Utrogestan v 3. trimestri

boubatko
19. jún 2013

Ahojte baby. Gynekolog mi proti skracovaniu krcka a tym padom proti hroziacemu predcasnemu porodu predpisal Urogestan 200 mg. 3x denne 1 tabletu. No v pribalovych letakoch som sa podozvedala kadeco, ze sa vobec nema uzivat peroralne vo vyssich stadiach tehotenstva, ze moze vyvolat komplikacie u deti a tak podobne. Ste tu niektora, ktora ste ho brali aj v 3. trimestri? Ja som z toho uplne zmatena, neviem, co je horsie- ci predcasny porod, ci tie lieky. Pomozte mi prosim. Dakujem.

mirkatrencin
19. jún 2013

Ahoj, ja ho beriem od 25. týždňa vag. 2x denne. Dali mi ho v nemocnici a odvtedy mi ho doktorka predpisuje, tiež na udržanie tehotenstva. Tiež som sa dočítala, že by sa mal užívať len do 1. trim. ale tak neostáva mi nič iné ako im veriť, že vedia čo robia...zas na druhej strane mi pomáha a krčok sa prestal skracovať a už som neni taká ubolená dole..tak si myslím, že mi pomáha.. 🙂

mirkatrencin
19. jún 2013

https://www.modrykonik.sk/forum/2-trimester/utrogestan-2/

tiež som sa tu na to báb pýtala a takto mi odpísali, snáď to zodpovie, čo chceš vedieť...

zinhka
24. jún 2013

@boubatko mne ho moj svajciarsky doktor predpisal v 29 tyzdni, peroralne, mala som niekolko dni caste tvrdnutie brucha, na pribalovom letaku nevidim ziadne rizika... 😖

boubatko
autor
25. jún 2013

@zinhka
@mirkatrencin diky baby, az teraz som si vsimla odpovede.

zinhka
26. jún 2013

@boubatko a beries ho teda?

boubatko
autor
26. jún 2013

@zinhka beriem, beriem. je to mensie zlo ako porodit predcasne....

veronm
6. aug 2016

@boubatko prosím ta, ako dlho si brala utrogestan? prvé tehotensvo som mala dost rizikové, v týždni mi robili serkláž a odvtedy som už len lezala, s drobcom sme vydržali týždnov, ale teraz už nerobia serkláž a mne velmi pomohla, a čítala som, že ten utrogestan by sa mal brat kvôli rizikám len v prvom trimestri

kikus48
6. aug 2016

@veronm ahoj. Ja som brala utrogestan do 12t, a teraz mi ho vratili v tretom trimestri pre tvrdnutie brucha pri nezaberajucum magneziu. pomohlo mi to

mpet
7. máj 2018

@mirkatrencin ahoj, ako to prosim ta nakoniec dopadlo? Babatko je zdrave? Nemalo cholestaticky ikterua ako pisu v pribalovom letaku?

mirkatrencin
7. máj 2018

@mpet ahoooj.... jezis ta.je zdrava aj za susedove deti...okrem sopla a jednej anginy jej este nic nebolo ;)

monkabs
29. apr 2019

Ahojte, Ja som v 34 tt a tiež mi ho gynekologička predpísala. Tiež som na pochybách, či ho teraz brať....Myslíte teda, že môžem, že to bude ok?

mpet
30. apr 2019

@monkabs ahoj, ja som ho brala tusim do 32tt, ale mari sa mi, ze mi dr vravel, ze sa moze az do 36tt. Brala som aj ine lieky a maly je uplne v pohode😉.

monkabs
1. máj 2019

@mpet To som chcela počuť , ďakujem ti 🙂 Doktorka samozrejme musí vedieť, čo robí, no ten príbalový leták ma zneistil. 🙂

mpet
1. máj 2019

@monkabs vela zdravia prajem a lahky a rychly porod😉

monkabs
2. máj 2019

@mpet Ďakujem krásne, dúfam, že to bude aspoň také rýchle ako pri prvom 🙂

lejla997
21. okt 2024

Ahojte viem že je to už diskusia dávnejšia ale zaujímalo by ma či vám to potom neskomplikoval prirodzený pôrod ak ste to brali do 34, ev. 36. týždňa

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre