Umývanie pŕs pred pôrodom

11. jún 2021

Ahojte, ako je to s umývaním pŕs PRED pôrodom. Je pravda, že treba aspoň mesiac pred pôrodom umývať prsia len čistou vodou? Pôrod mám už na spadnutie a táto info ma nejako doteraz obchádzala (to že sa po pôrode, ak žena kojí, prsia umývajú len čistou vodou mi je samozrejme známe 🙂 ). Hoci kvôli alergiám dlhodobo používam len detské mydlo (žiadne sprcháče), predsa len má svoju vôňu. Môže bábätku pri prvom prisatí prekážať, že som nedodržala ten mesačný odstup?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ledgerka
11. jún 2021

este v den porodu som sa normalne umyvala sprchacom :D ziadny problem nebol

leuchtturm
11. jún 2021

ja som sa aj pred aj po porode umyvala sprchacom. Ved sa vymyje v sprche. Alebo si nechavas na sebe sprchac zaschnut?

lydus2015
11. jún 2021

Nie nebude to bábätku vadiť, vôbec, normálne funguj ďalej ako doteraz.

justify
11. jún 2021

No toto som ja nikdy nepocula, ani ze ked zena koji,tak si umyva len cistou vodou 🙈 umyvala som sa a nadalej sa aj budem sprchovym gélom, kojim uz 1,5r a sme tu obe, čisté a zdravé 😀 netreba veriť všetkému čo sa píše. Ale možno by som aj bola rada keby jej to vadilo, lebo nie a nie prestať pýtať cecok 🙄

autor
11. jún 2021

Ďakujem krásne, žienky, tak ste ma ukľudnili .. už pár dní prenášam a evidentne mi už z toho čakania a príprav hrabe 😀

tenerifka
11. jún 2021

prosimta, odhliadnuc od toho, ze je to blud, to z akeho mas zdroja? Mña fakt zaujima, odkial sa taketo veci siria.....

autor
11. jún 2021

@tenerifka no, to bolo v rámci prednášky jednej laktačnej poradkyne

klip0
11. jún 2021

Toto som nikdy nepočula. Jedine tak, že nejaké extra parfumované gely čo nechajú dlho vôňu nebudú vhodné pred kojenim, kym to cítit, bábo to môže dráždiť. Ale že mesiac pred pôrodom umývať len vodou a aj celé obdobie kojenia? Veď to je blbost, nestresuj sa zbytočne

zuzubb007
11. jún 2021

Tak laktacne poradkyne zasadne davaju zle rady, bola som na takej prednaske a akoze co ta tliapala len som oci vyvalovala, vacsiu somarinu som nepocula normalne pre porodom klasicky sprchac, po porode som detske tekute mydlo pouzivala, vsak ked ti aj mlieko zaschne aj vsetko cista voda nieje ono

kitycat
11. jún 2021

To je krasny dotaz... Ale uznaj, ze ked to po sebe citas, ze ti musi byt smiesne 🤣🤣🤣

terezka1947
11. jún 2021

Tak...zase...chapem ta,lebo ako prvorodicka som tiez pozerala na rady laktacnych ako na nieco.svate.
A potom som pri druhom zacala viac pouzivat zdravy sedliacky rozum😁

ysseba
11. jún 2021

Jasné, týmto si si podpísala ortieľ, že nebudeš kojiť. Je to už úúúplne v pasé....
Dobre a teraz vážne... To fakt takejto ko.otine veríš?
P.S.: Aj keď budeš po pôrode a budeš kojiť, tak normálne svet sa bude točiť ďalej a ty sa aj naďalej môžeš umývať na prsiach aj mydlom.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sara07
12. jún 2021

@zuzubb007 tak to vieš musia niečo povedat ale teda niektore iné sci fi doslova

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jankapepe
12. jún 2021

A laktačná uviedla aký dôvod??

ivangeline
12. jún 2021

wtf?

didi2102
12. jún 2021

Kojim uz druhé dieťa a dllho,sprchujem sa normálne sprchacom, jediné čo som vylúčila logicky sú telové krémy na hrudi

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre