Tehotenstvo a kilá v 37+

16. okt 2024

Ahojte, zaujímalo by ma načo sa mám pripraviť a veľmi by mi pomohlo, keby som vedela ako to bolo u vás.
Ako dievča v puberte som bola vysoká a nikdy nie stihla, mala som okolo 60-65 kg vždy ku výške 177cm. Potom rôzne diéty a jedno s druhým a vždy som sa s tou váhou trápila. Najhoršie je že mám postavu typ hrušky a prsia ako dievča iba A, teraz po deťoch B, nie plné...
Prvé tehu v 24 a váha keď som začala bola cca 73kg ( po svadbe som sa kúsok rozpapala, pol roka predtým ako nevesta som mala 67🙃) váha mu šla rýchlo hore, však treba jesť za dvoch 😁... Takže som rodila cca 95, čiže plus 22kg...tie išli dole pomaly, v pôrodnici som toho veľa nenechala.
Druhé tehotenstvo som zo stresov kvôli výške, diplomovke schudla a na promóciu s 1,5r. dieťaťom som mala 66kg.
Tak som už pochopila, že netreba jesť za dvoch a rodila som v 27 s váhou 79kg, čiže plus 13kg.
No a už sa dostávame k otázke. Keďže čakám tretie z mojich cca 75 kg som sa od Vianoc do Veľkej Noci strašne rozjedla...mne stačí len večer zjesť somariny a postupne sa to nabaľovalo až som za necelý polrok pribrala na 90-92kg...niečo neskutočné...a potom som zistila, že čakám tretie bábätko.❤️🥰 Vek už pokročil, mám 39 a počas prvého trimestra mi váha zišla na 85kg ... Keďže si myslím, že telo si pred tehotenstvom urobilo krásne zásoby, tak priberám tak, že stále tých možno 6-7stratenych kíl nemám naspäť. Zatiaľ som pribrala asi 4 kg a v nedeľu začínam 8.mesiac. S jedlom sa teraz držím a snažím sa neprejedať. Veľmi by ma zaujímali vaše názory, rady a skúsenosti, ako ste potom natom boli, hlavne všade čítam, že v takom veku popôrodné kila idú ťažko dolu, že to ostáva a z nemocnice ženy odchádzajú s rovnakou váhou, ako rám šli.🙈 Osobne opuchy nemám a myslím, že som pribrala zatiaľ len váhu bábätká, plodovu vodu, placentu, zvýšený objem krvi, plus váha maternice.... Budem rada, keď sa podelíte o vaše rady a skúsenosti. Ďakujem pekne, všetko dobré prajem.

olimuc
16. okt 2024

Mala som tvoj vek ked sa narodil maly ..: predtym velkost 34-36 pri 182 cm (vahu neratam) po porode super 36-38 … ale brutal po 44 🙈 …. Stres frustracia pozieranie sprostosti a vek a hormony - v 39 to este ide same dole ja som isla z 90 na 66 velmi rychlo … tie zvysne 6 uz nesli ani sa certa dole … a teraz Skoda hovorit

ina2405
16. okt 2024

Som 4.5 mesiaca po pôrode a mám veľkosť 38, výšku 173cm. Pribrala som v tehotenstve 9kg. Mám po 40ke.

snowflakenel
16. okt 2024

Porodila som v 40. Pred tehotenstvom 54/170 cm. Teraz 60. Vobec to nejde dole. Ale viac mi chuti jest, lebo beriem vitaminy B a z toho mi chuti....a nebeham....

btus
16. okt 2024

rodila som v 39 a pribrala som počas tehotenstva 12 kg. Po 7 mesiacoch od pôrodu som mala predpôrodnú váhu. Z pôrodnice som šla ľahšia len o váhu dieťaťa. 🙂

simona92101
16. okt 2024

Rodila som 3 dieta v 37 rokoch,pribrala som 8 kil,z nemocnice som odchadzala s -6kg,do tyzdna boli zvysne 2 kila dole.ja vsak priberam vzdy az po porode 😃🙈

kiki68
16. okt 2024

No nic, len to zhodit. A vek nema nema taky vplyv na zhadzovanie vahy, to jedine ak ide o menopauzu a pod hormonalne zmeny. Ale v 37 si stale fit, ved to trenujem v 39 viac ako v 31. Stale vladzem. Skor to ludia hraju na to, ze si to uz mozu skrz vek dovolit.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre