Tvrdnutie brucha v 27tt. Je to v poriadku?

nikola1998
29. máj 2019

Ahojte, som v 27+6 tt a posledné dni mám miestami pocit, že mi tvrdne brucho, najčastejšie v oblasti podbruška, kríže ma bolia už posledné mesiace, čiže sa neviem riadiť tým, ako sa hovorí, že ak bolia kríže a tvrdne(bolí podbruško) treba vyhľadať lekára. No ako som napísala posledné dni mám tvrdšie brucho skoro non stop a ešte sa pridalo aj pichanie, hlavne keď si sadnem alebo keď kráčam a moje telo má otrasy. Je to v poriadku podľa vás? Snažila som sa tu niečo také nájsť v iných diskusiach, ale nejak som nenašla. Ďakujem.

whatever1
29. máj 2019

@nikola1998 Magnezko beries?

nikola1998
autor
29. máj 2019

@whatever1 áno, magnerot

paulinkaa2
29. máj 2019

@nikola1998 ja to mavam. Vždy si supnem magnezko do vody a vyložim nohy 🙂

karmela
29. máj 2019

@nikola1998 treba ísť k Dr povedať väčšinou predpisujú magnerot ja som ho užívala v oboch tehu.Potom ho treba vysadiť mesiac pred pôrodom držím palčeky nech je všetko ok 😊

nikola1998
autor
29. máj 2019

@karmela Ďakujem

elisebah91
29. máj 2019

@nikola1998 ja mavam tiez podobne, treba magnezko a viac odychovat, nohy vylozit

whatever1
29. máj 2019

@nikola1998 tak hlavne odpocivaj, nenamahaj sa a povedz to dr, mozno ti bude kazat brat vacsiu davku magnezka. Babo rastie, tlaci vsetko naokolo, mensie pobolievanie k tomu patri. Pokial by si ale mala vacsie bolesti tak na pohotovost.

ajsha123
29. máj 2019

Mne tvrdne brusko tiez, uz od cca 22.tyzdna častejšie, bolia kríže, dokonca mám aj iné prejavy (hlien, výtok), ale súvisí to s tým, že veľa robím. Vždy, keď dviham ťažšie, stačí plný kôš prádla, hrnce, alebo veľa chodím, začne tvrdnut bruško. U mňa je to ale tým, ze čakáme 7. Bola som v poradni, doktorka ma skontrolovala, krcok sa neskracuje, ani sa neotvaram. Len magnezium a keď sa dá, vyložiť nohy. Takže ak máš akékoľvek pochybnosti, povedz o tom dr, skontroluje to. Ja napríklad viem, ze nemôžem veľa chodiť. Žiadne prechadzky, (lebo len fakt občas, lebo ja mám vela pohybu pri deťoch). Lebo potom mám brucho ako kameň. To mi žiadny dr.nekazal,na to som prisla sama.
K tomu magneziu, ak beries magnerot, je dobrý, ale obsahuje pomerne málo čistého magnezia v 1 tbl. Treba ich užiť viac tbl. denne. Lekárnici odporúčajú az 8 ks pre "obyčajných" pacientov, ale koľko pre tehotné, neviem. Trochu silnejsie je MagneB6, potom silnejsie od Galvexu (čisté mg, aj najlacnejšie) a asi najsilnejsie je Magnosolv. Ale neidem tu robiť lekárnika ☺️

surikatajunior
29. máj 2019

Zdravim, chcela som sa opytat. Som v 35/4tt mam pichave bolesti a tlaky v podbrusku ci maternici akoby sa maly tlacil. Casto chodim na wc pre mna az moc casto a mam aj pichave bolesti v krizoch. Nemozem v noci spavat. Co to prosim Vas znamena?

adulka5310
29. máj 2019

@ajsha123 vau dobre vidím siedme, uf to sa dá zvládať mám 3 synov, dvoch dospelích zárobkovo činný a jedného 8 ročného no roboty vyše hlavy..... 😅😅😅

alzbetka71
11. sep 2020

Mne tvrdlo brucho pri všetkých deťoch už veľmi skoro od 15tt ale začala som sa aj vždy otvárať. Občasné tvrdnutie je normálne ale treba to skontrolovať či sa neotvaras a šetriť sa a ten magnerot užívať

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre