvá,kým sa mliečko rozbehne

mima1608
4. mar 2023

Monitor dychu mám kúpený, takisto som kúpila aj jednu fľašku a odsávačku. UM zatiaľ nekupujem, ak nepôjde mlieko, tak hocikto mi odbehne do lekárne/drogérie kúpiť, to je už najmenej.

beata_k
4. mar 2023

Po prvom dietati som monitor dychu predala lebo spalo so mnou. Pri druhom som ani neuvazovala, hned islo ku mne do postele. Ale da sa pozicat. Flasu som kupila taku obycajnu plastovu za 3€ kedy nieco. A aj mlieko. Predavaju aj male balenia. Po porode som fakt nechcela zhanat kade tade. Ak by sa dojcenie nerozbehlo, kupila by som kvalitnu sklenenu flasu. Chystaj si veci pred porodom. Potom budes mat ine starosti. Obzvlast ak mas prve a hned ti nenapadne plan B.

ildiko36
4. mar 2023

Všetko som nakúpila pred pôrodom, ale monitor dychu som len požičala z nemocnice.Na pol roka to stalo 30euro.
Ani som to nemala v plane kupovať ,pri 2 detoch som nemala, len maly sa mi narodil zo syndromom modrej masky a bol par dní hypoxicky.
Odsavačku mlieka si zober zo sebou a aspon 1flašu, keď budes odsavať mlieko sa zide.Pre istotu kup si aj homeopatikum ricinus communis na tvorbu mlieka, stoji to do 5eur.Pomôže pri rozbehnutí mlieka.

slavkadi
4. mar 2023

Ja som mala monitor dychu, dve fľašky (využijete aj na odsate mlieko alebo neskôr na čaj), Avent poháriky (na mlieko, neskôr na prikrmy), a tiež ručnú odsávačku mlieka, používala som ju už v pôrodnici. Keď to neskôr nebudeš potrebovať, predáš, takže nulová investícia.

luckajozko21
4. mar 2023

Mala som nachystane vsetky linky s vecami, ktore by sa mohli zist. Z nemocnice som preposlala manzelovi co bolo treba.Neznasam zbytocne kupovat veci, ktore ani neviem ci vyuzijem.

Na miesto odsavacky pouzivam iba haaku + MAM pohariky na odsate mlieko. Minimalna investicia a fungujeme.
Ak by bolo treba umele aj na doma, tak vzdy je otvorena nejaka lekaren. No problem. Len si nastuduj ktore a potom uz len niekoho z rodiny vysles do lekarne. Kludne aj v noci.

Monitor dychu som planovala pozicat z lekarne, ale v tom zhone po prichode domov som na to zabudla a vlastne sme to potom uz neriesili. Nejaku kamerku a tieto veci nam zo zaciatku nebolo treba, kedze som bola vzdy pri dietati, tak to sme doriesili operativne teraz nejakym lowcost DIY riesenim.
Ale samozrejme da sa investovat aj do tych srandiciek ako su owlet ponozka a podobne. Asi je to super, ale my sme sa zhodli, ze to nechceme.

ak by som mala poradit, tak 'nezhromazduj zbytocne', ale maj vsetko pripravene. Alza alebo hocijaky eshop ti to doruci na 2. den

theanak
4. mar 2023

Ahoj, ja som rodila v januári prvé bábätko, kúpila som monitor dychu, jednu fľaštičku, cumlík. Z toho využívam monitor, je to veľká pomôcka, fľaštičku som nepoužila ani raz, nakoľko úspešne kojím. Po pôrode som dokúpila ešte odsávačku mlieka, keďže som mala nábeh na zápal, ale kým prišla, tak zápal prešiel a teda som ju ešte nevyužila.

ivka21
4. mar 2023

Určite monitor dychu treba požičiavajú ho v nemocnici u nas za 36e na pol roka pre mňa je to nevyhnutnosť. Ten fakt ze môžeš kľudne spat aspoň 2 hodinky kým sa dieťa zobudí je neoceniteľny. Odsávacku aspoň ručnú do nemocky si treba vziať a mat doma flasku neuškodi ved potom mu dáš trebárs cajicek do nej. A dobre je zrobiť zásobu plienok a utierok rátaj stým ze jedny plienky 24 ks vydržia 2 a pol dna....A kľudne ak je väčšie bábätko môžeš zobrať rovno dvojky plienky nevadí to.

