Váha plodu v 32. týždni tehotenstva

nattyferko
11. okt 2023

Som 32 týždňy tehotenstva..... vaha plodu mam 1583 podla vas dobra vaha alebo nie

tamta
11. okt 2023

@nattyferko k tomu by sa mal vyjadriť tvoj gynekológ, ci je babo dobre vyzivovane a prospieva a nie ženy na MK...

zenulkaaa
11. okt 2023

Za prve vsetko su to priblizne odhady, nikto nevie presne kolko naozaj babo v brusku ma..
A za druhe.. nakolko sme kazdy iny, tak aj nase babatka budu ine. Ak si nizka tak predpoklad je ze budes mat mensie dieta, ak vysoka tak vacsie.. nie je to samozrejme pravidlo, ale moze to byt vysvetlenim ak nahodou ma babo mensiu ci vacsiu pribliznu vahu v danom tyzdni ako odporucaju tabulky.
pozri si tabulky na nete.. tam je ku kazdemu tyzdnu prislusna priblizna vaha ktoru by babo malo mat.
https://www.modrykonik.sk/som-tehotna/32-tyzden-tehotenstva/

mila19
11. okt 2023

Mne sa narodil predcasne syn v 33kt, prietoky neboli dobre a placenta tiez nie. Som aj drobnejsia postavou. Brusko nebolo velke. Vaha maleho 1700g

nssv2
11. okt 2023

My sme mali 2429g, povedal že je o týždeň väčšia, ale to je tiež len odhad 🙂 neboj kým lekár nepovie, že je niečo zle, isto by ti povedal, tak určite je všetko v poriadku 🙂

jana0215
11. okt 2023

@nattyferko záleží, či tá váha z kontroly na kontrolu rastie určitou rýchlosťou. Aj pri pôrode má každé dieťa rozdielnu váhu. Kolegyňa porodila v termíne a maličká vážila cca 2500g, teraz ďalšia známa mala 3900g dievčatko.. ak by bolo zle, dr ti povie. 🙂

nattyferko
autor
13. okt 2023

@jana0215 ďakujem veľmi pekne za radu

nattyferko
autor
13. okt 2023

@nssv2 mas pravdu

floki1994
13. okt 2023

@nattyferko moj sa narodil v 32tt...mal 2300g 🙂

lena2022
14. okt 2023

Moja malá mala v 32tt, cca 1500g, vraj o 2 týždne je menšia, prietoky dobre, v 34tt už mala cca 2100g už len o týždeň menšia. Lekár mi nato povedal že je všetko v poriadku a od drobnej ženy ako som ja obrie dieťa nečaká. Že mala je v poriadku a tých 3400g jej tipuje že bude mať pôrodnú váhu.

nikk3y
5. nov 2023

@lena2022 ahoj a teraz ? Alebo už si porodila? 🙂) zaujíma tá váha

lena2022
7. nov 2023

@nikk3y ahoj oficiálne mám termín 24.11, ale sekciu mám plánovanú na 13.11. Na poslednej poradni minulý týždeň vo štvrtok už vážila cez 2650g.

nikk3y
8. nov 2023

@lena2022 moje je tiež už len týždeň pozadu, na poslednej poradni malo cez 1200g (27tt) co asi nieje vôbec potom zlé 🙂

lena2022
8. nov 2023

Nie to je úplne v poriadku. Moja bola pozadu 2 týždne, a teraz už len týždeň. Lekár mi na to povedal že aj ja som drobnej postavy a nečaká odomňa obrie dieťa.

nikk3y
8. dec 2023

@lena2022 no však že ak sme nižšie tak vravia také aj ten môj mi to povedal včera, no ja som si pozerala koľko vážila moja prvá v tomto týždni (s tým rozdielom že tam ovu menzes všetko pekne vychádzalo).... a vtedy ona mala v tomto týždni (32tt) cez 2200g 🤯 toto je tiež 32tt no podľa veľkosti len 30+5 a malo cca 1697g, tak teraz neviem, on povedal že je to ok...no neviem, začala som sa obávať, ešte keď povedal že v 1.postavení a ja som dokopy pribrala za tie mesiace len cca 9kg 🫥 viem mam veriť Dr. No obavy sú aj tak 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre