Asi nie som prvá ani posledná čo sa sťažuje na váhu :( Som 36 tt a z mojich slabučkých 47 kíl som vyskočila na takmer 70...No hrôza ,v okolí som mala tehotné kamarátky ktoré pribrali max 13kg,a potom som tu ja s takým nabratím ,ani sa neprejedám ,váha mi vyskočila poriadne naraz posledné mesiace ,k tomu som aj extrémne opuchla po celom tele ...Kedže som ako násťročná tehotná tak som zvedavá či vety a reči typu ,že tehotenská váha ostane alebo sa coskoro hneď vráti ,je pravdivá?Som prvorodička a neviem čo ako moje telo sa s tým popasuje ,nikdy som nemohla poriadne pribrať ,a málokedy som mala váhu tak 50kg ,dáva to poriadne zabrať aj mojej pokožke ...Myslíte že je šanca že sa mi telo dá po nejakom čase do poriadku a do normálnej váhy ? Buď do bývalej alebo ostane niečo?
Ja som síce druho rodička ale pri prvom 15 kg a do pol roka dole a pri druhom 23 kg a ešte mam 9 na sebe a to si už 3 mesiace od pôrodu. Ale mala som zlomenú nohu počas tehotenstva tak tie kilečká sú aj z toho
To je rozne. Niekomu sa podari vratit na povodnu vahu, niekomu sa podari este viacej zhodit a niekomu ani za svet. Ja som sa vratila na povodnu vahu a sestra napriklad, tej sa ani za svet nedari posledne kila dat dole po porode.
@kacicka1123 ja som v 23 rokoch rodila a z mojich 53 kg som pribrala 25 kíl. Keď mal syn 6 mesiacov. Vážila som opäť 53. Cvičila som a snažila som sa diétne jest.
Pred prvým tehotenstvom som vážila 52kg v 9tom mesiaci 58cca, po príchode z pôrodnice som mala navyše len 3 kg a do pol roka som mala váhu 49,5kg.
Teraz pri druhom som pred otehotnením vážila podobne ako pri prvom (+-1kg), som v 9.tom mesiaci a mám + 11,5kg navyše 🤷🏻♀️ A aj keby mali ostat, tak nech, dôležité je predsa bábätko nie váha.
Ale určite to dáš dole, možno nie všetko, ale nelám si hlavu nad kilami. Priberáš lebo je to potrebné, teš sa že bábätko je v poriadku, s kilami sa popasuješ potom😉
@kacicka1123 moja začínajúca váha bola 58kg a koncila na 89. Do roka a pol som sa dostala na svoju pôvodnú váhu. A veru tiež ani jedna kamarátka v okolí neprekonala rekord v priberani, ako ja. Tie pribrali max 14kilo,ale v zhadzovani kíl sme boli na tom rovnako. Myslím časovo ja som za ten rok a pol dala dole cca 30kilo a oni cca 14. A to som rodila veru pekne po dvadsiatke. Ono všetko sa dá, keď sa chce. Aj tie kila sa dajú dat preč, co sú navyše a dostať sa naspäť na svoju váhu.
Zalezi od organizmu a predispozicii. Ja som pri prvom pribrala 20kg a za rok schudla 30kg. Pri druhej som pribrala menej, ale povedala som si, ze nesmiem schudnut na povodnu vahu a podarilo sa mi to. Ja som nic pre chudnutie nerobila, kojila som, vstavala v noci, behala za dietatom. Ziadne diety, cvicenia.
@kacicka1123 v prvom rade testy na Preeklampsiu spravit, to robi tento efekt. Upozorni na to lekarov. Druha vec je voda v tele ku koncu tehu ( sleduj si tlak) a to robi kila velmi rychlo. Ja som takto nabrala 20kg a z 53 isla na 73kg. Teraz som na 51kg. Vobec sa toho neboj, ta vana zlati dole . Len to chce cas a cvicit. Ale ta voda pojde rychlo. Mne to islo tak, ze kilo za den , potom kilo za tyzden . Zastavilo sa to 5 kg od povodnej vahy. Odtial to islo cvicenim a za 3 mes to bolo komplet dole .
@kacicka1123 otehotnela som s váhou 47kg rodiť som išla ako 70kg a z porodnice som odchádzala s váhou 55kg..o chvíľku na to som padla na 49kg..ja som sa ale naopak snažila aby mi nejaké kilečká ostali.. No nič skúšam pri druhom
@kacicka1123 tak ja som mala 55kg a 170cm, prvé tehu 28r a 25kg nahor, druhé tehu 30r a 30kg nahor 😄😄😄 dcéra má 1.5r a som na váhe 61kg ale nedávam si extra pozor vo jem,plus ešte kojim,vyčerpáva ma to a jem sladkosti 😄 ale akonáhle prestanem kojit verím že aspoň 2kg dám dole a prestanem jesť blbosti
Porodila som minulý rok mam 25 rokov 🙂 na začiatku tehu 48kg počas tehu som pribrala 22kg malý sa narodil a mal 3kg behom pol roka som bola na svojej pôvodnej váhe 🙂 neboj sa všetko pôjde tak ako ma a telo si určite poradí
@kacicka1123 ahoj , nie si sama, som na tom este horsie,tiez som 35 tt povodne som mala 48 kg a teram.mam 78 kg takze +30 kg cela som opychnuta, nohy mi ani neodpuchaju a navyse mam po celych nohach take jak pupenceky ked sa poprhlis a skrabem sa v noci nepomaha dakedy ani masticka s kortikoidmi, vysledky su vsetky krvne ok takze to len co najdlhsie pitiahnut a vydrzat. Planujem schudnut kojenim 😁 a dufam ze aj po porode dost kg ostane v nemocnici
@kacicka1123 všetko záleží od teba🙂keď budeš normálne jesť nie sladkosti a nárazovo určite schudnes.Ja som v teh pribrala 13 kg, ale začínala som ako 63 kg a po pôrode a kojeni prvé mesiace v strese nepravidelnosť sladké sa mi od únavy žiadalo som pribrala ešte 4 kg🙂všetci chudli iba ja naberala.z pôrodnice som odchádzala o 6 kg ľahšia.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@kacicka1123 otehotnela som s vahou necelych 43 kg. Pred porodom som mala 62.. do 9m. po porode som bola na povodnej vahe. Pri druhom tehu som pribrala obligatnych 12 kg. Na povodnu vahu som sa dostala po vyse roku.