maminy, dnes som bola na sone, a som v 26tty, mala som byť v 30tt. malé Vaha cca 1000gr. je to veľa? na to, že som v 26tt? a do záveru mi napísali: incipientna hypotrofizacia plodu.máte niektorá s tým skjúsenosti? vobec tomu nerozumieim. bojím sa a plačem.
placenta v predu, bez známok odluť´čovania
Ked niecomu nerozumies, preco sa neopytas svojho mudr, vsak na to tam je.
Ak si silne znepokojena, chod na vysetrenie k inemu mudr a vypocuj si jeho nazor
@zuzanag1 incipientná hypotrofizácia znamená začínajúca podvýživa. To že sa placenta neodlučuje je fajn, dobre by bolo vedieť jej vek vzhľadom na dĺžku tehotenstva. Môj najstarší syn sa narodil v termíne, mal 2,6 kg. Mala som prestarnutú placentu, v 34.tt vyzerala podľa sona už ako tesne pred pôrodom. Syn je zdravý.
Hlavne sa pýtaj svojho dr, my nepoznáme tvoj zdravotný stav, ostatné diagnózy, priebeh tehotenstva.
Držím palce!
Moj prvy syn sa narodil v 28. + 5 tt a vazil 1150 g.
23tt+5 = 900g...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
placenta vpredu nevadi a hypotroficky novorodenci pokial viem, sa rodia "vychudnuti" ale nepocula som, ze by mali mat aj nejake "poruchy" 🙂