Je normálne, že vôbec nepociťujem hlad? Som v 35 tt a stačí mi zjesť za celý deň rožok a dve maličké suché minibagetky (z tesca) bez ničoho 😒 Bruško mám síce menšie ako majú ostatné tehulky ale bábo je vraj veľkostne zodpovedajúce 35 tt. Nútim sa jesť čokoľvek. Predtým som jedla stále a teraz zrazu skoro vôbec.
Ja prvé tri mesiace som myslela, že to nevydržím ak to neprestane. Bývalo mi príšerne zle. Potom to prešlo a začalo mi chutiť ale hlavne sladké čo som nikdy predtým nejedla. Mäso som tiež nemohla ani cítiť ale teraz už občas zjem aj mäso 🙂 Doktor mi pozeral či má maličká dosť výživy a je to v poriadku. Ale vraj bude maličká a bude vážiť len 2,8 kg. Tak ja neviem. Príde mi to divné, že nejem hlavne teraz keď potrebujem, aby aj malinká mala výživu.
Ja som sa práveže v 35-tom tak rozožrala, že som ešte 12 kíl dala do pôrodu. Tak ma hrešili v poradni. Aj doktor to nevydržal a povedal: "čo toľko žeriete!", to nemáte jesť 2 x tak veľa ako radia staré matere, ale 2 x tak výživné jedlá. To staré porekadlo už dávno neplatí. ........Keby ma nehreší, tak pojem omnoho viac, čo som bola stále hladná. Tak, ale zas mám svoju váhu späť 🙂 Každý máme iný problém. Hlavné je, aby boli deti zdravé. Dnešné výživové doplnky, návštevy poradne a vyšetrenia riadne napredovali a dokážu veľa usledovať vo vývine dieťaťa a tiež, či mu niečo chýba. ..... A možno by to chcelo ísť k niekomu sa najesť, lebo ťa môžu "akože" nasýtiť aj výpary z toho, čo varíš /toto mávam mimo tehotenstva non-stop a do korely tam, priberiem aj z tých výparov ako keby som to zjedla celé aj s hrncom :D/. Možno keby ideš na obed k mame a zrovna by varila niečo /na tvoje želanie/ voňavučké mňam-mňam by ti to naštartovalo chuťové poháriky :D
Práveže som u maminy, ktorá varí stále.. chladnička prekypuje plnosťou. Priateľ robí v zahraničí a nechcela som byť sama. A aj tak to nefunguje. Vlastne to fungovalo jedávala so mnou ... a teraz je sama 🙂 na čo sa ona hnevá, že kvôli mne priberá ale ja som zase prestala jesť
je to docela logicke,tiez som na tom tak bola,babo uz je velke a berie priestor aj zaludku a tym padom sa nema kam roztiahnut a staci min.jedla a je plny, na internete su o tom aj clanky 😉
Ja som tiez vela nejedla a ani vela nepribrala, hlavne je jejest zdravo a vyvazene..ja som jedla vela salatov..skoro vobec maso..a pribrala som za cele tehu asi 8 kil
ja som to mala v 1. teh. podobne. vsetko mi tlacilo na zaludok, takze mi stacilo zjest len troska a hned som sa citila prejedena.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@depenipisapa
ja som velky jedak, nemozem prestat, ale predstav si, ze v tehotenstve som nejedla ani polovicu toho co normalne. dokonca som v prvych mesiacoch vyrazne schudla, bolo to aj kvoli nevolnosti. a vobec som nejedla maso-to ani kusok pocas 9 mesiacoch, hned mi bolo zle. len ovocie, kompoty, zmrzliny a ovocne zmrzliny(ktore inac bytostne nemusim). caje som tiez nemohla do seba dat...a tiez som sa bala, ci mala dostatok vyzivy 😨