Test na Covid-19 pred pôrodom

19. okt 2020

Ahojte, chcela by som sa opýtať ako to teraz je, keď ide žena rodiť. Musí mať predtým negatívny test na covid ?

pribinak
19. okt 2020

Odrodia taka s pozitívnym. Však nemôžeš zostať tehotná 50 týždňov

mondolina
19. okt 2020

Nechajú ťa v karanténe 10 dní... či? Jasné, že ťa odrodia😷

ice8
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maris5
19. okt 2020

Ja som teraz citala, ze pani je v 39. tt a caka na testy na covid a nechcu ju vziat ani do poradne jym nebude mat test.

Iny pribeh. Odrodila aj pacientka s pozitivnym covid testom, s ruskom na tvari. Pacientka isla domov a babatko caka kym si ho vyzdvihne niekto z rodiny, kto nie je pozitivny.

autor
19. okt 2020

zle som sa vyjadrila, ani nejde o to, či musí byť test negatívny, ale či sa teraz automaticky ženy pred pôrodom musia dať otestovať ... keďže pred plánovanou operáciou áno...ale pôrod môže prísť aj nečakane skôr, tak či vtedy sa robia nejaké rýchlotesty alebo ako to je?
@pribinak
@mondolina

@ice8
@maris5 ten prípad v Martine som zachytila aj ja ... človek , aby sa modlil, nech je negatívny, lebo potom sa ani na poradňu nedostane , ani dieťa po pôrode neuvidí

bluka2
19. okt 2020

Ak by si bola pozitívna, aj tak si nenechaj dieťa vziať... Sorry, inak neviem

nevenka
19. okt 2020

To ako vazne, to babo neuvidi matku, 10, 20 dni, mesiac??!! A co dojcenie, najlepsie na vybudovanie imunity. To babo kde ma ist, ak nie domov k rodicom? 😳

bluka2
19. okt 2020

@nevenka to vážne sa o to niekto snaží, ale dá sa proti tomu brániť... Pozri viac čo k tomu píšu Zenske Kruhy napr. tu, ale určite to bude aj na ich stránke: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=328...

adrianapupava
19. okt 2020

Jasne ze nemusíš mať test... 🤦‍♀️🤷‍♀️ Nevies predsa povedať kedy príde pôrod.. Plánované operácie/sekcia je o inom predsa.. Niektoré nemocnice robia rýchlotesty podľa toho sa zariadi personál... Odobrať babo nemajú právo aj keď sa niekde môže stať niečo podobné ako v Martine 🤷‍♀️ neviem okolností dopodrobna.... Ale však si jeho zákonný zástupca 🤷‍♀️akurát tak ti môžu dat VIP izbu alebo ta skôr môžu pustiť domov(môj názor) .. Aj keď máš právo na všetky vyšetrenia aj ty aj babo po pôrode

mimkao
20. okt 2020

sestra rodila pred týždňom a robili jej ten nový antig. test. Výsledok mala za 25 minút.

jullietka
20. okt 2020

No ja by som mala rodit v priebehu niekolko dni a v nemocke mi povedali ze ja nemusim mat ved neviem kedy to namna pride. Navstevy aj otec pri porode su zakazane ale ked otec chce moze si urobit test stary max 12 hodin alebo kupit v lekarni a uz ked prideme na mieste si ho urobit. Ale mne pred porodom netreba,resp.ked tam oni budu mat rychlotesty tak urobia ked stihnu 😁😁alebo po porode ale odrodit ta musia prebohaaa ziveho

autor
20. okt 2020

To viem, že ma nepošlú domov, že musia odrodiť.
Skôr ma zaujímalo, či sa robia testy aj rodičkám pred klasickým pôrodom (nie sekciou) lebo mi to príde také zbytočné, keď málo mamičiek rodí presne na termín. Potom je ten výsledok testu už buď neaktuálny (keď žena prenáša) alebo ani ho nestihnú urobiť, vyhodnotiť (keď porodí skôr), tak som chcela vedieť, či s tým mamičky vôbec trápia, keď nemajú príznaky

leskky
20. okt 2020

Normálne mi urobili test keď som prišla do pôrodnice. Pekne medzi kontrakciami mi strčili paličku do nosa 😁

autor
20. okt 2020

tak s tým rýchlotestom budem teda radšej rátať

kikuska111
20. okt 2020

Nesla by som na ziaden test akoze covid preboha ...
Och ... osoberaju ludom DNA budu cipy do ruky plus vakcina na vyludnenie .. cip bude znakom ze si ockovana ... vsetko je roky olanovane ..betreba verit mediam a lekarom nicomu je to klamstvo

autor
20. okt 2020

@kikuska111 nejde o to, s testovaním ako takým nemám problém, ale pri pôrode si žena prejde už aj tak všelijakými nepríjemnými zákrokmi a bolesťami, tak ešte výtery do toho absolvovať ďakujem pekne

jullietka
20. okt 2020

Ved prave ze ty nevies kedy to na teda pride,tak max rychlotest ti urobia ale ten riadny nema zmysel lebo uz nemusi byt platny tak ako pises

kikuska111
20. okt 2020

Ide o to viem o tom uz rokyy... pravdu nepovedia klamu

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre