Ahojte, je tu niektorá, čo nevedela presný deň menzesu? Podľa čoho sa lekár riadil pri určení TP? A čo ak sa nezhoduje veľkosť bábätka podľa ms a podľa usg - podľa ktorej veľkosti sa riadia pri TP - podľa menzesu alebo sona? Ďakujem
Ja som mala rozdiel pri prvom tehu skoro 3tyzdne.
Drobec sa narodil den po termine podla utz v 12.tt.
Ja som mala rozdiel medzi terminom porodu podla ms a podla usg viac ako mesiac zkrz cysty a dlhe cykly,vobec som nevedela kedy som mala ovulaciu a kedy som otehotnela. Samozrejme brali sme do uvahy termin porodu iba podla USG a merani do 12tt. Rodila som presne na termin. Myslim, ze odchylka medzi TP podla ms a usg cca 7 dni je v norme,pokial je ms pravidelna a ukazkova 28dnova (co je aj pochopitelne ked berieme do uvahy cyklus zensky), pokial je to viac tak vacsina gynekologov sa prikloni ku terminu podla merani usg do 12tt.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ten termín aj tak častokrát nie je vždy presný, nakoľko ovulácia môže prebiehať rôzne... pôrod kedykoľvek od 38tt - 42tt je normálny a môže nastať prakticky kedykoľvek..
ja som tiež mávala dlhé cykly, neviem kedy bola ovu...ale vypočítali podľa ms.. a bolo to o dosť skôr...