ahojte... viem ze sa tu uz o vahe babatka popisalo uz vela, ale potrebujem upokojenie :( ... za posledna dva tyzdne som vobec nepribrala a maly pribral len 100 g ... podla dr. som v 36 tt ale maly vazi len 1780g. velmi sa bojim ze nieco nie je v poriadku... dr. ma poslala na CTG, ale neviem ci kvoli tej vahe, alebo sa na CTG v takom stadiu chodi uz normalne. neviem ci ma na to vplyv aj to ze mam uz dva tyzdne zapal krcnych dutin a dr. mi odmieta dat antibiotika... a takisto si myslim, ze som otehotnela neskor ako to rata moja dr.... ale to sa da len tazko urcit 😉 ... no doteraz maly zaostaval len 1 tyzden...teraz je to myslim viac... pohyby citim normalne... snazim sa byt pokojna, no velmi sa o maleho bojim :( ... prosim ake mate skusenosti??? :(
tie údaje váhy aj keď majú gyn, aj najnovšie prístroje ne su na 100 percent pravdivé ,u mňa sa kopli na konci tehu o pol kila čo je dosť a máš ešte celý mesiac pred sebou a bábätko teraz rýchlo priberá ,ak by sa niečo dialo určite by ti to bolo povedané ,alebo ak máš strach určite to predostri dr.a dostaneš vysvetlenie..... 😉
@livocka21 prosím ťa, nič sa neboj, ja som tým prešla a zničila som sebe aj bábätku zbytočným stresom dva mesiace tehotenstva! ako príklad ti uvediem to, že mi v jeden deň boli robené tri merania plodu a všetky boli úplne rozdielne, takže ti nemusím písať, že na toto sa naozaj nedá spoliehať. dokonca ma hospitalizovali pre rastovú retardáciu plodu, furt bol podľa nich príliš malý, zaostával dva týždne, potom mal strááášne malé brucho, tak zase nohy....no keď si na to spomeniem, tak mi je strašne ale strašne smutno. hneď ako som sa prebrala z narkózy (tretia sekcia) som povedala lekárovi, že ak ešte budem mať štvrté dieťa, tak si dám spraviť jeden ultrazvuk na začiatku tehu a to je všetko!!! nech idú do kelu s tými ultrazvukmi, toľko slz, koľko ja som vyronila kvôli môjmu bábätku a toľko strachu a dieťa prišlo na svet zdravé! netvrdím, že ultrazvuk nepomáha, ale v niektorých prípadoch je naozaj len na strach a stres mamičiek. veľmi pekne ťa prosím, upokoj sa a užívaj si svoje tehotenstvo!!!
@julinka322 dakujem za tvoje slova...uz som si povedala ze sa radsej uz nebudem pytat ani kolko vazi...bojim sa aby sa mu nieco nestalo :( hmm hadam bude setko ok 🙂
@livocka21 vahou sa moc nestresuj tam sa vedia lekari hodne mylit +-10%, nasa bola podla merani stale pozadu a keby nema dlhu stehennu kost tak vazi asi tolko co tvoje, v 38tt mala mozno 2500g a musel byt aj porod vyvolany lebo uz nebola vyzivovana a narodila sa 2700g tak sme sa vyhli aj inkubatoru, mala drobne zdravotne problemy ale tiez nesuviseli s vahou....
ahojte som 36 tt a chceli ma hospitalizovat koli nizkej vahe. ma 1980g a vraj je to malo. ja hospit. stale odmietam lebo mam male dieta.uz som z nervami na koncoch lebo neviem co mam robit.stale dookolka to iste. vaha ide velmi pomali nahor. uz ste niektora mala s tymto problem?
Adelsa, tak ja neviem, ze na co cakas, mne keby lekari tvrdili, ze asi nieco nie je v poriadku, urcite by som neriskovala a do tej nemocnice sla. Aj kebyze mam male dieta, ktore je uz zivotaschopne, Ved ide predsa tiez o tvoje este nenarodene dieta. Neviem, ci cakas este radu od vacsich odbornikov, ako su lekari tu na MK, alebo sa chces len vystazovat...asi som to celkom nepochopila...prepac.
A ak bolo meranie naozaj spravne v tvojom pripade, tak je to skutocne malo, v 35.tt sme mali nameranych 2400g a 45cm.
@charlie1980 je pravda ze moje dieta je uz velke, ale ma iba 17 mesiacov a je na mna velmi naviazany. ked ho dam k svokrovcom nebude tam nic jest ani spat.lebo nevie nikde inde spat ako doma. preto mam obavy o neho. ale premyslam nad tou hospitalizaciou stale ci nakoniec nepojdem.
Ja som nikde nespomenula, ze tvoje dieta je velke. Prave naopak, je to este male dieta...ja som pisala, ze je uz zivotaschopny a doporucila ti, aby si zohladnila svoj stav a dala na lekarov a nie pytat si rady tu na MK, nakolko nevies, co sa deje s dietatom, ktore este nie je na tomto svete...dufam, ze sa rozhodnes spravne. S pozdravom...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj váha je +/- pol kila co je dost a mne napr pri detoch doktor ani jediný raz nepovedal váhu akurat pri malom ze bude vacsi a pri malej ze bude malinká....zbytocne sa stresujes keby je nieco zle tak ti to povedia a este na ukludnenie mojej sestre stresovali ze je malý pozadu o 3tyzdne a aj jej posunuli termín a narodil sa den před povodnym terminom a mal 3900g....dalsiu kamosku už stresovali na cisarsky ze bude také velké dieta a nakoniec rodila normalne a mal 3300g ....nic sa neboj 😉
@livocka21