V 39. týždni som otvorená na 4 cm

lucka11985
21. júl 2020

Dobry den,
prosim vas, viete mi povedat, ci sa mam obavat, vcera som mala poradnu, vag,hrdlo 1,5cm, volne pre 2 prsty, otvorene na 4cm, CTGzatial ok, ultrazvuk mi nebol robeny (prietoky, kolko mam plod.vody). moc a tlak ok. Poslali ma este domov. Tvrdnutie brucha mam uz dlhsiu dobu, je caste, ale nie je pravidelne, co si o tom myslite? Vraj to moze trvat este aj niekolko dni, vopred dakujem za reakcie

domcii69
21. júl 2020

@lucka11985 Ja som bola na tom rovnako pred 3 mesiacmi. Vydržala som tak týždeň a porodila som ale nakoniec cisárskym nešla som sa otvorit do 10cm... 12hodin...nechceli mi dávať vyvolavacku

martinka13
21. júl 2020

Bud rada. Krásne sa telo pripravuje na pôrod. Držím palce🙂

cammille
21. júl 2020

Ja som vzdy pri tomto naleze porodila do jedneho - dvoch dni😊 vzdy to bol velmi rychly porod, drzim palce🤩

vierka1991
21. júl 2020

@lucka11985 ja som bola tak isto na 4cm, ani som o tom nevedela, poslal ma do nemocnice, ale preto ze som mala vysoký tlak. Tam nečakali, rozhodli sa ze mi prepichnu vodu a malý bol za 1 a pol hodiny na svete. Bola to rychlovka.

katarina9593
21. júl 2020

@lucka11985 ahoj ja som bola v 38tt išla som na poradňu a lekár sa ma pýtal či mám veci zo sebou hovorím nie lebo že som na 6cm otvorená takže som išla domov pre veci volala môjmu nech príde z práce o pol 8 večer mi praskli vodu a 22:48 bola dcérka na svete ☺️☺️

aceris
21. júl 2020

@lucka11985 ja som bola na 3-4cm otvorena 3tyzdne😂lekar sam nechapal...az po tych 3tyzdnoch mi praskla voda a ne a ne sa otvarat viac...trvalo to dlllho ale siel nakoniec prirodzene...

mmoni89
21. júl 2020

Nemáš sa čoho obávať veď už kludne môžeš rodiť. Ja som za pár hodín rodila resp.za 2

lucka11985
autor
21. júl 2020

Dakujem vam za reakcie, obavam sa len toho, ci budem vediet, kedy mam ist do porodnice. Dr. vravela, ze to tvrdnutie su kontrakcie. Lenze okrem tvrdnutia, a tlaku zospodu sem -tam (vacsinou ked sa babo hybe) nejake bolesti nemam... Je to druhe dieta, no pri prvom som mala vyvolavacku, bolesti prisli vtedy strasne rychlo a aj porod...

lucka11985
autor
21. júl 2020

Este sa chcem opytat, tiez vam nerobili ultrazvuk? Lebo moj lekar ma dovolenku a zastupujuca ultrazvuk nerobila, len ctg zaznam a pozrela zospodu.

ivangeline
21. júl 2020

Ja som bola 2m na 2 a posledný na 3 a pol...a aj tak pôrod vyvolávali, lebo som sa neotvarala. XD Ostala som pri 4 až 5..

sabush000
21. júl 2020

mne moj gynekolog robil stale ultrazvuk, a ked som chodila na ctg tam ma ešte moja porodnicka vyšetrovala. deň pôrodu mi na ctg už bolo krásne vidno kontrakcie a doktorka sa ma pýta že Vás to neboli a ja že nie, lebo že to už su skoro pôrodne kontrakcie, otvorená na 1 prst poslali ma domov. toto bolo poobede o 1ej, o pol4ej už som začala cítiť tie kontrakcie pravidelne každých 5min ale ma to nebolelo vôbec. večer o 7ej som porodila. krásny rýchly skoro bezbolestny pôrod. tak držím palce 🙂

karinka098
21. júl 2020

@lucka11985 Pri najstaršej dcére som bola mesiac na 3 cm otvorená a robili mi sekciu 40+5,malej sa nechcelo ísť von.😀

domcii69
22. júl 2020

@lucka11985 tiež som to mala tak je to bežný postup

mmoni89
23. júl 2020

@lucka11985 utz je v podstate v takom týždni už zbytočný bábo je veľké a nieje čo veľmi pozerať pokiaľ už má správnu polohu. Vtedy sú dôležité prietoky akurát, niektorý ani zo spodu nepozeráju v tomto týždni lebo už to je jedno. Mňa pozerali až na poradni 40+0 a to som aj porodila.

mimi97
24. júl 2020

Som 40tt a presne na 4 skoro 5 prstov otvorená už skoro týždeň ,poslali ma domov ak do pondelka neporodim tak v pondelok mám príjem 🙂 a tiež okrem tvrdnutia nemam žiadne kontrakcie len,že sa otvaram , ale vraj ked chytia bolesti treba hned ísť lebo vraj to už bude mat rýchly spad

lucka11985
autor
22. aug 2020

ja som nakoniec porodila v den terminu s vyvolavackou, porod bol rychly, bolesti prisli az po odteceni plodovej vody, a mala sa narodila 40 min po odteceni vody, dr si len stihla obliect plast 🙂 vravela, ze kazda zena by si taky porod priala

nini1010
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre