Dobrý deň, dlhodobo beriem Magnézium 835mg od Swiss.. Nikdy sa mi nestalo, že by som si dala dve tabletky až teraz.. Nakoľko je to výživový doplnok, tak nechcem stresovať, ale i tak sa chcem opýtať či nemá niekto podobnú skúsenosť. Za odpovede dakujem
@ceresnicka125 záleží koľko za deň a ako často užívaš. myslím, že dve tabletky miesto jednej nie je problém. ak je toho viac, tak sa sleduj a prípadne sa poraď s lekárom. stačí zavolať na pohotovosť a spýtať sa, ale myslím, že to bude v poriadku. ďalšiu dávku si daj radšej neskôr alebo vynechaj.
@silvapokorna beriem jednu za deň, ale úplne som zabudla na to, že už som si dala.
@mon8060 34tt aktuálne.. Ja beriem magnezium dlhodobo, lebo som mala nedostatok. V tehu sa to zlepšilo, ale nevysadili sme ho.
@ceresnicka125 jedna sa o oxid horecnaty ,ten sa vstrebava len v cca 4%--tazke realne z 1600mg ma telo len 80mg..je to skor poddavkvanie ako predavkovaie /na den treba okolo 300-400Mg/..aj pri tejto akoze mega davke. Lepsie vstrebatelnost ma laktat ci citrat horcika..oxid je tak do kosa-zial.
@ceresnicka125 no z jednej ďalšej tabletky sa nič nestane ale priprav sa na to že už o chvíľu ti ho vysadi dr..
@ceresnicka125 Nestane sa nic. Nezabudni vsak magnezium 4 tyzdne pred porodom vysadit.
@ceresnicka125 na obale píšu že ide o 500mg čistého magnezia. Pravda je aj že ako oxid sa horšie vstrebava. Nemalo by sa nič stat, môžeš byť malatnejsia. Pre porovnanie v 1tbl magnesium lactici (modrá krabicka) je len 51mg čistého horcika a tehotnym dávajú aj 6-8tbl denne, v odovodnenych prípadoch. Pripadne by som si hodila smectu, čo zníži jeho vstrebane množstvo: ) napríklad. ..
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
V kolkom si tt?..a máš nejaký zdravotný problém že berieš zvýšenú dávku?