Ahojte kocky 🙂 mam na vas jednu otazocku 🙂........... som v 36tt a este do teraz som nemala ani jediny krat ,,poslickov,, .. 😨 na kolko zijem v zahranici je tu uplne iny sstem vysetreni a aj prehliadok ako na slovensku a moj doktor sa ma do teraz este ani neopytal ci som ich mala .. vlastne som sa o tom ze nejaky poslickovia existuju dozvedela od kamaratiek zo SVK 😒 (nemam skusenosti s tehotenstvom, ocakavam moje prve babo ) ... takze by som sa chcela opytat ci je to nieco zle alebo si robim starosti marne .. dakujem vopred za odpoved 🙂 Evca
ahoj...ja som pri dcerke tiez vobec nevedela, co su to poslickovia...ani som necitila tvrdnutie maternice...proste nic....a teraz, ked cakam chlapceka, ich citim kazdy den a aj to tvrdnutie...mam uplne ine tehotenstvo, ako pri prvej dcerke
podla mna si robis zbytocne starosti. Ja som nemala poslickov vobec, ale pravdepodobne som ich iba necitila. A to uz mam 2 tehotenstva za sebou. zato som mala lahke a rychle porody bez liekov. tak drzim palce nech si na tom podobne 🙂
ani ja som ich zatial nemala...a ani sa ma na to doktorka nikdy nepytala
po dvoch tehotenstvach stale neviem, co su to poslickovia, tvrdnutie brucha a pod. Ked to prislo, tak to proste bol uz porod... 😉
jooj dakujem za odpovede kocky 🙂 ste zlate 🙂 priatel mi hovoril ze sa stresujem zbytocne ale kedze to bude moje prve babo tak sa stresujem za kazdu kravinu 🙂 ale sice nemam poslickov ale mam dost bolenie celeho spodku resp. ma bolia cele steny pri nejakom pohybe ..( vstavanie ,chodza, otacanie sa v posteli ...) mate aj s niecim takymto skusenosti ? 😝
@ewwa666 - ja som pri malej tiez nemala ziadnu citelnu cvicnu kontrakciu, az tu poriadnu v 41.tt 😅 Napriek tomu sa mala narodila za 4 hodiny 🙂 Takze maternica asi nejako na tajnasa predsalen trenovala 😀
ja som tiez pri prvej dcerke nemala ziadnych poslickov a ked som si v 35tt myslela ze som sa ich konecne dockala, tak to uz sa mala pytala na svet a to ma rano chytilo a pred polnocou bola na svete. tak teraz som zvedava, dokedy vydrzi tento drobcek, kedze ten so mnou cvici uz od 23tt
ja taktiež neviem čo sú poslíčkovia tvrdnutie brucha. Nič z tohto som nepociťovala. proste to prišlo a bolo. 😉
Ani ja som to nezazila. Nie kazda zena to ma.
ja by som povedala, ze ak ich nebudes mat ani v takom 38tt, zacni sa psychicky pripravovat na prenasanie 😉
ja som tiez nemala ani poslickov ani tvrdnutie brucha a prenasala som 12 a 13 dni...
Ja po dvoch tehotenstvach takisto stale neviem, co to je tvrdnutie brucha a poslickovia 🙂 ked prisli kontrakcie, boli to rovno tie prave 🙂 a druhe tehotenstvo bolo dokonca s dvojickami, takze vsetci ma varovali pred tvrdnutim brucha uz pomaly od 20.tyzdna 😀 A inak neprenasala som ani raz, takze nemusi to znamenat, ze budes prenasat 🙂
Pri prvom som nemala nicovate nic, ani tvrdnutie brucha, ani cvicne kontrakcie, ziadni poslickovia. Kontrakcie mi zacali hneď s 5 minutovymi intervalmi, hned tie prve trvali cca 45 sekund. Som ich poctivo merala. 😉 CTG este 4 hodky pred porodom nevykazovalo ziadne kontrakcie, ja som totiz necitila nijake dianie v bruchu - len prisernu bolest v krizoch, co sa tiahla cez panvu - pocit, ze mi bedra natahuju na skripci a koncilo to v stehennych kostiach, takmer az nad kolenami 🙂 Ziadne prenasanie, rodila som 4 dni pred ofi terminom.
Vobec si nerob starosti, mna sa doktor pytal ci mavam tvrdnutie bruska, a ja mu vravim, ze nie , vysetroval ma a hovori, ako ze nemavate, prave ho mate 😀 , predstavovala som si to inak 😅
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@ewwa666 ja som nemala ani pri jednom 😉 takze podla mna si nemusis robit starosti 😉