Dievcata, ja uz sa v tom stracam, ako to vidite vy? Termin porodu mam podla poslednej ms 6.6.2015. Zijem v tom, ze mi prave prebieha 30tt, cize som v ukoncenom 29 tt. (ako vidite, aj tu mi MK takto pocita) Vcera som bola v poradni a ostala som zmatena. V 30 tt moja doktorka posiela tehotnu na sono do nemocky, kde chce rodit, aby je spravili sono prietoky. Tak sa jej na to pytam, ona na to, ze mam cas a mam sa objednat az v tyzdni, ked je v pondelok 13. aprila, lebo az vtedy budem v ukoncenom 30 tt. A na to mi pozera na tom svojom koliesku, ze odkedy ma moze vypisat na matersku - vravi, ze 25.april - cize o styri tyzdne - mne teda vychadza, ze podla mojho vypoctu budem v 34 tt, ale podla jej len 32tt??? Ide mi len o to, dievcata, aby som nesla neskoro na tie prietoky do nemocky... Dufam, ze som to vsetko zrozumitelne vysvetlila, lebo ja sama v tom uz mam chaos, v ktorom tt vlastne som!??! Dakujem za kazdy nazor!
Dakujem,
@bonaqa2013, tak ako vravis, aj podla mna sa pomylila, lebo potom by som mala termin az v 42 tt... Este raz dakujem!
@julka188
V knizke musis mat zapisany vypocitany datum porodu. Mne ho korigovala pri synovi. Podla menstruacie bolo 30.11., podla sono 4.12. Tak to tam aj zapisala, ten opraveny.
Ohladom tych prietokov to asi nebude take presne, ale ohladom vypisania na matersku by to uz vplyv malo. Tak sa jej spytaj, ze teda aky datum plati. Aj ked obe metody su iba statistiky, ale musi lekarka vediet tvoj predpokladany datum porodu, a podla toho sa pocita ostatne.
V kazdom pripade vsetko dobre!
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@julka188 nič si z toho nerob, nič sa nestane ak na tie prietoky pôjdeš aj neskoršie. Podľa kalendára rodíš o 10 týždňov. teda mala by si. Lekárka možno pozerala podľa pohybov, alebo sona, alebo je už prepracovaná....