Tehotenská demencia -máte skúsenosti?

domin868
19. jan 2019

Ahojte, chcem sa opýtať či máte skúsenosti s teho.demenciou, a či to naozaj pripisovať hormónom v tehotenstve.. Už dva tri mesiace totálne zabúdam, a vypadávajú mi bežné znalosti, triviálne veci, všetko musím robiť pomalšie a sústrediť sa, a to som ešte ani neporodila 😴 viem že sa to pripisuje laktačným hormónom, tak sa hrozím že čo to bude potom... vdaka za odpovede 🙂

miirabell
19. jan 2019

@domin868 neboj sa, zlepsi sa to 🙂 ono je to o tom, aby si sa plne sustredila na babatko a jeho potreby. Az sa drobcek narodi, ty si najdes system ako budete fungovat a zabudanie pominie ;)

domin868
autor
19. jan 2019

@miirabell vdaka za ukludnenie:P dufam..bo uz mam niekedy pocit ze som jak babka nasa.

nika_m
19. jan 2019

@domin868 presne to som muzovi hovorila 2 dni dozadu, ze sa citim ako dementna...idem do kuchyne ale kym tam dojdem tak zabudnem co som chcela vobec :D neviem ci je to tym ze som vypadla z pracovneho kolobehu a fakt nemusim extremne premyslat ani nic robit a mozog sa spomalil alebo to bude tym tehotenstvom ale presne viem o com hovoris :D

pininka
19. jan 2019

Áno mám a ešte horšia je materská demencia, ktoru pochopíš až nástupom do práce po cca dvoch rokoch

domin868
autor
19. jan 2019

@nika_m no to si mozeme ruky podat, akurat ze ja mam pocit ze den za dnom je to horsie:D a hlava ma bolieva:/ tak len verim a uufam ze to raz naozaj prejde.. 🙏 🙏

ivka2112
19. jan 2019

Ja mam tak isto, dokonca zacnem manzelovi nieco rozpravat “vies co sa stalo?” A kym odpovie “co?”, tak ja zabudnem co som mu chcela povedat 😂

domin868
autor
19. jan 2019

@ivka2112 dievcata ja mam toto vsetko dokopy co tu pisete🙂) hadam nezabudneme raz cestu domov🙂 🙈drzim palce

ink
19. jan 2019

Baby, žiaľ, ja vás tromfnem. Chodila som počas tehotenstva na pilates pre tehotné, vtedy som si dávala do očí šošovky. O dva dni po takomto cvičení som si bola kúpiť do lekárne kvapky do očí, lebo som mala pocit ako pri syndróme suchého oka. Dala som sa do reči s lekárničkou a že čuduj sa svete, počula som, že tehotenstvo môže ovplyvniť aj zrak, ale myslela som, že skôr k horšiemu, ale mne sa zdá, že vidím lepšie aj bez okuliarov. A v tom mi to doplo. Ja krava som si nevybrala kontaktné šošovky a chodila som navyše dva dni aj s dioptrickými okuliarmi 🙈

ivka2112
20. jan 2019

@ink 🤣👍🏻

domin868
autor
20. jan 2019

@ink 😂 😇😊 tak zatial asi vedies ink🙂)

deni_dahlia
27. jan 2019

Ja som tiez dost spomalena a k demencii sa pridala aj gramblavost :D

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre