Váha bábätka v 26. týždni tehotenstva

dmkr
6. okt 2017

Ahojte dievcata , mam otazku som v 26tt a na poradni mi dr povedal ze maly ma uz 1000g myslite ze je to vela? Som vraj ako keby v 28tt myslite ze je mozne ze sme mimco pocali o mesiac skor? Alebo je ta vaha v norme?

jankaga
6. okt 2017

@dmkr utz nie je presny. Vaha moze byt 500g hore, dolu.

jankaga
6. okt 2017

Ta vaha je v norme

pribinak
6. okt 2017

Ved to vsetko si sa mala pytat doktorky. Inak take meranie/vazenie moze mat odchýlku aj viac sko 250g

dmkr
autor
6. okt 2017

@pribinak pytala som sa povedala ze mozem mat tehu cukrovku na ktoru idem buduci tyzden, povedal len to ze je to macek a ze nejde podla tabuliek, chcela som len porovnat s ostatnymi maminami ci sme velmi popredu.

jankaga
6. okt 2017

Ja som rodila v 26+2tt, maly mal 750g, takze uplne v pohode ta vaha.

mircalla
6. okt 2017

@dmkr ja som bola s dcerou popredu cely cas 2 tyzdne, ku koncu uz 3. narodila sa 19 dni pred terminom a mala 3950. ziadna cukrovka. proste bola macek, teraz je uplne v norme, syn bol na tom podobne a ten je uplne chuducky

Okrem toho poznam pripady, kde sa sekli az o kilo pred porodom

deti95060810
6. okt 2017

to že lekárka povedala ešte nemusí byť pravda... Nie žeby ťa chcela vedome oklamať - to nie, ale, to váženie a meranie nie je až také presné....

tiumen
6. okt 2017

@dmkr syn mal cca v 26tt u Grochala na 3D 1181g 😀 a veru som mala aj teh.cukrovku ale syn mal byť zrejme taký veľký nakoľko má takmer 4roky a stále je väčší ako jeho rovesníci (výškou, nikdy nebol tučný.. jeho váha bola aj na sone primeraná jeho dĺžke 🙂 )

alieeenka13
6. okt 2017

Neviem, ale ja som bola na sone 24+5 a babo mi vazilo 700g a teraz kazdy tyzden pribera aj po 200g takze moze byt vacsie ale nie az vacsie niekolko tyzdnov

dmkr
autor
6. okt 2017

@tiumen je ta tehu cukrovka nejak nebezpecna pre babo? Co to znamena ak ju budem mat pre mna prosim🙂

dmkr
autor
6. okt 2017

Este ma teda otazku -znamena to to ze babo nemohlo byt splodene o mesiac skor? Teda myslim ze by som mala este jeden menzes napriek tehu ze by nebolo z aprila ale z marcoveho cyklu. Az tak popredu niesme ?

nika898
6. okt 2017

@dmkr myslim ze vaha je uplne v pohode. Ako ti pisali zienky vyssie podla sona je to len orientacne. Moj prvy syncek bol tiez o 2 tyzdne. Narodil sa o 10 dni skor ako sme mali termin a mal krasnych 3400g a 51cm takze uplne v norme a tiez mi doktor vravel ze je macko. Co sa tyka pocatia riad sa prveho sona do vtedy sa vyvijaju vsetky babatka rovnako. Cize ak uz na prvom UTZ ti povedali ze je vacsi tak je mozne ze ste ho pocali skor 😉

maciatkolulu
6. okt 2017

@dmkr ja neviem, vsak sa tes, ze dieta pekne pribera, to je uplne normalna vaha, naco sa stresovat dopredu nejakou cukrovkou a rozmyslanim co a ako a keby.... Ine sa zase stresuju, ze ma par deka minus, potom je problem, ze plus, ved to je zivy tvor, ktory nemusi ist podla tabuliek prepanajana.... A nam sa sekla pred porodom par hodin o vyse pol kg.... Takze tes sa, ze dieta prosperuje a je ok

dmkr
autor
6. okt 2017

@maciatkolulu ja sa tesim, tiez hovorim ze je lepsie ze je vacsi ako keby bol zas mensi, len ti doktori vedia byt niekedy mozno nechcene necitlivy a trepnu nieco tehotnej zene a neuvedomuju si ze ja mozem nad jeho slovami rozmyslat dalsi mesiac do dalej poradne

dmkr
autor
6. okt 2017

@nika898 prve sono bolo tusim zase ze bol o par dni mensi a potom dalsie bol myslim na den presne cize teraz to asi zase o par dni dobehol. Ja si tiez myslim ze ta vaha neni az tak velmi popredu len clovek uz si neni isty nicim preto som chcela len nazor inym mamiciek ze ako sa deti vyvijaju v tomto tt.

maciatkolulu
6. okt 2017

@dmkr ano, viem si predstavit, preto radsej neries, nehladaj a tes sa, ze mas zdraveho macka🙂 drzim palce

anonym100
7. okt 2017

@dmkr je nebezpečná ako vsetky ochorenia....pre teba to znamená diétu a zvýšené sledovanie 😉

chvostik1
7. okt 2017

@dmkr Na sono by som sa velmi nespoliehala. Mne na poradni v 36tt povedali, ze babo vazi 2750g. Kazdy tyzden poradna, vsetko v norme. Malicka sa mi narodila cisarom v polovici 39tt a vazila 2700g.

nika898
7. okt 2017

@dmkr riad sa podla prveho sona 😉 a neboj vsetko bude ok. Mozno bude trosku vacsi alebo rychlejsie rastie. Moj syncek vyzera na 2 roky a pritom ma 17 mesiacov ale som tomu len rada ze tak krasne rastie. A co sa tyka porodu uplne v pohode na 4 zatlacenie bol vonku a mala som len 5 stehov. Takze nestresuj a uzivaj si 🙂

vuvu163
21. jún 2022

@jankaga ahoj fakt si rodila 26+2? Ja som v nemocke, dnes presne 26+2 mala je väčšia, teraz váhu neviem ale je z väčších. Malý sa ma ôk? Je v poriadku? Dajú sa také deti vypiplat? Skrátil sa mi krcok na 1,4 😭 hrozí predčasný pôrod.... Ako zatiaľ sa to drží, ani nechcú šiť, ale.... 🤷‍♀️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre