Ahojte skúsenejšie dievčatá,
Som 39+2, dnes z poradne so záverom, že uzavretá, krčok bez zmeny, len hlavička nalieha ako posledný mesiac..
Máte niektorá podobnú skúsenosť a porodili ste v termíne, resp. Bez vyvolávania?
Mne nič nie je, neodišla mi zátka, ani poslickovia neviem čo sú, robím všetko v domácnosti, chodím, cvičím jogu, pijem čaje, robím si náparky a jediné, čoho som sa obávala je vyvolávanie pôrodu a už sa bojím, že sa tomu nevyhnem ..
Ďakujem za skúsenosti
den pred porodom som bola na pravidelnej kontrole a doktorka, ze este sa nechystajte a rano na dalsi den sup :D
ja som mala rovnaký nález v rovnakom čase, nikdy žiadny poslíčkovia, dokonca u mňa aj hlavička do poslednej chvile vysoko...rodila som 39+6, v noci mi odtiekla plodová voda a o 10hod neskôr bol malý na svete. Tiež som sa bála vyvolávania, hodinu pred odtečením plodovky ešte som lúštila na nete, dokedy môžem čakať s vyvolávaním....nestresuj, užívaj si posledné dni 2v1, oddychuj, koľko sa dá.
V piatok som bola na poradni a tiwz som mala takyto nalez a v nedelu mi zacal porod😁 prenasala som tyzden. Ani poslickov som nemala ani brucho netvrdlo ani zatka mi neodisla😁 Vyvolavacku neviem po akom case prenasania davaju
Ďakujem všetkým za povzbudenie 🙂
Ja som pri prvom nemala ziadne naznaky prichadzajuceho porodu. Porodila som 4dni po termine bez vyvolavaciek. Druhe mi dr hovorila hadam mesiac pred terminom, ze uz to bude a na dalsiu poradnu uz nepridem, prisla som a porodila som den pred terminom. A posledna sa narodila presne v den terminu a to som sa otvarala uz v 7mesiaci. Nalez sa meni z hodiny na hodinu.
Ja som mala aj vyvolane porody a ani v den porodu mi nic ine nepovedali len ze na porod to nevyzera. A z hodiny na hodinu sa vsetko rozbehlo.
Je to štandardný nález na tvoj týždeň. Ja som robila všetko možné aj nemožné a aj tka som rodila až 40+6. Odtiekla mi voda. Ono to môže byť veľmi rôzne, daj bábätku čas a priestor 🙂
Mas este dva tyzdne cas😊 zmena moze byt z hodiny na hodinu
Ja som porodila prve dieta 40+8, teda skor 7 a ten osmy den uz bol na svete, v noci sa narodil, mala som uz ist rano na vyvolavacku. Voda mi nepraskla, zrazu len kontrakcie a po 3,5 hodinach bol maly na svete. Pri druhom som bola otvorena na 5 cm mesiac pred porodom a porodila som az po 3 Hamiltonoch v 40+4.
To moze prist z cista jasna.
Ja som mala vyvolany 40+3tt
Mne sa prvý pôrod sám rozbehol 40+6, dva dni predtým som mala krcok zavretý, dlhý, poslickov som nemala nikdy žiadnych a nijako som si doma pôrod neprivolavala. Proste dieťa dozrelo, prišiel čas 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ano takyto nalez den pred porodom, druhy den som porodila do 4h (prasknuta plodovka) a 2h s toho boli len kontrakcie... prve dietatko... niekedy to ide raz-dva... nerobila som nic, mali robit cisarsky, potom ho ani nestihli.