Váha dieťatka v 32. týždni

123lina
3. nov 2022

Zdravím, na poradní mi doktorka vypočítala váhu malého 2260g čo povedala,že je o dva týždne dopredu ako by mal byť. Momentálne som 31+2 . Mali ste s tým skúsenosť? Narodilo sa vám potom dieťa skôr alebo ste prenášali a mali väčšie dieťa. Mne povedala ,že meniť termín pôrodu nebude,mám si dávať pozor na stravu aby som nepriberala veľmi aby nemal pri pôrode viac ako 4 kg. Pritom sa stravujem normálne. Ďakujem ☺️

simonatom
3. nov 2022

Ahoj, mne povedali na USG, že je malička o týždeň vahovo popredu. Nič k tomu viac, takže to bolo iba konštatovanie. Ja som potom porodila o 13 dní pred termínom pôrodu s typickou váhou dieťaťa 3 400g, takže neviem koľko by mala maličká, ak by sa narodila v termíne alebo po termíne. Nakoniec som bola rada, že sa skôr vypýtala, aj keď som bola trocha v šoku, že reálne toľko vazila lebo Ja som pribrala za celé tehotenstvo 5,5kg a malé bruško som mala. Neboj nič. Žena všetko zvládne a určite diéty nedrž. 🙂

54tinka54
3. nov 2022

@123lina o dva týždne dopredu? Tak to by snáď už bolo aj na posunutie termínu.. ale tak už dr musí vedieť. Ja som mala podľa utz bábo väčšie len o dva dni čiže to bolo ok. Ale aj tak tvrdila že to bude veľké dieťa 😀 a tak aj bolo, pri pôrode mal takmer 4200g, rodila som 5 dní po termíne.
A inak k tým ich váham neviem ako sa vyjadriť, týždeň pred pôrodom mi lekár v nemocnici tvrdil že malý bude mať 3500g 🙈

selena_luna
3. nov 2022

@123lina ku koncu to bude odhadovana vaha vs realita hore dole pol kila. Mne vraveli ze ma cez 4 kila, ze je obrovska, ale mala 3.700, normalne dieta. Je to len orientacne, pokial dr. Sedeli tie prve merania v 1. Trimestri, tak ovulacia nebola posunuta.
Ak mas vylucenu tehotensku cukrovku, tak sa nic neboj, aj babatka su ako dospelaci, jedno baculatejsie, jedno mensie, dalsie dlhe. .. rozdiel z priemeru 2 tt je zanedbatelny.
A porodis ked sa babo rozhodne. To sa neda porovnavat s inymi 🤷‍♀️ rodia sa 2 aj 4 kilove deti, to ti nikto nepovie kedy sa to stane tebe. 🙂 drzim palce, uzivaj si 🤰 !

pukina
3. nov 2022

Nas bol na tom rovnako, cely bol vacsi na usg v 31. tyzdni nielen vahovo o 2,5 tyzdna, narodil sa 2 dni pred terminom podla poslednej ms s vahou 4100g, ak ste obidvaja rodicia vyssi alebo mate vacsie postavy, nie je to nic nezvycajne, u mna sa nad tym nejak nikto nepozastavoval, lebo obaja s muzom mame 180cm

123lina
autor
3. nov 2022

@simonatom ja som momentálne za celé tehotenstvo pribrala 10 kg čo mi príde normálne ešte 😄

123lina
autor
3. nov 2022

@pukina no obaja sme vyššie, Partner dokonca 190 😄

pukina
3. nov 2022

@123lina tak potom je to uplne normalne, dvaja dlhani nebudu mat snad male dieta :D len ma prekvapuje ze ti to u lekara nikto nevysvetlil

7lenka11
3. nov 2022

akurát včera mi kolegyňa na obede hovorila o týchto odhadoch váhy.. povedali jej, že syn bude mať takmer 4 kilá pri narodení nemal ani 3 kilá, musela ísť dokupovať vecičky 50.. takže to treba brať asi s rezervou.. no ak máte predispozíciu na výšku, tak nečakaj malé bábätko 🙂

nikpa
3. nov 2022

@123lina ale veď tie prístroje majú odychylku, to by pani doktorka mala vedieť. Neviem načo ťa stresuje. Niektore bábätka sa rodia ako 2,5kg iné ako 5kg. Môj mal v 34tt 2320g viem to presne lebo vtedy sa narodil. Podľa tých približných údajov možno má tvoj syn trošku viac ale vôbec to tak v skutočnosti nemusí byť a už vôbec to nemá vplyv na to kedy porodis. Ukľudni sa a užívaj si posledné týždne tehotenstva.

123lina
autor
3. nov 2022

@nikpa ďakujem 🙂🙏

jexica
3. nov 2022

moja bola 2 tyzdne pozadu a vazila 4570 😂😂to su len odhady

zuzuliennka1
3. nov 2022

@123lina vobec sa tymito vypoctami nestresuj 🙂 to masalokedy sedi s realitou. A ked ste obaja vysoki, partner skoro 2m, dieta po porode urcite nebude z tych mensich 🙂

fiirsttiime
3. nov 2022

@jexica jemine to rovno do skolky dat 😃

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lydiasabolova
3. nov 2022

moja mala bola tiez 2 tyzdne popredu, narodila sa tyzden po termine s vahou 4700g 😂

sono2
3. nov 2022

@123lina moja mala v 36tt 3600g
V 40t pôrode 4600g
Dieťa bude cca veľké ako si bola ty.
Veľké deti sa od tabuliek vždy líšia, tak isto ako sme my veľkí malý

jexica
3. nov 2022

@fiirsttiime ani nehovor volali sme ju bublina ani oci nevedela otvorit 😊a to som porodila v 38 tt

nevenka
3. nov 2022

Mne 9 dni pred terminom povedal doktor, ze maly bude mat len 2700g, musel ist von skor kvoli mojmu vysokemu tlaku a mal 3100g.
Moj gyn. ani odhady nerobi a to ma podstatne lepsie sono, ako su tie v nemocnici, lebo tam aj pol mm niekedy spravi vela, ked to babo meria a vo vyssich stadiach sa uz presne zmerat neda. Preto su tam tie rozdiely az do 500g +-...

anavixy
3. nov 2022

Uzivas tehotenske vitaminy (femibion apod.)?
Moja bola v cca 32.tt vacsia o dost, narodila sa v 41.tt 3700g presne ako mi povedali den pred tym na sone 😄

marticka85po
3. nov 2022

Tieto lekarske vypocty vacsinou vobec nesedia. Mne povedal porodnik den pred porodom ze bude mat 3,5kg maximalne a nakoniec mala 5kg 😁😁😁

123lina
autor
3. nov 2022

@anavixy používam ale pregnaBio select 2 ..čítala som ,že aj z toho dieťa dosť priberá ako ale veľmi sa ich vzdať nechcem..mám pocit ,že čo chýba v strave vitamíny a živiny tak aspoň s tým sa dopĺňa 😄

mony970
20. nov 2022

@123lina odpadnem ti povedali skoro na totalku rovnake miery maleho presne v dni 😅 Akoze mam strach a obavy bojim da ako zvladnem porod, to idte pribrala som 8-9 kil? Ale vsetko je v brusku… nechapem naozaj sa hybem som aktivna, jem zdravo a davam su aj pozor na mnozstva… napisal mi do karty ze hypertroficky plod a bude kontrolovany a opkuje test na cukrovku dost ma vydesil… este ze aj hlavicka je vacsia

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre