Dobry den,
prosim vas, viete mi povedat, ci sa mam obavat, vcera som mala poradnu, vag,hrdlo 1,5cm, volne pre 2 prsty, otvorene na 4cm, CTGzatial ok, ultrazvuk mi nebol robeny (prietoky, kolko mam plod.vody). moc a tlak ok. Poslali ma este domov. Tvrdnutie brucha mam uz dlhsiu dobu, je caste, ale nie je pravidelne, co si o tom myslite? Vraj to moze trvat este aj niekolko dni, vopred dakujem za reakcie
Bud rada. Krásne sa telo pripravuje na pôrod. Držím palce🙂
Ja som vzdy pri tomto naleze porodila do jedneho - dvoch dni😊 vzdy to bol velmi rychly porod, drzim palce🤩
@lucka11985 ja som bola tak isto na 4cm, ani som o tom nevedela, poslal ma do nemocnice, ale preto ze som mala vysoký tlak. Tam nečakali, rozhodli sa ze mi prepichnu vodu a malý bol za 1 a pol hodiny na svete. Bola to rychlovka.
@lucka11985 ahoj ja som bola v 38tt išla som na poradňu a lekár sa ma pýtal či mám veci zo sebou hovorím nie lebo že som na 6cm otvorená takže som išla domov pre veci volala môjmu nech príde z práce o pol 8 večer mi praskli vodu a 22:48 bola dcérka na svete ☺️☺️
@lucka11985 ja som bola na 3-4cm otvorena 3tyzdne😂lekar sam nechapal...az po tych 3tyzdnoch mi praskla voda a ne a ne sa otvarat viac...trvalo to dlllho ale siel nakoniec prirodzene...
Nemáš sa čoho obávať veď už kludne môžeš rodiť. Ja som za pár hodín rodila resp.za 2
Dakujem vam za reakcie, obavam sa len toho, ci budem vediet, kedy mam ist do porodnice. Dr. vravela, ze to tvrdnutie su kontrakcie. Lenze okrem tvrdnutia, a tlaku zospodu sem -tam (vacsinou ked sa babo hybe) nejake bolesti nemam... Je to druhe dieta, no pri prvom som mala vyvolavacku, bolesti prisli vtedy strasne rychlo a aj porod...
Este sa chcem opytat, tiez vam nerobili ultrazvuk? Lebo moj lekar ma dovolenku a zastupujuca ultrazvuk nerobila, len ctg zaznam a pozrela zospodu.
Ja som bola 2m na 2 a posledný na 3 a pol...a aj tak pôrod vyvolávali, lebo som sa neotvarala. XD Ostala som pri 4 až 5..
mne moj gynekolog robil stale ultrazvuk, a ked som chodila na ctg tam ma ešte moja porodnicka vyšetrovala. deň pôrodu mi na ctg už bolo krásne vidno kontrakcie a doktorka sa ma pýta že Vás to neboli a ja že nie, lebo že to už su skoro pôrodne kontrakcie, otvorená na 1 prst poslali ma domov. toto bolo poobede o 1ej, o pol4ej už som začala cítiť tie kontrakcie pravidelne každých 5min ale ma to nebolelo vôbec. večer o 7ej som porodila. krásny rýchly skoro bezbolestny pôrod. tak držím palce 🙂
@lucka11985 Pri najstaršej dcére som bola mesiac na 3 cm otvorená a robili mi sekciu 40+5,malej sa nechcelo ísť von.😀
@lucka11985 tiež som to mala tak je to bežný postup
@lucka11985 utz je v podstate v takom týždni už zbytočný bábo je veľké a nieje čo veľmi pozerať pokiaľ už má správnu polohu. Vtedy sú dôležité prietoky akurát, niektorý ani zo spodu nepozeráju v tomto týždni lebo už to je jedno. Mňa pozerali až na poradni 40+0 a to som aj porodila.
Som 40tt a presne na 4 skoro 5 prstov otvorená už skoro týždeň ,poslali ma domov ak do pondelka neporodim tak v pondelok mám príjem 🙂 a tiež okrem tvrdnutia nemam žiadne kontrakcie len,že sa otvaram , ale vraj ked chytia bolesti treba hned ísť lebo vraj to už bude mat rýchly spad
ja som nakoniec porodila v den terminu s vyvolavackou, porod bol rychly, bolesti prisli az po odteceni plodovej vody, a mala sa narodila 40 min po odteceni vody, dr si len stihla obliect plast 🙂 vravela, ze kazda zena by si taky porod priala
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@lucka11985 Ja som bola na tom rovnako pred 3 mesiacmi. Vydržala som tak týždeň a porodila som ale nakoniec cisárskym nešla som sa otvorit do 10cm... 12hodin...nechceli mi dávať vyvolavacku