Dievčatá, neviem čo si myslieť som v 34tt. V auguste som bola na ultrazvuku bábo bolo podľa meraní v pohode s váhou cca 1800g, 10 dní po tomto ultrazvuku som išla na ďalší... p. doktorka namerala v podstate to isté, na čo ma hospitalizovali s tým, že bábo nerastie a uvidia čo ďalej (toto meranie bolo v pondelok), v stredu ten istý týždeň mi robil ultrazvuk iný doktor nameral veľkosť aj váhu (skoro 2500g) zodpovedajúcu všetkému a týždeň na to zasa iný doktor robil meranie a zasa vyšlo o niečo menšie. Viem, že ultrazvuk nie je 100% ale behom 2 dní im vyšlo jednému málinko a druhému úplne v norme a týždeň na to sa tretí trafil rovno medzi nich ... Stalo sa niektorej niečo podobné, že ultrazvuk takto "klamal"?
@monicue123 áno stalo sa mi.mne tak v 28tt.nameral dr.1500g a 10dní na to to bolo už v norme.potom zrazu to nebolo zase v norme.v 33tt ma hospitalizovali s tým že má malý 1800g.v 35tt mal podľa odhadou 2500g.narodil sa v 37tt a mal 2450g
To je tak ked sa dotoho opru traja doktori .....kazdy inak.....mne zas na zac tehu bol plod 3mm akcia bola....na druhy den v nemocke nevideli abi plod.....a o dva dni mal plod 7mm....zahada.....urcite je vsetko ok...
@tova bábo najviac priberá na konci tehu
mne pri prvom tehu lekár na poslednej poradni povedal, že dieťa bude malé. A syn sa narodil a mal takmer 4 kg.
Ale nastrašil tak akurát moju mamu - mala vačší strach ako ja.
ja mam taku skusenost ze mne poobede povedali ze dcerka ma 3200g a na druhy den rano sa narodila s porodnou vahou 2440g. tak ma docela zaujimalo ako je mozne sa seknut skoro o 800g? Tak mne to vysvetlili tak ze sa to odhaduje podla dlzky stehennej kosti. A uz vtedy mi povedali ze dcerka bude vyssia kedze mala take dlhe nozicky :D. takze si myslim ze zbytocne plasia mamicky, je to len odhad...
@monicue123:
Ano, je to mozne, ze ta vaha takto kmita. Velkost, teda dlzka, sa vypocitava podla stehennej kosti. Syn mal dlhe nohy, mal mat 50cm podla vypoctu na obed, a vecer sa narodil a mal 45cm... Ale nohavice som mu vzdy menila ako prve za vacsiu velkost...
Hmotnost sa rata okrem ineho podla obvodu bruska, a podla roznych vzorcov. Raz mi robila ultrazvuk kamaratka-porodnicka, tak vravi miery, a potom hovori, no a teraz ho spravime tazsim... Lebo vybrala iny vzorec na vypocet hmotnosti.
Inak, syn mal mat podla vypoctu na obed vyse troch kil, narodil sa vecer a mal 2850g. Takze podla merani ultrazvukom bol v norme, ale v skutocnosti drobny.
Je to len odhad a vypocty na zaklade statisitckych priemerov. Takze klud a rozvahu a byt pripravena na vsetko 😉 😀
Ďakujem, ukľudnili ste ma... lebo naozaj som sa zľakla, že čo sa deje ... aj pani doktorka bola veľmi "milá a citlivá" keď mi to oznamovala štýlom ak sa nám niečo nebude páčiť proste pôjde von....
@tova áno, všetko tým istým len každý inak v pomerne krátkom čase....
@monicue123:
Ak sa im nieco nebude pacit, mali by to merat vzdy na tom istom pristroji a tym istym vzorcom... Kolegov syn tiez prestal rast, ze chodili velmi casto na kontroly. Nakoniec porod prisiel skor a prirodzene...
Ale byvaju aj pripady, ze babo nie je dostatocne vyzivovane v brusku a preto radsej volia predcasny porod. Len oznamit to buducej mamicke sa da samozrejme aj setrnejsie... 😒
V kazdom pripade vsetko dobre!
@monicue123 dôležité je nielen merať na tom istom prístroji, ale aj aby to meral ten istý lekár. Stačí pri tých meraniach posun o pár mm a máš to pol kila hore dole. Mne takto v 34.tt zmeral jeden lekár syna pri hroziacom predčasnom pôrode, nameral vyše 2,5kg. Ani nie o 12h v inej nemocnici po zastavení kontrakcií iný lekár len krútil hlavou, že kde k takému číslu prišli, že malý má s odretými ušami 2kg. Narodil sa o 3 týždne neskôr s PH 2450g. Držím palce, nech všetko dobre dopadne!
