Termín pôrodu

vlasticka88
12. mar 2016

Ahojte dievčata maminy,

Mám takú otázku, resp. či ste boli na tom podobne.
Chcela by som sa Vás spýtať ako je to s určením termínu pôrodu. Poslednú menštruáciu som mala 12.7.2015 cyklus cca 30 dnoví. Viem dokonca aj termín počatia dietata a to 28.7.2015. To ked som si zadala do roznych aplikácii vychádza mi termín cca okolo 20.4.2016 Avšak podľa mojej gynekologičky mam termín 2.5.2015 čo mi pride už trošku neskoro vsak to su skoro 2 týždne.

Teraz som podla nej nejako na prelome 33/34 tt a podla mna uz 36 rozbehnuty...
Ako človek si povie ze vlastne vsak nevieme kedy to pride ale je to teraz pre mna velmi dolezite, pretoze na poslednej poradni mi povedala ze babeno sa tlači von a ze bude to pravdepodobne skor....a tu je pre mna dolezity kazdy den tyzden

Ked mi merala babo povedala ze zodpoveda 33 tt / teraz v stredu 9.3/ cca 1800 g. a teda tomu čo ona vypočitala
Avšak týžden pred tym 2.3 som bola na pohotovosti kde merali babo a povedali uz vtedy ze zodpoveda 34 tt. / čiže dnes by som uz mala byt 36 tt/

Podla čoho sa mam teda riadit...
Ďakujem vam za vase skusenosti 🙂

han84
12. mar 2016

@vlasticka88 ahoj, Pokial viem, tak termin porodu vypocitavaju podla prveho dna poslednej menstruacie, kedze ovulacia byva cca v strede cyklu, tak si vlastne uz bola 2tyzdne 'tehotna' nez si realne otehotnela.
To v ktorom si tyzdni podla MS a podla sona sa moze lisit, v kolkom tyzdni si bola ked ti povedala, ze babo zodpoveda 34tt?

kvietok227
12. mar 2016

@vlasticka88 ahoj ja som taky problem nemala skus k poslednej ms pripocitat 1 tyzden a vynde ti presny datum pirodu na tych aplikaciach to musis tak to pripocitat lebo niekedy to neukazuje spravne 19.7 . Si skus napisat tam . Mne to ukazovalo vzdy tak to spravne

vlasticka88
autor
12. mar 2016

No ked to robim podla aplikacie termin je 17.4 :D a termin mojej dr. je 2.5. teda hovoori ze su tam odchýlky mozu byt aj 3 tyzdnove ale ked viem presny datum otehotnenia vychadza mi to na 20.4.2016 .... avsak moja dr. stale 2.5. a ze aj jej podla velkosti a vsetko sedi tento datum...

evittam
12. mar 2016

@vlasticka88 Pozri, presne ako píše @han84 a lekár si povedať nedá - ja som tiež presne vedela kedy sme počali a neriešila som. Aj tak termín pôrodu lekári určujú 40.tt - dieťa je normálne schopné prísť na svet od 38.tt-42.tt - niektoré si počkajú aj dlhšie, takže nestresuj, užívaj si tehu a kašli na nejaké termíny - keď to bude mať prísť tak to príde - tomu ver. 😉

kvietok227
12. mar 2016

@vlasticka88 ver doktorke nic ine ti nezostava neboj , ja som tiez mala rodit skor mala ma strasne tlacila hlavickou dole a este som bola 2 dni potermine ked uz konecne sa vypytala na svet . Prajem vsetko dobre tebe a tvojmu babetku . Ved uvidis sama

vlasticka88
autor
12. mar 2016

@kvietok227 presne aj to ze mne tlači teda zevraj velmi dole, a ze budem mat super porod mi bolo povedane a ze kto vie či vydrzi do 37 tt... jasne ide o to len ze pre mna je uz ten pocit istoty ze je to medzi tym obdobim 38 tt uz by som bola spokojnejsia jak keby podla nej to bol stale len 36 tt... ide o ten psychicky pocit...a tlačime tlačime tiez vzdy ked sa postavim taky tlak v podbrušku no hadam vydrzime do toho realneho 38 tt 🙂

monicm
12. mar 2016

@vlasticka88 Podľa čoho ti počítala termín pôrodu? Hovorila si jej aj o počatí? Nemohlo sa stať, že počatie zaznačila ako poslednú menštruáciu. Lebo v tom prípade by sedel rozdiel dvoch týždňov.

kvetinkakk
12. mar 2016

Rata sa od prveho dna poslednej menstruacie

vlasticka88
autor
12. mar 2016

Nie ona sa riadila ultrazvukom ktory je zevraj v 12tt najpresnejsi . Ked som jej hovorila den pocatia tak ze to jej vobec nesedi

han84
12. mar 2016

Mne vypocitala termin porodu ako 40 tyzdnov odo dna posl. menstruacie, ale to, ze sono v 12tt je najpresnejsie hovorila aj mne (ked mi v 21tt povedali ze mala je o 2 dni mensia a pytala som sa na zmenu terminu odchodu na matersku resp. terminu porodu), cize aj ked podla neskorsieho sona to uz uplne nesedelo, termin porodu mi nemenila. Ja by som sa tym nestresovala...

simonnka2014
12. mar 2016

ahoj, viem ze termin porodu vypocitavaju podla prveho dna poslednej menstruacie, kedze ovulacia byva cca v strede cyklu.mne doktor asi dvakrat posunul termin,podla velkosti babatka.ci uz 38tt alebo 40tt babo je uz donosene a bude zdrave 🙂

andrea1010
30. mar 2016

ahoj, no mne podľa sona v 12tt malý pekne zaostával, nakoľko som vracala ako najatá, mne termín vyrátala takmer správne, ale našla som na nete, že keď vieš deň počatia, tak si máš prirátať 267 dní, termín podľa menštruácie mám 29.06 a podľa počatia 27.06, takže skús ešte tak, prípadne sa pozri do tehu knižky, aký dátum poslednej menštruácie máš zapísaný 🙂

vlasticka88
autor
30. mar 2016

@andrea1010 podla menzesu by som mala termin 17.4 podla mna kedze viem den oplodnenia 20.4 a podla nej 2.5. Dnes na sone povedala ze zodpoveda jej datumu a 36 tt a vaha 2400... tak ale uz sa nechame len prekvapit :D

andrea1010
30. mar 2016

@vlasticka88 ooooo, to ja moju doktorku musím len pochváliť, naposledy, keď som pri nej bola bol malý asi o týždeň väčší, ale tiež mi povedala, že to nie je celkom presné, pretože odchýlka je cca plus mínus 300 gr, v posledných týždňoch dokonca 500 gr, nakoľko v brušku váhu nemáme :D no ja som zvedavá,ale dala by som na inštinkt, jednoducho to budúca mama vycíti, hlavne držím palce, nech je malé v poriadku a ty už šťastnou mamkou :D

vlasticka88
autor
30. mar 2016

@andrea1010 Dakujeeem :D

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre