Ahojte , máte niekto skúsenosť dnes mi doktor povedal že môj chlapček má 2300g váhu že je to máličko som 36tt. Predpísal mi injekcie fraxiparine 0.3mm ževraj to má pomôcť maličkému na váhe. Iba že som sa dočítala že fraxiparine je na zrážanlivosť krvi 😔 ďakujem za diskusiu ♥️
nasa mala 2150g ked sa narodila,bezproblemove tehotenstvo, este som aj prenasala..vystrasili ma az na konci ze to je malo a neviem co a dali ma na infuzie 🙏🏻😂 verila som sebe aj jej ze bude zdrava aj ked mensia, a bolo to tak. vela spravi ale genetika, ma nizka vaha 50, to iste mama moja a otec dcerky tiez nieje najvyssi takze sa nestresujte☺️
ráno podľa ultrazvuku mala dcéra 2190 g v 38tt a poobede, keď sa narodila mala 3190g... Takisto syn, 38tt podla utz 2650g a druhy deň sa narodil 3350g..takze ta váha je fakt orientačná
Mamičky ďakujem vám veľmi pekne 🙏♥️som pokojnejšia trošku. Tie injekcie by nemali uškodiť maličkému že?
Ozaj orientačná.... dcérka mala mať 2500g a mala nakoniec 3500....
@adrikaadriana fraxiparin na zriedenie krvi, aby prietoky v brusku boli lepšie a babu šlo viac živín 🙂 mala som rovnaký problém, tiez som brala fraxiparin aj infuzky. Do konca tehu sa vaha ešte vie pekne dohnať, jedzte veľa hroznoveho cukru, vajíčok a veľa vody.
Moja mala den pred porodom odhad 2800gr (37+1tt) o den neskor sa narodila s 2320gr total zdrava len ruky nohy jak sparatka mala😂 o 2 mes mala „normal“ vahu.
Je to orientacne moze mat viac ale aj menej neboj vse je ok
este mas mesiac cca este priberie za ten cas 800-1000gramov, posledny mesiac priberaju najviac ak bude mat v 40 tyzdni 3kg tak je to uz viac menej normalna vaha
Kvôli inému problému som si fraxiparin pichala celé tehotenstvo neboj bábätku určite neublíži
@im709vf ďakujem krásne ♥️🙏
V poslednom mesiaci babo je schopne pribrať aj vyše kila, takže nestresuj sa až tak zbytočne. Môj v 36 tt mal 2500 g. Čiže nie veľmi rozdiel a narodil sa v 41 týždni s váhou 3400g
Hlavne ide o to, aby boli v poriadku prietoky. Váha je aj orientačná, je to plus mínus. Zároveň ak ty si drobná a štíhla, ani bábätko nemusí byť "veľké a buclate".
ďakujem ♥️🙏 áno som drobná aj keď som pribrala 20kg 😆 ale pred tehotenstvom som mala 44kg a to stále a mamina má tiež porodila v 7 mesiaci. Ďakujem veľmi ma upokojujú tieto slová keďže som prvorodička 😊😊 ešte raz všetkým mamičkám zo srdiečka ďakujem ♥️♥️♥️
Mne v piatok deň pred termínom povedal lekár ze mala bude mať cez 4 kg v pondelok o 02:30 ráno som porodila dcerku ktorá mala 3,260g. 🙂
Stačí o milimeter zle odmerať a hneď je odchýlka takže určite by som bola v kľude 🙂
@adrikaadriana mne tvrdili, že dieťa zaostáva vo vývoji, pichala som si fraxiparine tiež, rodila som sekciou a mala sa narodila s váhou 2780g. Bývalá gynekologicka povedala, že to je akurát váha. Nemaj strach, oni všetko podľa "tabuliek" riesia a zbytočne stresuju mamičky.
Neboj sa, moja dcerka sa narodila v 39tt a váhou 2600g. Je zdrave dievcatko. Ja som tiez menšia - 163cm a 50kg. Mala som pri narodení tiež 2600g a to ma mamina ešte prenášala. :D
Ďakujem 🙏😊
To len na to aby cez pupocnu snuru babatku isly lahsie ziviny. Ja som brala od druheho trimestra az do konca tehotenstva anophyrin 150mg lebo tiez hrozila rastova retardacia plus preklampsia pred 34tt. A maly sa narodil v 38tt. vyvolaly mi porod a maly mal 2730g a 48cm. Teraz na 10 tyzdnov mal 5300g cize pekne dobehol.
@adrikaadriana fraxiparine je na zrážanie krvi to je pravda, a to ako ma váhu zistil cez sono, takže je to nepresný výsledok.. Aj mne sa celkom dosť pomýlili 🤣 ze vás malý bude mať 3800g a mal 4500g ťažké nelam si hlavu
@adrikaadriana tiež mi v 36tt povedali, že mala ma 2kg. Rodila som 9 dni po termíne a mala vážila 3350g. A krv si riedim cely život, aj počas tehotenstva. Takže sa neboj nicoho
Mamičky ďakujem vám všetkým čo ste sa pripojili ♥️🙏
@adrikaadriana Ahoj, aj ja som brala Fraxik, ale kvôli varixom na pošve...a po sekcii potom ešte
@vanda323 ďakujem pekne 😘😘
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@adrikaadriana naša malá sa narodila v 37týždni a mala 2345 g, uplne zdravé dieťa.....v prvých mesiacoch to dobehla, priberala uplne ukážkovo.....jedák je z nej aj teraz a to má už 4roky