Bola som po termine 8.den, nechcel som do nemocky, a mala som uzku panvu, tak urobili prietoky a odhad vahy 3200, zodpoveda 37.tt., 10.den po termine odhad vahy 3350, zodpoveda 37tt, tak ze rodime normalne, v ten isty den som porodila babo s vahou 3930gr. A ze ked bude nad 3500,zvazia sekciu. No u mna vdakabohu, ze sa plietli.
Zavisi aj na tom ako je babo otocene, staci namerat o dva milimetre viac a hned je z toho polkila rozdiel.
@monicue123 - ahoj, tie merania, resp. odhady váhy bábätka robí prístroj, premeria určité body, ktoré zachytí (myslím, že stehenná kosť a ešte niečo iné) a na základe toho potom dodá odhad hmotnosti. Lenže ak sa bábätko pohne, alebo je je aj inak otočené, tak to zmeria proste zakaždým inak 😉 Mne pri synčekovi v 36 tt povedal doktor, že vyzerá, že bude zrejme menší. Som sa aj celkom potešila, pretože dcérka mala 54 cm a 3. 750 g. No a náš "menší" synček sa narodil ako 52 cm a 3. 750 g chlapec 😀 Niečo podobné sa stalo, keď ešte na prvom kontrolnom sone merajú to šijové prejasnenie. Maličký sa vkuse hýbal, nedalo sa to zamerať, a keď to konečne zamerala (vraj pre istotu robia tuto 3 merania a spriemerujú to potom), tak 2x to vyšlo v norme, tretíkrát to bolo trochu viac (riziko DS). Namerala to teda ešte štvrtýkrát a bolo to v norme... Takže tie odhady sú naozaj dosť nepresné 😉
jasneeeeeeeee.....v nemocnici,ked som uz chodila ten posledny mesiac,tak hned pri prvom utz mi dr povedal,ze babatko bude pravdepodobne malinke,ale ze nic hozne....prepokladana vaha pri porode mala byt okolo 3 kg....cize vtedy malo podla nech asi 2kg.....o dva tyzdne mi robil utz znovu,ako sa to vyvija a zrazu malo babatko uz 3500g a predpoklad na porod 5000g....takze tak...nakoniec sa narodil s vahou 4020g 🙂
mám 4 deti, ale ani pri jednom tehu mi nepovedali koľko dieťa práve váži. A v MT trvá sono asi 30 sek. - neklamem, tam to ide ako na páse, tam je doktor rád že vobec zbadá dieťa, a nie ešte akú má váhu....
@bonaqa2013 ešte viac ako k téme blahoželám k počtu 4 detí 🙂
ďakujem vám ešte raz je mi lepšie... naozaj ma tá prvá doktorka vystrašila na smrť... z jednej strany to beriem nemusela mať svoj deň (bolo tam veľa mamičiek, ostatne ako vždy) ale už to je strašidelné keď povie, že dieťa nerastie a ešte keď to povie štýlom akým to povedala (plus čo sama si hundrala popod nos ako zle sa jej meria, ako zle je natočená a mne ešte k tomu v sekunde ako som si ľahla stvrdlo bruško) s plačom som išla domov...vystrašená ja, priateľ a o rodine ani nehovorím...
@monicue123 sono je cisto orientacne meranie
@monicue123 Sono je len orientačné, mne 2 hodiny pred pôrodom povedali, že má syn cca 3 kg a mal 3620g 😀. Odvážiť sa sonom nedá, lekár len na základe meraní určí cca váhu.
Ďakujem za reakcie 🙂 bábo už podľa nich rastie, len jej dávajú ešte dva týždne v brušku a potom sa vypýta von, hlavičku má nízunko takže potom uvidíme koľko reálne má 🙂
@monicue123 kontrolovali Ti prietoky? Kľudne sa môžu mýliť, ale keby náhodou.. Mne vychádzali merania raz dobre a raz na menej ako malo byť posledné 2 mesiace tehotenstva a narodilo sa síce v termíne, ale s váhou do 2500 g. Záhada, ale bábo bolo zdravé a váhu kojením dobehlo. Zbytočne sa nestresuj.
@dizu ahoj, prietoky kontrolovali a tie boli za každým dobré, v podstate až na merania bolo vždy všetko v poriadku... už som kľudná 🙂 aj teraz tento týždeň mi na ultrazvuku povedala pani lekárka, že bábo narástlo a je v poriadku 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
vsetko bolo merane tym istym strojom? dieta ma nad 2kg, a je jedno kolko tych drobnych je tam, vsetko je ok, posledne tyzdne deti uz priberaju menej