Ahojte,chcela som sa spýtať ako často vám v tomto týždni tvrdlo bruško a mali ste aj tlak zospodu?čo vám poprípade pomáhalo okrem magnézia a vyloženia si nôh?
@dagmar13 No mne aj 20-30krat denne a neskor aj 50krat niektore dni. Ziadne problemy z toho ale neboli, ani doktori z toho nerobili ziadnu vedu, kedze pri vysetreniach nevideli nic podozrive. Len mi kazali brat ten horcik, brala som 3x denne. Maly sa narodil v 39tt planovanou sekciou, sam by bol vydrzal asi aj dlhsie.
@marianarem mne sa skracuje aj kŕčok a už mi začína naň naliehať, ale keď som sa pýtala dr či je to niake akútne a nemala by som nič robiť povedala nie,ale neviem no....ty si mala len tvrdnutie?
@dagmar13 No zvysovalo sa mi postupne cervikalne skore, trochu som sa aj otvarala, ale vzdy to bolo v norme. Zhodou okolnosti ma v tom obdobi videlo viacero lekarov a vsetkym to pripadalo byt v poriadku, takze som sa nejako velmi nebala. Tak ale vsimala som si, kedy mi brucho najviac tvrdne a tie cinnosti som tak intuitivne obmedzovala - nosenie bremien, rychla chodza, celkovo rychle pohyby. Ale tvrdlo dost aj tak, aj v pokoji, aj pocas spanku. Ale ziadny naznak bolesti a postupne som si na to zvykla, uz som to ani nepocitala, ze kolko toho je. Do toho som bola este aj niekolko tyzdnov chora a s kaslom a ani to nevyvolalo nejake naozajstne kontrakcie.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Áno mávala som cca od 34 tt. Tvrdnutie. Teraz troska menej, ale babam v skupinke pomáhala aj tepla sprcha. Samozrejme mi doktor hovoril aj to ze časté tvrdnutie nie moč dobre, lebo môže vyvolať aj ozajstné kontrakcie. A ak sú poslickovia viac ako 10x do dňa treba na pohotovosť.