autor
4. mar 2023

@gabriela2952 vela zien mi povedalo, ze to nie je zbytocna investicia aj keby nekojim, ze predam 🙈

226lenka
4. mar 2023

Monitor dychu si vieš aj požičať z poistovni. Ja som ho kupovala ale až keď mal malý mesiac a použila som ho zatiaľ len raz keď bol po očkovaní a spinkal vo svojej postieľke. Stále spí so mnou na posteli. Fľašky som nakúpila pre istotu keby som nemohla kojiť, nakoniec som ich ani nevyužila. Ale som myslela na to že radšej ich budem mať ako ich potom po pôrode kupovať. Kúpila som aj ručnú odsávačku mlieka, ale nedodala som si ani 1 ml.

zuzuliatko18
4. mar 2023

Monitor dychu manžel.pozical.v lekárni, kým nás prepustili z pôrodnice. Ručnú odsávačku som mala kúpenú, ale.kedze som mala problémy, objednala.som elektrickú. Teraz všetko príde relatívne rýchlo.

autor
4. mar 2023

@sasha10 moc dakujem a nejake odporucanie ten cumlik s majmensim prietokom, pripadne znacku mliecka?

autor
4. mar 2023

@milanemila mliecko nestaci dat do ladnicky ci to je jedno? prepac za hlupe otazky ale ja sa nerozumiem a nase maminy to robili vazne inak a odsavacky asi nrmali...

autor
4. mar 2023

@zuzuliatko18 ano tiez pravda a je to bolestive? ci odsavanie ani nie?

iwuanka
4. mar 2023

Monitor dychu som si pozicala z nemocnice na pol roka. Nekojila som, flase manzel kupil prvy den ako sme prisli z nemocnice. Flasky MAM s cumlikom pre najmensie deti a davali sme Nutrilon 1.

selest
4. mar 2023

Mala som monitor, vdaka bohu zan.., rucnu odsavacku s flasou pre istotu, flasu som neskor pouzivala na vodu a zo 3 jednorazove flasticky s um. Vsetko ostatne sa dokupit podla potreby.

autor
4. mar 2023

@iwuanka dakujem moc. 🙏

zuzuliatko18
4. mar 2023

Pre mňa nebolo, ale nie som celkom kompetentná odpovedať, mlieko sa mi nespustilo, takže som odsavala krátko.

sono2
4. mar 2023

Nemala som monitor tiež spali deti somnou prvá dcéra dokonca na bruchu od počiatku
Odsavacku áno.
Ani by mi praskli moje jednotky toľko som mala mlieka pri obidvoch
Ak chceš dojčiť žiadny cumel ani fľaša
Bábätko od počiatku na tebe aby sa naštartovala laktacia prvé dni stačia dieťaťu fakt tie kvapky co akože neni mlieko
Nikto po pôrode nemá plne prsia. Na taky 3 den to býva už riadne naplnené a treba bud aby dieťa pilo a odsavat
Ja som mala deti 4,6 a 4,4 kg nikdy fľašu 5 krát vrámci noci odsavala. Pol litra mlieka šlo denne do výlevky kým sa stabilizovala pri prvej 2 mesiace druhej mesiac.
Keby sa ti teraz v ľahu nafotím mi napíšeš.
Kočka riadne rozprávky mi píšeš.
Prsia sú Preč ale boli. Za mňa odsavacka určite.
Avent elektrika

milanemila
4. mar 2023

Myslim, ze 24-48 hodin je odsate materske mlieko ok aj v chladnicke, ale moja uplne odmietala flasu, takze ja som ho normalne mrazila v sackoch na to urcenych a potom som jej ho dala z poharika alebo priliala do hotoveho prikrmu a tak.

nika23t
4. mar 2023

Všetko som mala pred pôrodom pripravené, fľaše aj vysterilizované pre istotu. Monitor dychu, kameru, odsavacku mlieka, odsavacku do nosa, základné lieky aj teplomer, detskú kozmetiku, všetko na kúpanie, pranie atd. Nikdy sa nedá na všetko pripraviť, ale čo sa dalo, to som si pripravila.

autor
5. mar 2023

@sono2 dakujem za radu, takze odsavacku ak uvidim, ze sa mlieko tvori atd. hned kupujem 😳🙈

autor
5. mar 2023

@nika23t ohladne kozmetiky na kupanie atd. neviem nic 🙈

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre