Tvrdnutie polovice bruška

mathik84
21. nov 2015

Ahojte baby, chcem sa opýtať ohladne tvrdnutia brucha. Som v 41 tt a mám taký napnutý tlak v pravej strane brucha niekolko krát denne, aj mi to stvrdne, ale neviem či mi to nerobí, nevytláča dieťa, keďže je to len na jednej strane. Zaujíma ma teda, či to tvrdnutie sa prejavuje iba na celom bruchu alebo môže stvrdnuť len polovica.Ďakujem za odpovede.....

bajana
21. nov 2015

@mathik84 tvrdne celé bruško pretože sa napne maternica a ta je v celom brusku...ak je to len polovica, tak to sa mimi vytlaca chrbátikom

mathik84
autor
21. nov 2015

@bajana chrbátik má na druhej strane, môže to vytláčať tak silno aj nohami a rukami?

margaretka_
21. nov 2015

mne tiež ked tvrdne brucho, tak mám niekedy pocit, ako keby iba polovica. podla mna to nerobí dieťatko, lebo je to taký pocit, že fakt to robí maternica, ale na pohmat je tvrdšia iba polovica a aj na pohľad je to vidieť. na tej "mäkšej" časti mám placentu, ale či to môže byť tým, netuším

mathik84
autor
21. nov 2015

mne tá polovica čo stvrdne aj vyduje hore

margaretka_
21. nov 2015

no presne. aj mne to takto bolo minule aj dosť vidieť. úplne nesymetrické brucho, o niekolko cm väčšia jedna polovica

siska53
21. nov 2015

@mathik84 nemas dvojrohu maternicu? Ja mam a tiez pri malom som.si vsimla,ze pri tvrdnuti to mam asymetricke,ze len jedna strana bola vacsia a tvrda.

mathik84
autor
21. nov 2015

@siska53 to neviem, nič také mi nepovedali pri kontrole.....

bajana
21. nov 2015

@mathik84 to neviem...ale veď mas pred pôrodom,,všetko sa to tam chystá,,ak cítiš pohyby, všetko je ok 😉

andrejka264
2. dec 2015

Dobrý Deň. Ja by som sa chcela opýtať. Som V 28 týždni a včera som to asi prehnala S upratovaním. Pociťujem občasne tvrdnutie bruška. Pohyby bábätka cítim rovnako len to že tvrdne a sem tam aj zaboli. Môže to byť tým upratovaním? Je to moje prvé a obávam sa či je všetko V poriadku. Ďakujem

dasafashion
2. dec 2015

@andrejka264 ahoj aj mbe sa to takto robi po namajavejsej cinnosti alebo kked som cely den v praci a doktorka mi povedala ze je to z toho.vylozit nohy a odpocinut si

andrejka264
2. dec 2015

Ďakujem veľmi pekne za odpoveď. Je To dosť nepríjemné tak som radšej chcela vedieť či to je v poriadku.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre