Ahojte. Našla som tu viacero diskusii na túto tému, ale nedočítala som sa to, čo som potrebovala.. Som 33+5 a skracuje sa mi krčok, začínam sa otvárať. Dr ma poslal na hospitalizáciu, ale odtiaľ ma poslali domov, že to nie je nič akútne a vraj mám prísť v piatok 🙈 no. A k veci.. Môj dr mi predpísal utrogestan. V letáku sa píše, že sa môže len v prvom trimestri. Tu som sa dočítala, že ho ženy brali aj neskôr a všetko ok.. Len píše sa tam aj to, že môže vyvolať poruchu pečene a tu je ten problém.. Ja som prvé dieťa porodila v 34+2 kvôli hepatopathii (teda porucha pečene spôsobená tehotenstvom).. A teraz mám riskovať, že sa to znovu zopakuje? Viem, že treba robiť všegko pre to, aby sa dieťa nenarodilo skôr, no na druhej strane je hepatopathia hrozná a kvôli nej som lieky jedla skoro pol roka, nemohla kojiť a ešte aj malý mal silnú žltačku..
@rarara88 neviem sa dovolať ☹️
Zavolaj do nemocnice kde ta vysetrili. A ak zajtra ides opat,spytaj sa na to a dovtedy neuzivaj ten liek.
@brigib počkám do zajtra a spýtam sa tam. Ďakujen
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@elizabeth175421 na to sa spýtaj tvojho gynekológa pre istotu